Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 157 od 157

Tema: Pobjedi li pravda na kraju(ili je zlo ipak vjerovatniji ishod)?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne mogu reči da osjećam otuđenost o kakvoj Eris govori.
    Ne volim kad mi netko upada bezveze u kuću, tako da su posjete najavljene npr. SMS - om "Dolazim". Meni dovoljno.
    Imam dobre susjede (mada to su isti obitelji još iz doba dinosaura).

A i stambene zgrade kako sam več navela su vrlo male i malim brojem stanova, tako da se svi poznaju.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma meni su OK ova vremena. Imam susjedu s kojom popijem kavu jednom tjedno, a ostatak tjedna mi je draže popiti ju sama i čitati forum ili sa frendicom chatati, čitati knjigu/novine nego svaki dan piti s jednom te istom susjedom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja se pak ne sjećam života sa šetnjom i sladoledom u pet popodne. Moji roditelji nisu tako živjeli, radili su osam sati dnevno kao i ja danas i popodneva su koristili za brzinsko obavljanje kućanskih poslova (kao i ja danas).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mima, nisam baš skužila što si rekla.
    Želiš reči da ti danas ideš na sladoled, a prije ne?

Moje mišljenje je da danas puno više uživamo u životu i nekim sitnim (netko i krupnim) guštima.
    Baš ta šetnja/sladoled, odlazak na izlet, kupnja nekih sitnica koje vesele tebe/dijete (parfem, neka knjiga, ma može i burek),...
    Toga prije nije bilo (barem ne kod nas), ostavljam mogućnost da je netko od vas i prije tako živio.

Dodatak: sukladno s tim i više trošimo, ali meni to znači da i više imamo.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 12.04.2013. at 09:39

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

O opuštenom životu Erisinih roditelja koji je sponeluna na prethodnoj stranici.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bome ni moji nisu popodnevnima šetali, a radno vrijeme bilo je nekad i od 6 do 14! Popodne se radilo u kući i u vrtu.
    Ajde, ljeti se išlo na kupanje.
    Po gradu se šetalo samo nedjeljom kad bi svi dućani bili zatvoreni (osim slastičarni!) pa djeca nisu ni imala priliku što žicati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Bome ni moji nisu popodnevnima šetali, a radno vrijeme bilo je nekad i od 6 do 14! Popodne se radilo u kući i u vrtu.
    Ajde, ljeti se išlo na kupanje.
    Po gradu se šetalo samo nedjeljom kad bi svi dućani bili zatvoreni (osim slastičarni!) pa djeca nisu ni imala priliku što žicati.
    Ovoga se i ja sjećam... Na posao biciklom ili pješice, radno vrijeme od 6-14 kad nisu smjene (mama mi je bila med.sestra), a mi klinci smo isto tak imali bicikle i vozikali se okolo nakon što bi obavili "dnevna zaduženja" u vidu sitnih nabavki (kruh,mlijeko), pometanja balkona, rješavanja suđa, vješanja ili skidanja veša...

Vikendi su bili za odmor i obiteljska okupljanja - štajaznam, znali smo ponekad ići na izlete i na kupanje (vlakom) ili u Zagreb (vlakom - to mi je bio gušt), a ostale dane baš i ne pamtim da smo se šetali ili družili. Moji roditelji su imali krug prijateljia s kojima su se nalazili 1x mjesečno, pa bi otišli u nečiju klijet ili kod nekoga doma, a to bome rade i danas - odu povremeno barem na kavu. Susjedski odnosi nisu bili bozgnakak topli, ali su bili korektni. Nekak mi se čini da danas ima više problema sa nekulturnim i bezobzirnim susjedima, ali to je druga tema....

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •