Citiraj Laura prvotno napisa Vidi poruku
Još sam vas nešto htjela pitati. Osjećam se stvarno loše, imam osjećaj da nije sve u toj bakteriji, nego,kao što sam rekla, zbog načina života, jedenja nezdrave hrane, nevježbanja,nespavanja... Imam osjećaj da mi je cijeli organizam u banani, mučim se godina i s candidom (kod mene uživa, šećera ko u priči). Dobro,sad sam odlučila to promijeniti, izbjegavam slatko i mlijeko, ali jedem normalno, ništa posebno, samo raznoliko i pokušavam jesti što više voća i povrća. Ali, može li se organizam sam od sebe oporaviti ili da kupim nekakav dodatak prehrani, žena u biljnoj ljekarni spominjala mi je nekakvo odkiseljavanje organizma, može li se organizam vratiti u normalno stanje samo time što pazim što jedem ili ipak treba pomoć u smislu nekakvog dodatka prehrani?
Ne znam je li ti to kakva utjeha, ali nije ni čudno da se tako loše osjećaš. Problem bi bio da se (relativno) zdravo hraniš, a da imaš takve simptome. Uzimaš puno šećera, muči te kandida, jasno - znaš li koliko ti problema kandida može napraviti? Od vrtoglavica, problema s urinarnim traktom, umorom, problemima sa želucem...simptoma je puno i previše. Proguglaj si malo o njoj, stvarno je zeznuta. A ti je tako fino hraniš. Trojna terapija bi ti mogla pomoći, ali dugoročno - moraš čvrsto odlučiti kako ćeš unijeti neke promjene u svoj život - prehrana, kretanje, ...na količinu sna, pretpostavljam, baš i ne možeš utjecati ako imaš malu bebu, ali i to će se s vremenom srediti. Ono što bih ti ja savjetovala (iz vlastitog iskustva) je domaći kefir. Mi ga doma pijemo svaki dan, stvarno je ljekovit, otkada ga redovno uzimam, nisam imala gljivice (vaginalne), probleme s urinarnim traktom, a za želudac je stvarno pravi lijek. Ali, naravno, onaj kefir koji radiš doma, s kefirnim zrncima, nikako onaj kupovni. Preporučujem ga od srca.