-
Kako sačuvati umjetničke slike?
Imam neke slike koje mi ne stanu na zid, pa se vucaraju naokolo po stanu, strah me da će se oštetiti i uništiti.
Znate li kako se slike pakiraju za skladištenje?
Kupila sam onaj pucketavi najlon da ih u to zamotam, ali se sad pitam da li je pametno umotati ih u najlon? Da li se tako upakirane bez zraka mogu navlažiti (oznojiti)?
Guglala sam, ali ništa, svi čuvaju digitalne slike
-
kako si guglala? pictures ili paintings?
evo link na search, možda nađeš nešto korisno
-
kao "umjetničke slike" 
thx
-
možda ti je najbolje rješenje da si napraviš jednu sa strane sobu ko naš jedan bivši, i da za to znaš samo ti.
-
Ja imam nekakvu torbu za slike, od materijala kao filc samo malo grublje, jako čvrsta. Isto tako sam nekoliko slika umotala i staru plahtu i frknula na ormar.
-
Prvo pitanje je koja je tehnika tih slika, drugo jesu li uokvirene ili ne, a treća kolika im je vrijednost.
Pa nakon toga možemo dati neki pametniji odgovor.
-
I ja muku mučim sa povećim brojem umjetnina po kući. Neke sam riješila tako da sam ih omotala sa onim pucketavim najlonom, pa još puuuno puta omotala sa onim najlonom za pakiranje. Tako su zasigurno zaštićene od udaraca i vlage, ali sada mi je buba u uho: hoće li one-slike nekako odreagirati iznutra?? Naime, imam plan da ih sve prebacim u podrum ili spremište koje je jako prozračno, ali i atmosferilije imaju utjecaja: vlaga, suhoća...jer su često otvoreni zajednički prozori...
A tehnike su različite:
- ulja na platnu
- kolaži pod staklom
- akrili
- tisak/serigrafija
- olovka/ugljen/bojice...
Sve su uokvirene, većina pod staklom, osim ulja.
-
A i vrijednosti su različite: od nekoliko tisuća kuna, do sentimentalne
!
-
-
Slike treba držati u prostoru ujednačene temperature i vlage, po mogućnosti uokvirene, jednu od druge odvojiti kartonom, paziti da ulja ništa ne dotiče, umatati ih se može, ali u pamučne plahte ili sl... nikako ne bi u plastičnu foliju, zbog kondenzacije.
Akvarele, ako ih ima puno, što je kod mene slučaj, pa nisu svi uokvireni, možete držati zajedno, između staviti onaj tanki papir za zaštitu, pa spremiti u kartonske mape.
-
E, stoji mi topic otvoren sat vremena, super linkovi migulica.
-
Zahvaljujem Migulice na extra korisnom linku!!!
-
Sve informacije o svim muzejima u Hrvatskoj (ali sve! od otvorenja izložbi, predavanja, servisnih info, pa do preventive....)
www.mdc.hr
-
migulice, linkovi su jako korisni i edukativni
-
Nase godinama stoje iza zaglavlja kreveta, nezamotane, da disu
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-