-
Religija izvor svih velikih zala?
definitivno je religija 1.izvorište svih zala. ne želim blatiti niti jednu religiju, sve su etične od korica do korica, bio to talmud, koran ili nešto treće, četvrto... razlikuju ih detalji, no ljudi nisu dozreli da toleriraju nenjihovo, nepoznato-strano, čudno, njima nedefinirano...odatle večina ratova. čovjek ju je interpretirao na način njemu shvatljiv. pali smo sa drveta, ali sa dosta niske grane. to sam čak prepoznao u sebi: vidio sam pauka i ubio sam ga, umjesto da sam ga prebacio na papir i odnio na balkon... nisam to sebi dugo mogao oprostiti. jedna žena na poslu čita stari zavjet na izvornom, rugaju joj se u smislu "vidi glupače, dalje od mene!". definitivno je čovjek sa svojom evolucijskom nematuracijom ante cedens, religija samo trigger. među ljudima jesam i ne mogu ih izbjeći, no religija... dijeli li netko mišljenje? tko će prvi bacit kamen? ukratko, protiv religije sam, ma kako se ona zvala, no za etiku JESAM. ponavljam paradoks: religija jest etična, no tumačena je "ljudski", neispravno. ostaje samo etika kao ishodište. s.rem li? upravo tako se i ponašam u životu; živim, nastojim odgajati svoju cujicu koja je još mrvičasta...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma