Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Filtrirana voda

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Filtrirana voda

Pozdrav,

imaš dvoumicu: kupiti bokal za filtriranje vode Brita ili Gorenje?

Sada koristimo Britin bokal i maxtra filtre, ali mi je rečeno da je i Gorenjin bokal dobar pa da čak i maxtra filtri idu u njega (i obrnuto - Gorenjini u Britu).

Ima li netko taj famozni bokal by Gorenje, kakav je?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

naj jeftinije ti je kupiti aktivni ugljen i staviti ga u pipu. Sjećam se dok sam radila dipl na vodama. došao je student i pitao za filtriranu vodu, i prof je rekla da gradovi koji imaju pivovaru imaju jako dobru kvalitetu vode (kvaliteta pive ovisi o njenoj vodi). Ako mu smeta klor neka kupi aktivni ugljen, sve ostalo je bacanje novaca.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Muller ti isto ima svoje bokale i filtre. I ti njihovi filteri su u pol cijene britinih.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja koristim već par godina brita maxtra ... kupila sam ga jer mi je beba imala osjetljivu probavu kolike...bilo mi je preskupo kupovat npr Humana vodu za mlijeko, mogu reći da su se njoj kolike nakon uvođenja brite smanjile bar za 30% ... budući da je uz adaptirano mlijeko pila i dosta čaja..znači ni prokuhana kupovna voda npr Jana nije vrijedila...kad sam kupila britu, prokuhala vodu primjetila sam napredak kod bebe tj smanjenje grčeva

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naša voda je uf, grozna, kamenca ko u priči. Mi imamo obiteljsku crtu/sklonost kompliciranju, što utječe na brzinu rješavanja problema. Tako i sada - imamo zavrzlamu oko kupnje bokala (da, i ja kolutam očima).
    Mene zanima jesu li ti drugi bokali isto kvalitetni kako i Brita (ili se barem priča da je kvalitetna) ili je sve to isti miš-maš, samo jeftiniji.
    Inače, gdje se kupuje aktivni ugljen?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

čula sam da aktivni ugljen možeš kupiti u pet centrima

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala, vlatka

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zašto pijete filtriranu vodu?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ima i u ljelarnama aktivnog ugljena.
    ja imam britu, ali to je samo posuda s kapsulom akt ugljena. Svaki drugi slican vrc sa akt ugljenom moze zamjeniti britu. Da imam volje, mogla bi si i sama napraviti isto to u kucnoj radinosti i bilo bi 100 x jeftinije!
    Ne znam koliko je tocno akt ugljen, ali znam da je super jeftin.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi pijemo samo zato jer ima malo ruzniji miris. Kao da je malo ustajala, ne znam kako da objasnim. A kad se filtrira je bez mirisa.
    I nema vise kamenca u cajniku :D

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imamo izrazito puno kamenca u vodi. Sve ovisi s kojeg izvora dobivaš vodu. Mogu usporediti vodu s maminom vodom - isto je u Zg-u, ali voda je "sljemenska", a ne s Mlake i puno je bolja.

Pitat ću u ljekarni za a.ugljen.
    Posljednje uređivanje od mrkvica05 : 09.04.2013. at 20:36

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog kamenca. Nije bitno toliko za piće, ali za aparat za kavu i kuhalo za vodu je bitno, inače se zaštopa dok kažeš keks.
    Dok sam studirala u Zagrebu, svi su govorili kako u zagrebačkoj vodi ima puno kamenca, ali to je mila majka za šibensku vodu.

A šta ti misliš o filtriranju vode?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi imamo Britu već godinama, prvo smo imali Classic, a sad Maxtra. Classic mi je bila praktičnija.
    U mojim krajevima je voda super tvrda. Nakon filtriranja britiom je ugodnijeg okusa i bistrija.

Cijena jednog filtera za Britu je cca 45 kuna, za mjesec dana. Ne čini mi se neki dramatični trošak.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kažu da upotrebom brite i inih filtera, uz kamenac, očistiš vodu i od svih ostalih minerala, što naravno nije dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog kamenca. Nije bitno toliko za piće, ali za aparat za kavu i kuhalo za vodu je bitno, inače se zaštopa dok kažeš keks.
    Dok sam studirala u Zagrebu, svi su govorili kako u zagrebačkoj vodi ima puno kamenca, ali to je mila majka za šibensku vodu.

A šta ti misliš o filtriranju vode?
    moji koriste prokuhanu ili destiliranu vodu kad kuhaju kavu. Ima čist normalan okus, mislim nije bljutava

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam da aktivni ugljen možeš kupiti u pet centrima
    Da, za akvaristiku u granulama. Iako se kamenac baš neće posebno izdvojiti ugljenom. Tome služe ionski izmjenjivači.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •