Ne znam koliko se kreću cijene, kao ni
apricot, pa mi nije bilo ni sumnjivo. Nisam uspoređivala cijene s ostalima jer mi je baš ta zapela za oko.
Uglavnom, pisala sam im mail. Prvo mi se mail sa kontakt obrasca vratio, onda sam našla neku adresu i poslala direktno. Isporučeno je no nisu ništa odgovorili.
Danas sam otišla u dućan da se prvo uvjerim da nisam ja "zabunom" ostavila drugu pidžamu na polici. I nisam

Uredno se pidžame prodaju odvojeno po cijeni 129 KN. Da li je slučajno ili namjerno ne znam.
Zatražila sam da razgovaram sa voditeljem dućana i pojavila se jedna mlada gospodična. Rekla mi je da ponude svugdje MORAJU biti iste. Rekla je da će provjeriti s dobavljačem i da dođem opet. Ja sam rekla da ću ju pričekati. Nakon 20 min se pojavila i rekla da nije ništa saznala. Ponudila mi je povrat novaca, nisam pristala jer:
1) trebam pidžamu za utorak
2) hoću svoju drugu pidžamu koja mi po svoj prilici pripada
3) neću da od mene rade budalu
4) da sam pristala na povrat oni bi vjerovatno nastavili prodavati po istom principu kao da se ništa nije dogodilo.
Žena mi je ostavila pidžamu odgovarajućeg broja (ovu koja ide uz) pod rezervaciju i rekla da će mi se javiti čim dobije odobrenje.
Eto... izvjestit ću vas kako je bilo dalje