-
budjava pita u trudnoci
danas mi mama posalje pitu za rucak...nije vidjela da su jufke bile budjave...ja.nisam ni pomislila da mi se ovo moze desiti...pojela sam nekuh 5 zalogaja prije nego sam shvatila da nesto nije uredu sa pitom...muz me uvjerava da se nista lose ne moze desiti jer su jufke pecene a nisam se ni najela....u maminu odbranu jako je stara i jeste da joj je ovo prvi put da zakaze, ali ne mogu je kriviti, prestara je, a i sama sebe krivi jer sam joj rekla da mi.je poslala budjavu pitu
ono sto me zanima je moze li mi ovih nekoliko zalogaja naskoditi, a naravno i bebi
danas je pocela 22. sedmica...prije toga prijevremeni porod u 6-tom mjedecu,beba je zivjela 32h..onda abortus jer nije bilo otkucaja srca i evo nakon 8 godina od prve tragedije ostanem trudna, ali sam na strogom mirovanju jer je vasko usce ulozivo za vrsak prsta od 16-te sedmice...silno zelim ovo dijete i mozda i previse pazim na sve, od higijene do ishrane...ali moji zivci su tako otanjali da se pitam hocu li sacuvati razum...i sad ova pita ni manjeni vise...kao da nemam dovoljno strahova i briga
javite mi da li je ovo bezopasno ili da se ujutro spremim doktoru?
zeludac nije burno reagovao, niti mislim da hoce, ipak ja se brinem
hvala unaprijed i pozdrav svim trudnicama i mama
-
nadam se da je sve u redu. trebalo bi biti.
žaomi je što si prije tako prošla i šaljem pozitivne vibre da se rodi zdrava bebica.
-
Nisam stručnjak, ali od 5 zalogaja mislim da ti možda ni želudac neće reagirati , pretpostavljam da te plijesni (buđi) nije bilo puno čim ju izvana nisi vidjela a po okusu nisi odmah osjetila. Ja sam jednom pojela neko punjeno pecivo, nešto kao oveći punjeni kroasan, i kad sam već došla do skoro zadnjeg zalogaja primijetila sam da je punjenje pljesnjivo. Jest da mi je okus bio malo čudan
, ali prvi put sam to jela i mislila sam da to tako mora biti. Poslije nisam primijetila nikakvih tegoba - niti bolova, niti mučnine,...
Ali, da sebe umiriš, nazovi ili otiđi svom doktoru. Držim fige za miran i bezstresan nastavak trudnoće.
Sad tek vidim da je post star par dana, pa da upitam: bizet, kako si, je li sve u redu?
Posljednje uređivanje od Audrey : 12.04.2013. at 11:53
-
Eventualno proljev, ništa strašno.
-
zive smo
...htjela sam se javiti svakako, zbog buducih koji mogu imati slicno iskustvo, ali sam htjela pricekati jos koji dan
mada, nije stomak to ni registrovao
nazvala sam rodicu koja je pedijatar na porodiljnom da je pitam sta da radim, rekla mi je da ne brinem...a pitala sam i medicinsku sestru, kaze nije upitanju niti meso niti mlijecni proizvodi, pa nema mjesta za brigu..ali obe su me pitale kako stomak, imam li bolove i probleme sa stolicom, te naravno da se pazim ubuduce
ali da sam izgubila razum bila, jesam...mislim da previse brinem, zbog navedenih okolnosti, a opet cini mi se da nikad dovoljno brige
u svakom slucaju hvala na javljanju i dobrim zeljama...iste su uzvracene
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma