Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Bol prilikom prihvata dojke

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Bol prilikom prihvata dojke

Moja mala Ema će u subotu navršiti 5 tjedana. Imale smo velikih problema sa dojenjem. Da ne idem u detalje, borile smo se u bolnici (ja imam jednu uvućenu bradavicu) dok nismo savladale tehniku dojenja i onda smo došle doma. Lijeva dojka (uvućene bradavice) me stravično boljela dobrih dva tjedna. Plakala sam svaki put kada bi Ema bila na toj dojci. Bolilo sme svih 20 do 30 minuta koliko je ona bila na dojci. Poćeli smo mazati bradavice purelanom (koji je spasio stvar). Nakon što je ta bol prošla meni naravno lakše. Sada me još samo mući to što me bole obje bradavice onih prvih minutu i pol kad se malena prikopća na dojku. Poslije me ne boli. Pitanje da li će ta bol proći ili ne. Ja trpim jer smatram da je to najbolje ali voljela bih napokon početi uživati u dojenju a ne da prije svakog podoja imam psihičke pripreme jer znam što me čeka. Inaće Ema je u mjesec dana dobila 1000 grama tako da znam da dobro sisa i da dobiva na težini. Ima li netko savjet ili barem koju rijeć podrške.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jedno vrijeme je i mene oblijevao znoj pri pomisli evo sad će opet na cicu. bolilo je za poludit. i pri tom ne mislim na ragade, one su opet posebno boljele. ali to stvarno prođe (ako je beba pravilno na dojci, a veliš da je). prođe tako da odjednom, nakon par tjedana, uopće više ne osjetiš je li beba na cici ili nije - moraš pogledati da vidiš što to ona radi. ozbiljno ti govorim!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, baš to je i kod nas bilo - trajalo dva mjeseca! I onda, kao rukom odneseno; dojenje je postalo i ostalo užitak. :D

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

izdrži još malo, bolovi bi morali proći do 2. mjeseca bebe pa ćeš uživat u dojenju! buš vidla!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

potpisujem cure - i ja sam imala na početku psihičke pripreme prije podoja ( i oštećene bradavice, ali ne govorim o tome) zbog tih prvih par minuta, ali sad čak mogu i zaspati dok on doji

drži se još malo - proći će

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    E, baš to je i kod nas bilo - trajalo dva mjeseca! I onda, kao rukom odneseno; dojenje je postalo i ostalo užitak. :D
    Isto ovako

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure

Puno vam hvala na ohrabrenju. Nakon sto sam procitala vase postove kao da me vec manje boli. Mislim da postoji jedna velika zavjera o dojenju - da je to kao u filmovima. Pitam se zasto se o tome vise ne govori u medijima i javnosti. Postoje razni talk-showovi o raznim temama ali nista o dojenju. Svi govore kako je to najbolje za dijete a podrske nigdje nema. Osim naravno na rodinom forumu. Uistinu ne znam kako bi bila prezivjela ovih prvih mjesec dana da nije bilo vas i rodinog foruma. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda to osjećaš od jakog letdowna.. Da li ti se bol proteže recimo od bradavice prema pazuhu (kao da se zateže neka nepostojeća tetiva)?! Tako je meni bilo... i prestalo.. odnosno polako se smanjivalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •