Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Hrkanje

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Hrkanje

u biti, nisam siguran da li ovo trebam postati u dobnu skupinu 1-3 ili 3-6 s obzirom da moja p ima 3 godine i 2 mjeseca, al je bebasta kao da ima 2 godine i 3 mjeseca. problem: kći mi hrče ne kao traktor, nego kao tvornica traktora. susjedi ne mogu spavati. nitko u obitelji ne hrče, niti je ikada hrkao, al ona valjda nadoknađuje. ne znam kako to riješiti. da li samo reći doktoru, ili... navodno je neka treća mandula u pitanju. ima li slučajno netko barem sličan problem? znam, bilo bi previše kada bih napisao da i budna glasno hrče (diše) kad se udubi u nešto, stoga to neću napisati.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ORL pregled?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moj sin je imao problem koji je zapoceo tako, a zavrsio operacijom. Odstranjene tonsile i adenoidi. Jos je i dobro dok hrci, to poslije prijedje u visekratne nocne apneje a na kraju ko zandar visis nad krevetom i pitas se dise li ili ne jer ne cujes nista - pa tako par sekundi bez disanja i onda opet hrkanac. To mi je pojelo zivaca i zivaca. Gledaj preko dana da li drzi otvorena usta, dise li na nos usta ili oboje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mandula ili angine najvjerojatnije problem, nažalost

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imali problem + astmu i streptokoke koji su se ponavljali - izvadili sve mandule, hrkanje stalo.... koji put mi fali... ono... moj mali praščić sam joj tepala, ali realno... oslobodila se muke, još pogotovo s astmom je ta hrčeća kombinacija bila ajme meni.

Da ne bude zabune, nismo operirali samo zbog hrkanja, nego cijela kombinacija - recidivirajuće streptokokne upale (u jednoj godini 5 antibiotika zbog streptokoka), plus ogromna treća mandula (ne sjećam se da je prije operacije ikad spavala zatvorenih usta), plus astma.

Mi smo se nakon op preporodili, iako je ORL rekao neću prepoznati dijete, tada mu nisam vjerovala - yeah right da neću. Ali, masu joj je pomoglo iako su me strašili nemoj, još astmatičarka, mičeš joj prvu liniju obrane, ne vade se danas mandule tek tako, postoji šansa da će sad još više infekata dolazit do pluća. Čak su mi neki pro-operacija tada rekli da i neki čvorovi na jeziku isto su prva linija obrane protiv infekcija.

U svakom slučaju - place to go je otorinac, on objektivno vidi koliko je to i zadovoljava li eventualne kriterije za operaciju (nema drugačijeg rješenja nego operacija).

Mi smo bili u Vinogradskoj, dr. Boudain, radi i privatno, a sve ovisi što želite i koji vam je bed da dijete prespava samo u bolnici (nama nije bio), jer to onda isključuje sve osim mislim Klaićeve, ali nisam tu kurentna.

Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2013. at 03:51

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moj hrće strašno, ped je rekla da ima proširenu 3 mandulu, al da nebi vadili jer je dosta zdrav. Rekla mi je da prokuham 1 l vode i u nju stavim 2 pedijatrijske žlice morske soli i da mu s tim pročistim nos. Mogu reć da djeluje

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Svakako barem za pregled kod ORL.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin je imao problem koji je zapoceo tako, a zavrsio operacijom. Odstranjene tonsile i adenoidi. Jos je i dobro dok hrci, to poslije prijedje u visekratne nocne apneje a na kraju ko zandar visis nad krevetom i pitas se dise li ili ne jer ne cujes nista - pa tako par sekundi bez disanja i onda opet hrkanac. To mi je pojelo zivaca i zivaca. Gledaj preko dana da li drzi otvorena usta, dise li na nos usta ili oboje.
    Slično je bilo i kod nas.
    Osim hrkanja u snu, po danu je konstantno disao na usta.
    U 4 godine, imao je samo jednu upalu grla, nije često pio antibiotike, ali je s tim disanjem i hrkanjem imao i previše smetnji. Čak je i logopedica ukazala da bi prevelike mandule mogle biti uzrokom lošeg izgovora nekih glasova.
    Nakon operacije smo se svi preporodili. I dalje mu je, doduše, nos slaba točka (a ponekad i uho), ali prehlade su puno rjeđe, normalno spava, diše na nos, a ne na usta i drago mi je da smo na vrijeme to riješili, da ne vuče problem godinama, a bez potrebe.

Svakako bi trebalo napraviti ORL pregled i čuti stručno mišljenje. Nisu ni sve mandule za operaciju, to ipak mora utvrditi specijalist.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Poznato mi je to... Ana je hrkala od 1.godine do proslog tjedna ( sad ima 4 ). Operirali trecu mandulu 22.4. i za cca.4 dana je prestala hrkat. Provjerite kod orl, nist ne kosta. Da vas ne bi iznenadilo gluho dijete jedno jutro kao nas

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I kod nas je bilo hrkanje s tim da je imala konstantne laringitise i angine. Sad smo izvadili sve tri mandule. Još nemogu ništa konkretno reći ali primjetila sam da ne hrče.
    Isto smo bili u Vinogradskoj kod dr. Baudoina.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    moj hrće strašno, ped je rekla da ima proširenu 3 mandulu, al da nebi vadili jer je dosta zdrav. Rekla mi je da prokuham 1 l vode i u nju stavim 2 pedijatrijske žlice morske soli i da mu s tim pročistim nos. Mogu reć da djeluje
    Ovo dosta peče ......ja sam stavila 2 litre vode. I kad sam joj stavila počela plakat. Ja sebi probala i peče.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •