upala mi je ova razlika u oko pa sam citirala,nije zuska odgovarala apri.....
definitivno imamo drugacije granice i pravila,sad cu se jos zabrinuti da zakidam dijete sto ne dam da istraziva...
iako ima tek 18mj,ja mojoj stvarno ne dopustam nikakav oblik unistavanja imovine (pa i onog sto se da popraviti/prebojati isl) ili "kreativnog izrazavanja"....
nista cudno,s obzirom da se sjecam kako sam ja dobila "degenek" za 3 tockice (u obliku trokuta) zelenim flomasterom koje sam napravila na tapetama u svojoj sobi....
ali zato joj pustam da se sama penje uz i niz stepenice,nisam ni mislila da je to ista cudno dok se neka starija zena nije na mene izderala neki dan kad je tako isla sama stepenicama ispred mene...(da jesam li ja normalna,da ce pasti)
imam srecu sto je N. usitinu poslusna,ne odvec znatizeljna tako da generalno nemam potrebe puno govoriti: NE....a daleko od toga da je to zato sto joj je sve dopusteno...
imala sam zive djece u gostima,bilo je stete (ne nepopravljive) i ljutili su me "neobadani" roditelji koji su im dopustali da cine stetu....pretpostavila sam da je ocito tako i u njih doma,da im dopustaju (i da je normalno) to sto rade u mene da rade i u sebe doma...
neki mi je dan bilo neugodno kad je N. uvalila rukicu u zdjelu i prosipala grickalice po podu/tapitu kad smo bili u gostima...zamolila sam prijateljicu da ih makne iz njenog dosega jer ju nisam mogla odvratitit od njih a ona mi je rekla:pusti,nema veze pa dijete je,usisat cu poslije....i ostavila je zdjelicu ispred nje....no kako je meni bilo neugodno, pocela sam dizati sjemenke i jesti ih tako s poda (puhnula sam prije) pa ih je onda ipak maknula....
![]()