Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Hrana i E brojevi

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Hrana i E brojevi

Pozdrav svima. Novi sam na forumu i već me dugo progoni jedna ideja koju bi želio podjeliti sa vama da vidim što vi mislite o tome jer očito je na ovom forumu svima stalo da našeg zdravlja, a posebno do zdravlja naše djece.

Naime svima nam je poznato da razni proizvodi sadrže mnoge aditive koji se skrivaju iza E brojeva.

Želio bi pokušati napraviti internet stranice sa bazom podataka za što više proizvoda koji se mogu naći u trgovinama u Hrvatskoj a i šire. Pročitati im etiketu i otkriti što se krije iza E brojeva te ih ocijeniti prema štetnosti tih istih e brojeva. Svi proizvodi trebali bi se moći pronaci pomocu EAN koda ili Barkoda artikla. U dogledno vrijeme to bi trebalo funkcionirati tako da mobitelom skenirate artikl i otvori se stranica na kojoj pise dali u proizvodu ima štetnih aditiva. Internet stranice bi nadopunjavali sami korisnici pišući recenzije kada bi se registrirali. Sve besplatno naravno.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Zar stvarno nema nikoga tko bi nešto rekao o ovoj ideji? Dajte ljudi recite mi dali bi posjećivali takav sajt... dali smatrate da je ideja dobra, loša... bilo kakvi komentari, ideje, kritike su dobrodošli...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebalo bi biti dobro,ali kolko su to ljudi u mogućnosti dobiti na licu mjesta.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni se ideja sviđa
    jedino što ja nemam smartfon pa ne bih mogla koristiti tu opciju skeniranja

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

To bi bilo nešto kao codecheck.info, pretpostavljam?

Sviđa mi se ideja. Ovu stranicu sam koristila, ali kako ne znam njemački mučila sam se s Google translateom.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobrodošao Lantus! Ideja ti je super!
    Od raznih E-ova mi se diže kosa na glavi.
    Ostalo mi je u sjećanju da su E brojevi od 100-200 i od 500-600 najštetniji pa nastojim izbjegavati proizvode koji to sadrže.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala na dobrodošlici. Evey mi je dala dobar izvor da pokupim neke ideje sa codecheck.info. tnx. Za početak pokušao bi napraviti nešto potpuno jednostavno. Mjesto na kojem postoji popis svih e brojeva i koliko su štetni. Te jednostavno omogućio korisnicima da se registriraju i napišu na temelju toga popisa recenzije za artikle koje imaju doma. Ako ima nekih entuzijasta da mi pomognu oko ove ideje, a da imaju znanja, volje i vremena...(zapravo znanje i nije toliko bitno) pomoć bi mi jako dobro došla i bila poticaj da nekako nisam sam u ovome. Ja sam to zamislio napraviti pomoću joomle. Znam da će me svi sad popljuvat koji se malo bolje kuže u izradu cms-ova i ali ja smatram da mi njihov cms može pružiti sve što je potrebno a i besplatan je što je najvažnije. Jer ja ovo radim iz hobbija kad se vratim sa posla. Misli da kao poslovna ideja ovaj projekt nije baš dobar (a možda sam i jako u krivu) jer jednostavno nije još vrijeme za to. No volio bi ga pokrenuti upravo zato da dođe vrijeme za to. Da se ljudi osvijeste da vide što jedu. A možda i samo jedno veliko možda ako projekt zaživi i ljudi počnu paziti što jedu i počnu izbjegavati štetne proizvode pomogli bi u tome da i proizvođači počnu paziti što nam stavljaju u hranu...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    trebalo bi biti dobro,ali kolko su to ljudi u mogućnosti dobiti na licu mjesta.
    Poanta i je u tome da bi ljudi tu informaciju trebali moći dobiti na licu mjesta putem mobitela. Nažalost samo za one sa smartfonom (i to vjerojatno samo android sustav) tako da adminica sorry but jbga... E sad koliko bi ljudi htjeli uzet u trgovini mobitel i slikat proizvod, možda bi mnogima bilo neugodno...ali glavno da bi mogli. Možda bi proizvođači mogli stavljati naljepnice na proizvode sa oznakom npr. najbolja ocjena od www.našastranica.com i tako odma dati do znanja ljudima da je njihov proizvod siguran i da drugi ljudi to potvrđuju na našim stranica... mislim da tu ima bezbroj ideja...

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ideja je odlična

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Odlicna ideja Lantus, ja bi bila stalni klijent te stranice a na ziher jos bar dvoje ljudi bez da ih pitam

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koristim već aplikaciju eBrojevi, samo nije povezana s proizvodima, ali daje mi dovoljno informacija..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo liste dopuštenih aditiva s pripadajućim E-brojevima, prilog VII pravilnika:
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...5_62_1981.html

Nije to neka tajna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •