Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: skidanje madeza djeci -gdje ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno skidanje madeza djeci -gdje ?

z. mi ima neki madez koji ce pretpostavljam trebat skidat , kud da idem ? kod dermatologa idem u lokalnu bolnicu al se ne usudim tam ga vadit. isla bi vadit u zg. kuda ? klaiceva, vinogradskA ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam za djecu, ali odrasli skidaju na kirurgiji: Rebro, Vinogradska, Institut za tumore.
    dijete od frendice je nedavno skidalo, pitati ću je.
    rebro am i plastičnu kirurgiju, ako je neko vidk
    ljivo mjesto. Dosta se čeka, tako da ti je sada, mislim, orekasno jer ide ljeto. Ja sam skidala u Vinogradskoj, a najprije dođeš na red na Institutu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

dugo cekanje gotovo svuda...
    no nije skupo ni u poliklinikama, ovim privatnim (toplo preporucam Nolu): nekih 200-tinjak kuna plus PHD (ako treba i hoce se)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki madež mora ići na phd

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Institutu se stvarno ne čeka dugo.
    vinogradska malo duže, ali nije strašno. Ja sam jedan skinula nedavno i uskoro imam sljedeći termin
    mislim da se na Rebru čeka najduže

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo, ja bila danas.
    Doduše, nisam u Zagrebu, ali opisat ću ti proceduru.

Izabrani liječnik (u slučaju djeteta pedijatar) napiše uputnicu za dermatologa, dermatolog potom pregleda madež i zaključi je li za skidanje ili nije. Ako je, zakaže se termin. Nakon toga se kod izabranog liječnika ide po uputnicu za skidanje madeža.
    Skinuti madež šalju na kliniku za tumore i za tri tjedna se vrate rezultati.
    Zašivenu ranu treba nakon dva dana ići pregledati kod izabranog liječnika, tamo se premota, a par dana od skidanja rana mora biti suha (dakle, tuširanje isključeno) pa čak ne ni znojna.

Gore je opisani postupak kad se ide preko HZZO-a i da, sve to traje neko vrijeme. Možda je s djecom brže.

Kad se ide kod privatnika plaća se samo skidanje madeža, a kako oni madež ne šalju na daljnju provjeru po defaultu, već se i to treba dodatno platiti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I još nešto: to je rutinski postupak, ako nije na nekom vidljivom mjestu, stvarno ga svatko može odraditi, meni je danas to iznimno ljubazno odradila specijalizantica. Ide injekcija s lokalnom anestezijom, a nakon toga se stvarno ništa ne osjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Preporucam plasticnog kirurga, ne dermatologa. Imam izuzetno lose iskustvo s cesto hvaljenom dr. Nola.

Inace, postoje flasteri s kojima se moze tusirati nakon skidanja madeza, tj. opcenito nakon operacija.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sto se tice sunca, meni su rekli da oziljak mjesec dana poslije ne smije nikako na sunce, a poslije mazati s visokim faktorom ako se sunce vec ne moze izbjeci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bira pacijent da li će ići kod plastičnog kirurga nego ovisi o tome gdje je madež

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je dr opce prakse samoinicijativno napisala uputnicu za plasticnog. Otisla sam, narucila se, obavila pregled , dogovorili termin i rijesili. Madez nije bio ni po cemu poseban, samo je rekla da ce plasticar to ljepse napraviti.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podsjetio me ovaj topik da trebam, poci s iv kod dermatologa odstraniti jedan 3d madez
    na nezgodnom je mjestu, pod pazuhom, a krenule su dlacice pa ce krenuti jednom i brijanje, a madez ce smetati

ima li veze sto ce sad ljeto? jel bolje pricekati jesen ili je svejedno?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sad padam s Marsa, ali kako i kada i da li treba ići kod dermatologa iako nema "sumnjivih" mladeža, tj. onih koji imaju neke promene ili su čudnog oblika?
    Moja imala ih ima dosta, jedan je baš veliki na nadlaktici, od rođenja, ali je pravilnog oblika i miruje. Svakih par meseci joj se pojavi po neki, jako je tamnoputa.
    Pedijatrica nam nikad ništa nije rekla. Da li idete preventivno kod dermatologa? Da li pregledate obične, nesumnjive mladeže redovno ili samo ako je nešto drugačije?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja ide na kontrolu u klaićevu, za sad ne raste, mada je na nezgodnom mjestu, sličan imam i ja na istom mjestu, samo sam napomenula kad sam išla roditi da malo pripaze oko njega i sve ok. ni noj ne mislim odmah vaditi, možda ni nikad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad padam s Marsa, ali kako i kada i da li treba ići kod dermatologa iako nema "sumnjivih" mladeža, tj. onih koji imaju neke promene ili su čudnog oblika?
    Moja imala ih ima dosta, jedan je baš veliki na nadlaktici, od rođenja, ali je pravilnog oblika i miruje. Svakih par meseci joj se pojavi po neki, jako je tamnoputa.
    Pedijatrica nam nikad ništa nije rekla. Da li idete preventivno kod dermatologa? Da li pregledate obične, nesumnjive mladeže redovno ili samo ako je nešto drugačije?

moj sin isto ima dosta madeza (na tatu, ja nemam nijedan 3d) ali pedijatri/obiteljska dok. nikad nisu nista komentirali
    ustvari, kad je jos bio u rodilistu, komentirala je neonatologinja da je cudno da se rodio s madezima, ali to je bilo sve

ovaj je na nezgodnom mjestu i primijetila ga je ustvari doktorica koja mu je radila uzv stitnjace, rekla je da odemo dermatologu maknuti ga samo zato jer je bas tu, a ne jer je nekakav sumnjiv

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarica, teško da ćeš sada dobiti termin u nekoj Zg bolnici - mislim za prije ljeta. eventualno na Institutu. Oni su skroz Ok. Ali sam izabrala Vinogradku jer mi je bliža. Kolega s posla je krenuo kada i ja i već je gotov (Institut) sa svime što je trebao a imao ih je više od mene. A ja s drugim još nisam gotova.

Stvarno je to sve rutina. samo malo traje. Svaka bolnica ima druga pravila pa tako npr za Vinogradsku zam morala imati uputnicu za dnevnu bolnicu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo sam zaboravila napisati da nisam išla dermatologu redovnim putem, nego smo imali sistem,atski. Ovo što pišem vrijedi samo za kirurga

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ima li veze sto ce sad ljeto? jel bolje pricekati jesen ili je svejedno?
    ako baš nije kritično, pričekajte jesen. lakše će podnjeti bez vrućina. ali najbolje da odete na pregled pa će doktor reći da li se može čekati ili ne.

moja susjeda ima jedan madež od malena, sad je išla na pregled i doktor rekao hitno vađenje unutar dva tjedna.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Dermatolog bi trebao jednom godišnje pregledati tijelo (odraslima, valjda je tako i s djecom, ali treba pitati).
    Meni je moja dermatologinja za tih nekoliko 3d madeža koje imam, a koji ne uzgledaju lijepo, rekla da su potpuno bezopasni. A onda mi je na slici pokazala madež, zapravo malo veću točkicu na tijelu zbog koje se nikad ne bih zabrinula i rekla da je to tipičan madež kojeg treba odstraniti jer je vrlo sumnjiv. Moj, kojeg sam jučer odstranila, je bio veći, ali nije bio 3d.
    To se poklapa s iskustvom kolegice koja je na stopalu imalu neku mrljicu za koju nikad nije pomislila da je čak i madež. Ispalo da je to to što treba hitno skidati i bili su u pravu.
    Dermatologinja mi je pričala da se posljednjih godina, u odnosu na prije, šta ja znam, 20 godina, jako povećao broj sumnjivih madeža, tipa, od 10 pregleda, 9 je suspektnih.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je. Moj sumnjivi je baš bio jako mali. I još na leđima, tako da sam prije skidanja morala ići dermatologu da s kemijskom olovkom označi koji treba skinuti - ja imam stvarno puno madeža

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zuska, imas li sliku koja bi nam pokazala kakvi su to suspektni 2d madezi?
    ja ih imam par, a jako sam svijetla i reagiram na prve zrake sunca (zvali su me uvijek paradajzovka), mozda imam kojeg takvog?
    svi madezi koje imam su male okrugle tockice od pola mm

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja sam bila u poliklinici bagatin i sve preporuke!
    i uvijek bih prije dermatologa izabrala kirurga : )

ps. imam onih kirurskih flastera ako kome bude trebalo

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila u poliklinici bagatin i sve preporuke!
    i uvijek bih prije dermatologa izabrala kirurga : )

ps. imam onih kirurskih flastera ako kome bude trebalo
    Ja sam isto kod njih skidala madez (na nosu) i bila sam prezadovoljna

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ja sam "preškrta" ići privatno. Skidala sam u vinogradskoj, i zadovoljna sam . imam sljedeći termin za 2 tjedna

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da je, ako nije hitno, najbolje sve odraditi preko HZZO-a.
    I ja sam išla kod privatnice na pregled, ali ona mi je sama rekla da je skidanje najbolje odraditi preko bolnice jer se onda madež šalje na provjeru u kliniku za tumore i dobije se povratna informacija koja je jednako važna kao i samo skidanje madeža, a ona sama skida madeže, ali ih ne šalje da daljnju obradu.
    Ne znam kako je s privatnim poliklinikama, ali ako nije hitno, jeftinije je i bolje redovnim putem. A ako je hitno, to će vjerojatno i sam sustav prepoznati i tako tretirati daljnju obradu.
    Inače, nalaz od privatne dermatologinje poslužio mi je da dobijem uputnicu za bolničkog dermatologa od moje izabrane liječnike, a nakon toga me pregledao i bolnički specijalist dermatolog i dogovorio skidanje. A skida se na kirurgiji, naravno.

Privatnici mi služe za specijalističke preglede (koje mi se ne da čekati po bolnicama), ali kad je riječ o zahvatima ili daljnjem liječenju, nekako se uvijek okrenem našem javnom zdravstvenom sustavu s kojim uglavnom imam pozitivna iskustva. I kojeg, na kraju krajeva, i plaćam na dva različita načina.

Ivarice, ukucaj u google slike razne pojmove, npr. sumnjiv madež, i onda ti izbaci van slike normalnih i sumnjivih madeža. Najčešće je riječ o nepravilnim, asimetričnim madežima ili onima čudne boje (ili promijenjene boje).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam pozitivna iskustva s našim zdrastvenim sustavom (kuc, kuc)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarice pusti gugl, otiđi kod dermatologa
    mada su, u principu, madeži pod pola mm bezopasni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ivarice pusti gugl, otiđi kod dermatologa
    mada su, u principu, madeži pod pola mm bezopasni
    suti, evo sam jednu dijagnozu bas guglom nasla

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem aleksandru.

danas su napravili veliku famu od madeža.

Imam užasno puno madeža i baš me bilo strah otići dermatologu. Došao je taj sistematski, pa je ispalo da pola onih za koje sam ja mislila da su frka nisu uopće madeži nego nešto "staračko" - to kod I. nije slučaj. To starački se odnosi na one iznad 35

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, ja sam "preškrta" ići privatno. Skidala sam u vinogradskoj, i zadovoljna sam . imam sljedeći termin za 2 tjedna
    Ja sam si bila kupila kupon preko Kolektive

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ima dan kože ili dan madeža (točnije tjedan) i onda se besplatno posvuda u gradu pregledava koža dermoskopom (iliti povećalom)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam "škrtica" skidala na istitutu pa mi je kući došao račun na 160 kn jer nemam dopunsko.
    totalno sam se iznenadila jer sam išla na Institut kad su imali neku akciju ekspresnih pregleda (lipanj) i onda su mi zakazali uklanjanje za rujan. nitko ništa nije spominjao dok kući nije stigao račun
    ali super je bilo što ga nisu rezali nego samo otfikarili nekom strujom pa nisam imala šavove.
    prije puno godina sam bila u bolnici u dubravi isto kod plastičara, ali tamo su mi ga rezali i uopće mi nije lijep ožiljak

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja tu pišem a nemam pojma kakav mi je ožiljak jer je na sredini leđa pa mi nije jednostavno vidjeti ga a lijene sam izvoditi kerefeke. Ja imam dopunsko i za sada mi nikakav račun nije došao

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to kaj se tiče ljepote, ima moj muž jedan tak ružni ožiljak na leđima, ko da ga je neko s nožem nabio, baš ružno, to je seciral masno tkivo, a ima jedan tak lijepi da nitko ne bi pomislio da je radio istu stvar

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa je ispalo da pola onih za koje sam ja mislila da su frka nisu uopće madeži nego nešto "staračko" - to kod I. nije slučaj. To starački se odnosi na one iznad 35

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja obilujem madežima, uistinu sam "obdarena" - iti dr mi je skidao trbušne i leđno-guzne, trbušni fantazija, leđno-guzni koma, di god se skinem med.sestre prvo "ko vas je to unakazio"??? Iako, i ti su se poboljšali nakon par godina, bez da sam išta s njima radila, a dr. mi je objasnio da su na trbuhu (i licu) bolji puno rezultati nego na leđima.

Nego, kako ih ja imam puno ne mogu državno, jer se bojim da bi mi po madežu otišao dan bolovanja, a imam ih toliko da bi za te "estetske hirove" mogla uzet studijsku godinu, pa sam upućena na privatno (kolegica je išla bila u Novu bolnicu, cijeli dan ošo na madež, mislim da je dulje čekala nego ja na operaciji u dnevnoj bolnici - biće sam brže bila in-out nego ona).

Pitanje: zašto se mora ama baš svaki svaki svaki madež slat na analize? Ja svoje gledam kod dermatologice jednom u 6 mjeseci, imam njih na licu već 30 godina što su isti, ne mijenjaju se, po dermatologici su low risk tipa ti se gotovo nikad ne daju na zlo... sad bih makla 2 s oka, i rado bih izgbjegla analize secnutog mateirjala, jer sam za te uvjerena da su OK i jer mi se ne plaća za nešto što su mi svi rekli da nije nikakav rizik.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.04.2013. at 15:43

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izbjegla bih te analize jer pretpostavljam da znače ili dodatno plaćanje ili dodatno načekavanje kod dr zbog uputnica, pa dostavljanje uputnica nekome trećemu...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj niko djeci nije skidao ???
    Idem dr tj dermatologu pa cu zvat redom . Jel salata to reze ? To bi trebala bit neka djecja kirurgija jelda ??

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

reže kirurg po naputku dermatologa bar u klaićevoj. bilo bi bolje da pričekaš jesen ako je na vidljivom mjestu, jer moraš paziti jako na sunce
    ja sam baš obrarena s madežima svako dete ima baš karakteristične madeže na istom mjestu gdi i ja , ma ne mogu se zamjeniti s drugom decom nikak.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    dugo cekanje gotovo svuda...
    no nije skupo ni u poliklinikama, ovim privatnim (toplo preporucam Nolu): nekih 200-tinjak kuna plus PHD (ako treba i hoce se)
    Kaj su sad cijene takve??? Pa ja sam kod nole skinula tri mala madeza prije sedam godina, brat bratu svaki po 800kn. Mali znaci 2mm i ne 3D.

inace, znam dvoje djece koja su nedavno skidala i oba su skidala u klaicevoj. Sve ok!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Angelina moze malo vise info. Ambulantno ?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa nisam bas pozorno pratila, nije me se puno ticalo. Prvo su išli na pregled, pa su naruceni na zahvat. Ja bi rekla ambulantno, odmah doma, i par puta na previjanje/ pregled. Onda za neko doba zoves jel došao phd pa odes po istog. Radi se o devetgodisnjacima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvala sam frendicu *- i njeno dijete je skidalo madež u klaićevoj. Kaže da ju je dermatologica tamo poslala jer se radi o djetetu i da će ispasti bolje (šta god to značilo) - frendica kaže da nije ispalo ništa bolje. Ako se radi o ožiljku, mislim da ipak ovisi o kirurgu/ici koja operira.

Da ja idem ponovno skidati madež išla bih definitivno na Institut. Tamo sam skidala negiu "kvrgu" na glavi - sve 5. i kolega je skidao tamo amdeđže na licu, i stvarno su to dobro napravili

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvala sam frendicu *- i njeno dijete je skidalo madež u klaićevoj. Kaže da ju je dermatologica tamo poslala jer se radi o djetetu i da će ispasti bolje (šta god to značilo) - frendica kaže da nije ispalo ništa bolje. Ako se radi o ožiljku, mislim da ipak ovisi o kirurgu/ici koja operira.

Da ja idem ponovno skidati madež išla bih definitivno na Institut. Tamo sam skidala negiu "kvrgu" na glavi - sve 5. i kolega je skidao tamo amdeđže na licu, i stvarno su to dobro napravili
    kak ce ispast mi je totalno nebitno jer se radi o ledima. bitno je da dobro izrezu . kak ce zasit nebitno mi je , do faksa ce oziljak nestat

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neće ožiljak nestati
    ali ako je madež potencijalno opasan, onda je ožiljak manji problem
    a vjerujem da će se svaki kirurg potruditi kad se radi o djetetu
    ja bih isto preporučila plastičara

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e stvarno ste " dosadne". uzeti ću popodne neko ogledalo i pogledati svoj ožiljak na leđima. Meni je bilo baš drago da ga je skidala kirurgica

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma hucu reci da ce bit manje vidljiv. Ja imam na licu i bas mi se fucka , isto od skidanja madeza i jedva se vidi.a pogotovo leda ..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mom mužu je dr. N. na leđima jednog skidala. To izgleda kao je malo dijete raskopalo i zašilo, prestrašno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Susjeda je nedavno skidala mali (ali jako ispupčen) mađež privatno kod plastičnog kirurga. Bila je akcija u pola cijene na Kolektivi ili tako nešto.
    Madež nije na osobito vidljivom mjestu i veličine je cca 5 mm, a dr je stavio 8 šavova. Odrađeno super.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Mom mužu je dr. N. na leđima jednog skidala. To izgleda kao je malo dijete raskopalo i zašilo, prestrašno.
    Da, to je opis mojih leđnih šavova, barem prvih par godina, još crveni, a onda.. nisam to baš niti gledala niti proučavala, slučajno mi je palo oko i postali su nekako, nakon prvih par godina, bitno manje vidljivi, moram ih tražit (nisam nikakve abrazije tj. korekcije ožiljaka imala).

Na trbuhu ne mogu niti naći di je bio rez (nije nestao, ali mi je poprilično nevidljiv).

Radio isti kirurg i trbuh i leđa. Plastičar.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •