-
Čuj Metvice, ne znam što ti je struka, ne znam odakle ti informacije, ali ne slažem se s tobom.
Ja govorim o statistici-i to ne statistici prijavljivanja/neprijavljivanja, nego o statistici tzv. crne kronike. U skandinavskim zemljama je trenutno takvo stanje da usprkos liberalizmu, ulaganju u obrazovanje i sl. je stopa zlostavljanja (nažalost većina ih završi u lijesu
) žena toliko velika da im ne znam što može pomoći.
Sad ti meni tvrdiš da je stvar u tome da se kod nas još uvijek ne govori o tome, a ja ti tvrdim da se i govori (i nitko nam to neće zabraniti !), a i rješava. Najveći problem je nažalost u sporosti administracije i sudova.
I da još nešto demantiram-o patrijarhatu u Dalmaciji ne možete govoriti ako niste iz ovih krajeva. Većina žena u Dalmaciji je skoro pa uvijek glava kuće i nositelj svega. To što mi prikazujemo muškarce kao face, je zbog često vlastitog osjećaja vrijednosti. Ali, to vjerovatno znaju sve one koje su udale za "takve" Dalmatince.
Zbog pojedinačnih slučajeva se ne može okarakterizirat cijela skupina.
Garantiram da bi većina Dalmatinki u slučaju zlostavljanja prije odreagirala nego neke druge građanke, samo što to i ne bi uvijek (odnosno prvo) bilo miroljubivo rješenje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma