http://www.dailymotion.com/video/xr6...s#.UWU2FKL8GuQ
pogledajte tijekom 3. i 4 minute
Naravno, i crtić je za nakačit se![]()
http://www.dailymotion.com/video/xr6...s#.UWU2FKL8GuQ
pogledajte tijekom 3. i 4 minute
Naravno, i crtić je za nakačit se![]()
http://www.bezveze.com/2013/01/17/klepe/
našla sam ovo, ali to nije baš to...iako , ne nađem li bolje, pravim klepe
nisam probala, ali volim prčkat s tijestom i mogla bih ovo raditi
recimo, sa sirom i špinatom!
ako budem s mesom onda ću ga izdinstati prije, neću stavljati sirovo
Klepe? Prefino!
No, nisam ih radila (a i neću), jela sam ih u Sofri i Goosphrabi
jesu li klepe isključivo ova mesna kombinacija ili je to naziv za sva punjenja na ovom principu?
Mašu obožavam! Mo se tako smije kad je gleda da se pola zgrade trese
inače ovo što oni spremaju je dim sum
http://www.coolinarika.com/recept/veliki-manti/ ovo mi izgleda slično, ali i ja bih radije neko punjenje koje nije mljeveno meso
samo se kuha na pari a ne u vodi
iz Uzbekistana je
dim sum je kinesko jelo?
a crtić je super, pravo otkriće![]()
Zar nije manti turski, bilo h+ga je i u Daily Freshu (meni osobno premasno).
Dim sum su kineske 'knedle'
coolinarka kaže da su uzbekistanski, ali evo jedan link gdje kažu da je tursko jelo, ali rašireno i šire.
ja na prvu mislila da su peljmeni!:D (ilitiga ruski tortelini s mesom)...u biti ista stvar, ali se drugačije lijepe. tijesto je obično (brašno, voda, sol) + mljeveno meso i kuha se u slanoj vodi 3-4 minuta, tj. dok ne isplivaju!
inače su peljmeni izvorno iz sibira. lijepi se odmah nekoliko stotina komada i u zamrzivač. po potrebi se vade i kuhau, a u vodu se može dodati lovor, ulje i neki drugi začini, pa se jede i ta vodica NJAMI!! moja R. to obožava, zapravo svi obožavaju koji probaju!!!
http://hr.wikipedia.org/wiki/Peljmeni
malo ot, ali pogledajte i ovaj ruski crtić, neznam dal postoji prijevod, ali je zakon i jako poučan!!
LUNTIK - http://www.google.hr/search?um=1&hl=...3WHsmtPMT0geAP
evo mene opet: sličnije dim sumu po načinu pripreme, tj. na pari su MANTI. punjenje isto kao i kod peljmenja, ali se drugačije lijepi i kuha na pari okon sat vremena
http://www.google.hr/imgres?q=manti&...3&tx=154&ty=66
Posljednje uređivanje od kudri : 10.04.2013. at 13:40
Ima još i khinkali, priprema se u Ukrajini, Gruziji
http://georgiaabout.wordpress.com/20...food-khinkali/
Peljmene nisam jela, poznati su mi samo iz Braće Karamazovih!![]()
ispod ove epizode na YouTube-u piše da rođak panda dolazi Mišku i da pripremaju kineske peljmene. Kad sam googlala kineske peljemene na ruskom, pronađe dim sum
nikad nisama probala peljmenemoram do Sibira
ako mi 2 puta ne uspiju, treći put dolazim k tebi na degustaciju, kad ih već imaš toliko zamrznutih .)
u 26oj sekundi lijepo oni vrte kuharicu i piše ime jela
ne razumijem zadnja slova, ali mora bit da je vonton ili wonton
http://chinesefood.about.com/od/dims.../r/wontons.htm
i može se, po rezultatima googla, pržit, skuhat u slanoj vodi, napravit juhu s tim, ma sve
Dok mi se nije zgadila kineska hrana wonton mi je bio najdraža stvar u kineskom restoranu
to izgledao kao tortelini u principu ali je prženo kao spring rolice i punjeno nekim nadjevom i jede se sa slatko kiselim umakom
Sigurno ima u wok'n'rollu
Nema nažalost! I zapravo se kaže wan-tan. Ima u Asia restoranu ali ne i u Wok'n'roll
Wonton se uglavnom puni krem sirom ili racicima.
Mesom se, izmedju ostalog, puni Samosa, a i u Potstickersima je cesto mljeveno meso.
Padam s Marsa...
Nisu li u crtiću obične ruske piroške???
Našla sam neki češki recept, ali nema veze.
http://recepty.vareni.cz/ruske-pirohy/
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.04.2013. at 08:26
Sad se više ne sjećam idu li na kraju Braće Karamazovih jesti peljmene ili piroge
tanja_b sigurno zna ali neće ona otvoriti ovaj topic![]()
Posljednje uređivanje od Mima : 12.04.2013. at 12:07
ajme, crtić je presladak
ali, nisu ovo ni klepe ni mantije
i tijesto i meso valjda jesu isti, ali klepe i mantije se spremaju tako da se tijesto razvalja, razreže se na četverokute i onda preklapa na trokute
klepe se kuhaju, pa zalijevaju "zacvrčemom" paprikom s češnjakom
a klepe se, nakon što se prokuhaju, zapeku s vrhnjem i češnjakom
viš, sad vidim da mantije nisu svugdje ono što su u našoj kući![]()
moje omiljene epizode su
prva http://www.youtube.com/watch?v=CSdGB...-VwhRV&index=1
kad Mašu otmu vukovi http://www.youtube.com/watch?v=hC18l...-VwhRV&index=7
poučna je i http://www.youtube.com/watch?v=kBu6d...-VwhRV&index=8 s temom sličnom onoj o dječaku koji je vikao "Vuk!" (idealna za moje dijete)
i da ostanem u skladu s podforumom - MAša i kaša
Dobila sam crijevnu virozu dan nakon posjete kineskom restoranu, i sad mi se gadi na sve što sam tamo jela.
btw. tek sad sam pogledala crtić - genijalan je, dijete mi vrišti od smijeha
a na početku piše da rade wonton
Moji su unatrag 3 mjeseca odgledali 28 epizoda i ne znam koja mi je najdraža, Maša i kaša ili ona kad se prljala pa joj Miška pere i šije odjeću.
I, da, osim što kuham nepoznata jela, moji su počeli govorit ruski. I uz to, ja ih ne razumijem.
A djeca se, čak i kad gledaju ponovno crtić, smiju na sav glas, sa ulice se čuje
Evo moja se od petka ne odvaja, baš danas smo gledali taj sa pranjem odjeće.
a ja sam mislila da si čitala nešto o sindromu kineskog restorana
(ot, sori)
Obzirom na to koliko često idem u restorane općenito, pa onda tek u kineski, mislim da ne trebam brinuti![]()