Gdje ga kupujete u Zagrebu?
Jučer sam kupila kivi, naranče i jabuke u Garden-u. Imali su još klementine i limun. Usporedila sam njihove cijene sa bio & bio, i ispada da su skuplji.
Za koji tjedan će valjda kod gospođe Zdenke ( http://www.vcz.hr/partneri/organizat...ganizator-547/ ) biti svježeg voća, pa ću kod nje naručiti. Za sad ima samo povrće, mlijećne proizvode, tofu, etc. Ona dostavlja po cijelom Zagrebu.
Ako te više zanima, evo i youtube-video o njenom imanju... http://www.youtube.com/watch?v=2G1kO8467sc
Baš ti hvala na info! U bio-bio mi je često loša ponuda i nije neki izbor. A kod ove gospođe Zdenke se naručuje mailom, to je dostava?
Možeš telefonski ili mailom naručiti i ona po dogovoru dostavi. Mislim da je osim toga svake subote na placu na Trešnjevci, ali to nisam sigurna. Ako hoćeš pošalji mi u inbox svoju email-adresu, pa ti mogu listu trenutnih proizvoda poslati.![]()
Nemojte se ljutiti, Ali kako mozete kupiti kiwi kojem je sezona U 10.mjesecu I klementinu kojoj je sezona do 2.mjeseca I vjerovati da je organsko?
Mislim znam da je tesko kupovati zdravo i hraniti se prirodno, pogotovo kad zimi dozrijevaju jedino kruske,jabuke,narance I limuni..
Meni je to U rangu Kao da idem jesti lubenice U sred zime...
A kad vidin U trgovinama jagode I breskve U ovo doba godine,uf!
Lubenice, breskve, jagode…one se ne mogu čuvati kao npr. jabuke i kivi.
A imam I ja kiwi, al cisto sumnjam da bi ga netko tko prodaje uspio toliko sacuvati, a da ga ne prods do sad...
Ja sam ocito skepticna I sumnjicava, I svejedno I dalje odbijam kupovati nesto sto je van sezone
Mozda je meni drukcije jer vecinu toga imam svoje...![]()
Ja dobila kiwi nedavno, s Lošinja, znam čovjeka, znam i drvo na kojem je rastao, moguće da se može dobro skladištiti, onako, kao krumpir?
Moji ga čak niti ne motaju u novine, prezimi u podrumu, jedino se malo smežura pa nije reprezentativan, ali je i dalje jednako ukusan.
Optimist, nadam se, kad me prestanu moriti ove moje teškoće, da ću i ja vašim
stopama!
Budući da smo vegetarijanci, voće i povrće a tofu pogotovo (jer ga Terr jako voli) nam je bitno.
Teice, držim ti fige da što prije zakoračiš
Ja jedem i meso, ali s godinama sve manje. Najbitnije mi je voće i povrće pa se trudim da ono bude organsko. Je da košta, ali se nadam da ću na duge staze samo profitirati.
Grozim se od pomisli koliko se voće i povrće šprica, umjetno gnoji (pogotovo jagode, jabuke koje obožavam…)
Nakon godina i godina sam popila pravo domaće mlijeko i okus je neusporediv.
Da, tako je ali zamotati u papir za zamotavanje, ne novine (boja je olovna). Suprotno ako želite da omekšaju, držite ih zajedno sa jabukama.
Ovo s jabukama je stvarno učinkovito. Ako se želi što prije omekšati tvrd kivi, stavi se u plastičnu vrećicu s jednom jabukom i zaveže.