Drage mame, trebam vaše mišljenje i/ili savjet - odnosno da mi velite tko je tu u pravu i kako
se na kraju krajeva postaviti:
dakle, moja cura ima svjetlu kosu i dosada (Bogu hvala!) nije imala nametnike u kosi. Prošli ponedjeljak - navečer
mi je tek rekla da je teta rekla da se za sutra sveže kosa u pletenicu.Kad sam ju pitala zašto - rekla je" jer je jednog dječaka iz njene grupe baka
dovela u vrtić sa gnjidama i baka je ujutro špricala kosu L. i došla je i teta i poslije sam čula kako je teta rekla da L. ima uši.Prilikom dolaska
popodne u pon. po dijete nismo dobili nikakvu obavijest od tete. Ostavila sam svoje dijete preventivno doma ali priznajem i zbog moje paranoje cijeli
prošli tjedan doma, naravno umirala je od dosade (jako voli vrtić)...imam i malu bebu doma i da mi donese nametnike doma mislim da bih "feršloknula" i završila
u Vrapču...jedva i ovako sve stignem obaviti,osim toga - tko bi meni gledao kosu??
Danas sam ju dovela u grupu i pitala tetu kakvo je stanje sa ušima u grupi (sa namjerom da ju vratim doma ako su još uvijek prisutne) i odgovor je bio
da ne znaju jer nisu još gledale, pitala sam tetu i KAKO JE MOGUĆE DA SVJESNO PRIME U GRUPU DIJETE ZA KOJE ZNAJU DA IMA UŠI/GNJIDE i ona je rekla da nažalost oni tu ništa ne mogu jer su DUŽNI primiti svako dijete, ne smiju ga odbiti...da neki roditelji jednostavno ne reagiraju na takve stvari...blago rečeno - ostala sam PAF!!!
Znači, ja dovodim svoje dijete u "rizik" zbog teta koje ne mogu ništa reći roditeljima čije dijete ima uši/gnjide da ga kao takvog ne dovode dok se stanje ne riješi....
Samo za primjer: sestrična mog djeteta ( drugi vrtić ) je dovedena ujutro ČISTA i već u toku prijepodneva je pokupila uši i tete su zvale roditelje da dođu odmah po dijete, mala još uvijek ne ide u vrtić jer nije čiste kose.
Mame moje, jesam li ja zaista toliko paranoična i tko je tu u pravu??? kako se postaviti? pomagajte!!!