Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: ne mogu dobit uputnicu, pomoc

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno ne mogu dobit uputnicu, pomoc

Curke zbilja gledam po forumu al ne vidim nigdje odgovore. Ja sam upisana kod gina koj radi u sklopu xx bolnice, a htjela bi rodit u xy bolnici, koja je btw i bolnica u koju ja spadam po zupaniji. Sad je problem kaj gin kaze da mi ne moze napisat uputnicu za tu dnevnu bolnicu jer mu komisija bolnicka to nebude dopustila jer i oni rade te zavrsne preglede i porod. Kaj da sad radim? Kaze mi gin nek idem tamo bez uputnice i nek si placam te preglede od 36tt a za porod jednostavno da tam dodjem s trudovima na hitnu. Sad, jel on meni ipak mora dat tu uputnicu? Kaj da radim? Hvala unaprijed

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sta znaci radi u sklopu bolnice? On radi u privat ordinaciji i tamo ides na pregled,ili ides kod njega u drzavnu bolnicu ili on radi u dz?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako radi u bolnici, ne može dati uputnicu, samo internu.

Moraš ići primarnom ginekologu (-gici) kod kojeg ti je karton i on će ti dati uputnice.

Ako ga nemaš, pitaj svoju obiteljsku liječnicu (liječnika) pa će ti dati informacije.

A zašto preglede nakon 36. tjedna trebaš raditi u bolnici? Zar nešto nije u redu? Sve do poroda ti ginekolog radi preglede u ordinaciji.

A za ići roditi, ne trebaš uputnicu. Samo dođeš. I rodiš .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Beti, pravilo je da primarni ginekololozi nakon 36 tj šalju na preglede u bolnicu .
    Samo mi nije jasno ako mi pričamo o socijalnom ginekologu koji izdaje uputnice zašto ne bi mogao izdati uputnicu za koju god bolnicu želiš ? Tvoje je pravo da biras , pogotovo ako tamo spadas i po mjestu stanovanja ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne razumijem zašto bi lokacija ordinaciju ugovornog liječnika bila uvijet za mjesto poroda? Nazovi HZZO pa pitaj.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako radi u bolnici, ne može dati uputnicu, samo internu.

Moraš ići primarnom ginekologu (-gici) kod kojeg ti je karton i on će ti dati uputnice.

Ako ga nemaš, pitaj svoju obiteljsku liječnicu (liječnika) pa će ti dati informacije.

A zašto preglede nakon 36. tjedna trebaš raditi u bolnici? Zar nešto nije u redu? Sve do poroda ti ginekolog radi preglede u ordinaciji.

Upravo tako,zato sam i ja pitala ono pitanje?

Ha mozda ocekuje da ce rodit kroz cca 2tj pa ju salje! Meni je moj sa prvim vodio do kraja,39tt,imonda sam isla na kontrolu u bolnicu! Dok sa drugom trudnocom me isto poslao sa 36tt,i tada sam obavila u bolnici pregled,narucilo me za opet 3tj.kontrolu,samo kaj sam ja rodila na 39tt,dva dana prije kontrole pa pa nisam docekala!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, pravilo je da primarni ginekololozi nakon 36 tj šalju na preglede u bolnicu .
    Samo mi nije jasno ako mi pričamo o socijalnom ginekologu koji izdaje uputnice zašto ne bi mogao izdati uputnicu za koju god bolnicu želiš ? Tvoje je pravo da biras , pogotovo ako tamo spadas i po mjestu stanovanja ?
    A nije baš pravilo, mene je moj vodio do kraja, rekao je da se na termin moram javiti u bolnicu na pregled, ja sam rodila dan prije termina
    Meni prvi post uopće nije jasno napisan
    Posljednje uređivanje od XENA : 09.04.2013. at 19:52

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam, ali kod mog ginekologa nije bilo to pravilo. Niti sam čula da su prijateljice išle. Samo u slučaju nekih problema, ili ako primarni ginekolog nema UTZ, a mislim da je takvih malo.

Ustvari, ovo mi je prvi glas da se zadnji mjesec trudnica mora kontrolirati u bolnici.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

trudnicka ambulanta u rodilistima/bolnicama? nije valjda da to ima samo zgb?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U vecim gradovima salju tudnice u bolnice na kontrolu nakon 36 tjedna, na pregled i ctg.
    Ako gin ima svoj ctg u ordinaciji tada nema potrebe ići u bolnicu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ima i u VŽ i ide se od 36 tjedna, radi se ctg pregled

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da mora ti dati uputnicu. Mislim tu u Vž ti možeš doći na "hitan prijem" ali uputnicu ipak moraš donijeti kasnije.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ima trudnička ambulanta u KBC-u Rijeka. Ali, ako ginekolog ima i CTG i UTZ (i znanje) ne treba ići u bolnicu.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima trudnička ambulanta u KBC-u Rijeka. Ali, ako ginekolog ima i CTG i UTZ (i znanje) ne treba ići u bolnicu.
    U Varaždinu koliko ja znam samo privatnici imaju ctg, tako da je isplativije ići u bolnicu.

Meni nakon 36.tj u bolnici nisu radili ultrazvuk, ne radi se svima već ako ima potrebe za to.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a ctg ima svaki drugi ginekolog, a?
    koliko ih jos nema ni uzv

mislim, ovi prek hzzoa.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 09.04.2013. at 20:11

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

On mi je primarni ginekolog, socijalni. On radi u bolnici, nije privatnik. Kod nas je praksa da nakon 36tt se ide na preglede i ctg u dnevnu bolnicu. Ovak to ide, u sklopu bolnice samo druga zgrada, tam je ordinacija i tam se ide na preglede svaka 4 tjedna. Samo vaginalni pregledi. Nema ondje ni ctg ni uzv. Prije podne radi u bolnici gdje je uzv i ctg , to dobijem uputnicu pa jedan dan dok mi pase do 12 sati odem da mi napravi samo uzv. E, sad on u 36 tt daje uputnicu za dnevnu bolnicu, a posto ja ocu u drugo rodiliste on kaze da mi ne moze dat uputnice za to pracenje do poroda, znaci ctg i kaj se sve vec tad radi, ne znam. Kaze da mi moze pokusat napisat al da njegovo to bolnicko povjerenje vjerojatno bude ponistilo uputnicu.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Povjerenje-povjerenstvo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

AJ vjerujem da ti on kao tvoj ginekolog može dati uptnicu za drugu bolnicu i da je stvar samo do njega.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne da može nego mora ako ona traži.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I kaj mogu napravit? Ja mu kazem da sam se raspitivala, da mi on to moze napisat, al on se izvlaci na to da bude dobil po nosu jer to nesmije napravit. Hmmm...nek pise pa da vidim ko ce ponistit. Ccc. Vjerojatno mu se neda nikome opravdavati

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ma svašta,on mora dati uputnicu,drugo je ako te u bolnici odbiju,ali to nikako ne vjerujem s obzirom da si trudnica,ti njemu lijepo reci da želiš u xx bolnicu,a ako te tamo ne prime da ćeš ti onda preuziti stvar s njima,dr.ti je malo čudan,ja živim u gradu kraj Zg(Vel.Gorica),i mi žene imamo na izbor 4 rodilišta,i svaka od nas ide gdje želi,nikakvih problema nema,npr.ja sam rodila u Petrovoj,moja sestra na Merkuru,a frendica na Sv.Duhu.Tak da ovo nema veze jedno s drugim kaj ti dr.veli.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Jesi sigurna da se radi o ginekologu primarne zdravstvene zaštite?
    Jer ako za tako nešto mora tražiti odobrenje kako ti kažeš bolničkog povjerenstva, vjerojatno je riječ o liječniku sek. zdrav. zaštite koji može izdati jedino internu uputnicu koja tebi nije od koristi zbog iskoristivosti unutar bolnice.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zovi hzzo i provjeri
    postoje pravila za neke pretrage koje se rade unutar doma zdravlja da ih bolnica ne moze obracunat, kao i da neces dobit uputnicu za to za bolnicu nego internu za dom zdravlja
    al neces rodit u domu zdravlja nego u bolnici tako da je ovo cudno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    On mi je primarni ginekolog, socijalni. On radi u bolnici, nije privatnik
    Ja bih rekla da to uopce nije primarni. Primarni ne rade u bolnici. Ili su u domu zdravlja ili su privatni s ugovorom s HZZO-om. I zato ti ni ne moze dati uputnicu za drugu bolnicu. Nazovi hzzo, pitaj kod kojeg primarnog je tvoj karton.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kao sto je klokanica rekla, bolnica je sekundarna zdravstvena zastita, ne primarna.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni se cini da to nije primarni
    Jer primarni se ne mora opravdavati nikakvom bolnickom poverenstvu
    I primarni mora dati uputnicu, nije na njemu da odredjuje di ce trudnica ici

I da, kak su cure rekle, u VZ se ide u bolnicu nakon 36. tjedna
    U prvoj trudnici sam isla i ranije, jer je beba bila na zadak, tj. nekak poprecno

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Je, primarni je. Kod njega mi je karton. Ma odlucila sam promjenit ginekologa. I tak budem. A ne da strepim. Kaj sad, nemogu nist drugi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E onda ti mora dati uputnicu
    Ili ga mijenjaj odmah

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Je, primarni je. Kod njega mi je karton. Ma odlucila sam promjenit ginekologa. I tak budem. A ne da strepim. Kaj sad, nemogu nist drugi
    Probaj ostvariti svoja prava. Nije ti potrebno da trcis okolo u terminu i trazis ginekologa koji će te sad uzeti ( pogotovo ako si inace zadovoljna).Reci mu da zove HZZO i da pita za tvoja prava. HZZO je onaj koji plaća usluge koje koristis i oni će točno znati sto doktor moze ili ne moze.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nadam se da će se javiti netko od liječnika tu na Rodi. Ne znam kako primarna zaštita može raditi u bolnici. Nije mi tu sve jasno. Ja bih ipak zvala HZZO.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da će se javiti netko od liječnika tu na Rodi. Ne znam kako primarna zaštita može raditi u bolnici. Nije mi tu sve jasno. Ja bih ipak zvala HZZO.
    Možda je samo ordinacija u zakupu u prostorima bolnice? Nije nemoguće ako je rijec o manjem mjestu. Ne postoji propis gdje bi trebali raditi doktori koji imaju ugovor sa HZZO-m, mogu u domu zdravlja , stanu koji odgovara uvjetima ili bilo kojem drugom prostoru koji mogu uzeti u najam.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moguće je i da o tebe vodi na nečiju drugu ordinaciju (čula sam za takve "aranžmane").

A kako ti piše recepte? Elektronske?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je samo ordinacija u zakupu u prostorima bolnice? Nije nemoguće ako je rijec o manjem mjestu. Ne postoji propis gdje bi trebali raditi doktori koji imaju ugovor sa HZZO-m, mogu u domu zdravlja , stanu koji odgovara uvjetima ili bilo kojem drugom prostoru koji mogu uzeti u najam.
    Znam to, ali nisam nikad čula da bi to bio prostor bolnice. Ne znam da to zakon dozvoljava? Ono, prostor pored bolnice ok, ali baš u samoj bolnici?

U svakom slučaju, ako je primarni, priča mu ne drži vodu. Ima pravo na uputnicu za bilo koje rodilište/bolnicu u Hrvatskoj.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I nakon toga te traze uputnicu za rodiliste ako je vec nemas sa sobom. Bar su je meni u Rijeci oba puta trazili. Prvi puta je moja ginica bila na G.O. a zamjenska mi je odbila dati uputnicu pa je muz nakon poroda morao kod te iste da mu je napise a drugi put mi ju je ginekologica napisala vec sa nekih 34.tj.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I u Vž treba uputnica za porod, možeš ju donijeti do odlaska doma ili ti doma pošalju račun. Ja pretpostavljam da svim rodilištima netko piše uputnicu (vjerojatno hitna), jer se bez uputnice bolnice ne mogu nikako naplatiti od HZZO-a.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jos da se nadovezem, vec sam cula za ovakve neke aranzmane tipa dr.ima kao primarni ginekolog ordinaciju a radi i u bolnici, radi se o podrucju Slavonije. Svejedno, mislim da on tebi kao primarni ginekolog MORA dati uputnicu, ono, imas pravo ici roditi kamo god zelis. Onda bi nasi rijecki svi trebali pisati uputnice samo za kbc Ri kad je to jedina bolnica u nasem gradu.

Sto se tice promjene ginekologa, uzmi u obzir da treba nekih mjesec dana da ti se karton fizicki prenese od njega drugome, mislim da ti u tom periodu novi ginekolog ne moze pisati recepte, uputnice i slicno, a ti si u terminu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nema više osobnog prenošenja kartona, to obavi HZZO. Čim te prijave kod novog liječnika (mene su prijavili kod zubara isti dan kad sam došla) on može sve pisati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MIslim da je tako organizirano u manjim mjestima gdje ne postoji posebno socijalni/primarni ginekolog pri domu zdravlja npr. u Virovitici primarni ginekolog radi u bolnici. MOžda je tako u N. Gradiški, Požegi ... a ako jest onda on možda ne može izdati uopće crvenu uputnicu.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nema više osobnog prenošenja kartona, to obavi HZZO. Čim te prijave kod novog liječnika (mene su prijavili kod zubara isti dan kad sam došla) on može sve pisati.
    O da, jos uvijek ima osobnog prenosenja kartona. Recimo, moja dr opce prakse ga se nije udostojila proslijediti nekih pola godine ako ne i duze dr koju sam nakon nje izabrala. Ja fino dosla po uputnicu da bi doznala da moj karton nije nikad stigao. Nazvala bivsu dr pa mi je receno da moram doci po njega. Dosla slijedeci dan da bi sestra samo pokupila karton sa vrha onih ormarica gdje ih drze i bez pitanja o imenu i prezimenu mi ga predala s ocitim prezirom jer sam odlucila promijeniti doktora. Mislim, ok sto sam ja u kompjuteru prebacena al sta imam od toga ako je cijela moja povijest bolesti u papirnatom obliku u necijoj arhivi.

Za ovaj drugi dio, super ako sad to tako funkcionira da novi odmah moze pisati sve sto ti treba.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pituljica nisam spominjala mjesto, al vidis da je tako. Tocno o tom gradu pricam. Prepisala se budem definitivno. Danas me taj isti doktor toliko sokiral, jos se nisam skroz smirila

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ak sam dobro prokužila spadaš po županiji tam kam bi htjela ić rodit... onda se prebaci kod nekog gin. koji radi tam gdi bi htjela rodit. Ne znam zakaj ti ne bi mogel napisa, ak kod nas pita- budete tu išli na porod ili hoćete da pišemo uputnicu za drugu bolnicu , znači da bi se trebalo moći

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

beilana, piše li ti taj liječnik elektronske recepte?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj klokanica1506 prvotno napisa Vidi poruku
    beilana, piše li ti taj liječnik elektronske recepte?
    Da, samo elektronske. I kaze da je zbog toga problem. Da, prebacit cu se ovdje kod ginekologa di i spadam i mislim rodit. To sam trebala davno napravit al sam citala da treba gin izdat uputnicu gdje zena zeli ici rodit i misla sam da ne bude problema

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citam i podsjeca me na moju sredinu. I kod nas bolnicki lijecnici vode primarnu ambulantu pod Domom zdravlja. Ako si blizu termina nemoj si sada komplicirati, uzmi od primarnog gin. uputnicu za dnevnu i obavi to, a kad trudovi krenu javi se na hitni bolnicki prijem bolnice gdje zelis roditi. Duzni su te primiti.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Su1 prvotno napisa Vidi poruku
    a kad trudovi krenu javi se na hitni bolnicki prijem bolnice gdje zelis roditi. Duzni su te primiti.
    i tražiti uputnocu nakon poroda ili poslati račun doma na adresu

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

U ovom slucaju ako se javi u hitan bolnicki prijem(znaci ne hitna, vec odmah hitan bolnicki) oni joj daju internu uputnicu sa kojom se javlja na rodiliste. Hitan bolnicki prijem je duzan obraditi svakog tko se odmah javi tamo bez obzira da li se osoba prvo javila na hitnu, u primarnu ordinaciju ili nigdje od navedenog

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo nije istina, mene su 2 x tražili uputnicu na hitnom bolničkom prijemu

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Istina je, radim sa njima..Prema zakonu duzni su vas primiti bez uputnice, znaci ako ste se javili ravno sa ceste. Traze uputnicu, ali ona nije prioritet ako se radi o hitnoci, a porod je hitno stanje.

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

A da bi vas uputili dalje na obradu, u ovom slucaju na porod, ispisuju vam internu uputnicu za rodiliste

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma vec sam rjesila. U petak sam kod novog gina na kontroli

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •