Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: sjedenje u autosjedalici

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zekana, da li ta AS ima isofix bazu, da ne tražim bezveze?

Pretpostavljam da nema, onda ti možeš/smiješ/moraš regulirati nagib AS sama, npr. podmetanjem zarolanog ručnika pred prvi dio AS.
    Znači prvi dio AS (to mislim na dio gdje su bebine noge i beba je okrenuta u superotnom smjeru od vožnje) podigneš taj dio i podmetneš ručnik i time dobiješ pravi nagib.

E sad. Moje dijete je bilo mini kad je išlo iz bolnice (2720 g), a AS "duboka" pa mu je sestra u rodilištu složila pelenu ispod guze, jer naša AS nije dolazila s umetkom za novorođenče.

Da li je to bilo potpuno ispravno ne znam, ali svakako puno ispravnije od vožnje bez AS.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je ova AS?
    http://www.svijet-beba.hr/graco-juni...__40-3--70.htm

Ako je, reguliraj nagib ovako kako sam ti opisala.

Koliko ti je sad teška/velika beba?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 14.06.2013. at 11:16

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zekana pogledaj ovde, pročitaj sve detaljno, ali naročito korak 6 koji govori o nagibu AS
    ako je ona pod uglom od 45 stepeni, kakav treba biti za novorođenče, nema problema sa padanjem glave
    http://autosjedalice.info/cms/index....d=18&Itemid=43

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo točno ovako kako vissnja kaže u točci 6.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kopiram s drugog topica:

http://www.youtube.com/watch?v=ycLFkokqTmI

Možda ti ovo pomogne. S tim da nagib AS možeš sama podesiti da bude prema 45 stupnjeva.

Beba u AS ne sjedi. Ako glava pada, nije dobar nagib.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

da li su ledja bebe pod 45 stupnejva u odnosu na tlo?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    zekana, da li ta AS ima isofix bazu, da ne tražim bezveze?

Pretpostavljam da nema, onda ti možeš/smiješ/moraš regulirati nagib AS sama, npr. podmetanjem zarolanog ručnika pred prvi dio AS.
    Znači prvi dio AS (to mislim na dio gdje su bebine noge i beba je okrenuta u superotnom smjeru od vožnje) podigneš taj dio i podmetneš ručnik i time dobiješ pravi nagib.

E sad. Moje dijete je bilo mini kad je išlo iz bolnice (2720 g), a AS "duboka" pa mu je sestra u rodilištu složila pelenu ispod guze, jer naša AS nije dolazila s umetkom za novorođenče.

Da li je to bilo potpuno ispravno ne znam, ali svakako puno ispravnije od vožnje bez AS.
    Morat ću probati i tako s runikom! Ne, nemam isofix.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    To je ova AS?
    http://www.svijet-beba.hr/graco-juni...__40-3--70.htm

Ako je, reguliraj nagib ovako kako sam ti opisala.

Koliko ti je sad teška/velika beba?
    Da, da, to je ta as. Cura sada ima preko 4 kile (nismo je već neko vrijeme vagali-nemamo na čemu, a pregled će uskoro pa nismo se ni opterećivali vaganjem), a dužinu ni ne znam kako izmjeriti. Tako da, hehe, ne znam kako opisati kolika je točno. Uglavnom, nije više maaaala beba, hehe!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    da li su ledja bebe pod 45 stupnejva u odnosu na tlo?
    Ima AS regulator položaja koji pokazuje ispravan kut, ali ne pomaže mi... trebala bih ja to slikati čini mi se pa da netko pogleda i savjetuje. Čim stignem... sad je sva u grčevima pa ne ulvim nekada ni minutu mira da ju mogu probati staviti.
    Posljednje uređivanje od zekana : 14.06.2013. at 20:03

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobili smo danas korištena kolica uz koja u kompletu ide autosjedalica/nosiljka ( mogu kasnije staviti sliku ) .. Dobili smo i "savjet" da se novorođenče ne vozi u sjedalici nego na rukama , jer malo dijete ne smije sjediti , pa neka pričekamo sa autosjedalicom a do tad da ga držim na rukama... trenutno mi je iznad glave tisuću upitnika.. Dal postoje autosjedalice za novorođenčad pa da oni leže umjesto sjede, kupit ću ja novu.. ne znam, zbunjena sam ..

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sjedalice za novorođenčad nisu ravne, dijete je u poluležećem položaju. Vjerojatno je to to što si dobila s kolicima. Ne znam tko ti je savjetovao da bebu držiš u rukama, ali rekao ti je glupost.
    Posljednje uređivanje od luci07 : 17.10.2013. at 20:16

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovo je primjer sjedalice za male bebe:

http://www.maxi-cosi.com/products/ca...cabriofix.aspx

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovako se stavi novorođenče u AS http://pregnancy.thefuntimesguide.co...y_car_seat.php

No, ako mama ne želi taj položaj bebe, ima i sigurnosnih nosiljki-autostolica.
    http://adax.hr/autosjedalice/cijena/transporter

Što o njima mislite?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mi ga imamo, po mome to nikako ne može zamijeniti AS. veže se u tri točke, zauzima previše mjesta pa ako u autu već imaš jednu sjedalicu, ne stane i nikad ga nismo koristili u tu svrhu, čisto kao košaru na kolicima.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako se stavi novorođenče u AS http://pregnancy.thefuntimesguide.co...y_car_seat.php

No, ako mama ne želi taj položaj bebe, ima i sigurnosnih nosiljki-autostolica.
    http://adax.hr/autosjedalice/cijena/transporter

Što o njima mislite?
    meni se ovo čini kao jako loše rješenje
    kod malo naglijeg kočenja (ne mora uopće doći do sudara) sile koje djeluju na bebu u ovom položaju ne mogu nikako dovoljno zaštititi od ozljeda
    sama logika to govori ako se pogleda položaj bebe koji je vertikalan u odnosu na smjer vožnje
    za novorođene bebe i malu djecu najsigurniji način vožnje je u autosjedalicama 0, 0+ kategorije u smjeru suprotnom smjera vožnje

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Autokrevetici su rjesenje za bebe koje imaju respiratornih problema te ne smiju pod kut od 45 stupnjeva (u rodilistu bi vam vec rekli da imate taj problem). No definitivno nisu sigurno rjesenje.

Za zdravu bebu najsigurnija je voznja u suprotnom smjeru voznje (AS grupa 0+) pod kutem od 45 stupnjeva.

Ono sto je bitno je da se takva AS ne koristi predugo tokom dana. Znaci da se jos i izvan auta beba satima u tom vozi na kolicima pa jos i da doma stoji u jaju - to nije ok, jer beba treba bit na ravnom.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovo sam ja imala s L. od PP prije skoro 8g s obizorm da sam od 25tt imala prijeteci. imala je sve, od pojasa, certifikata, originalnih "alkica" za fiksirati za pojas od auta, no ni priblizno nije sigurna kao sto je AS 0/0+. to se vidi i na golo oko, bez crash testova.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Klinjo ima 13-14 kg i treba ici na operaciju spustanja testisa.
    Prosli put su nam naglasili da ga nikako ne stavljamo u as na povratku doma. Mi smo as (9-18kg) stavili u polozaj za spavanje i njega zavezali, ali nismo jako zategnuli. Uglavnom, nije bilo pritiska na genitalije.
    Sad je veci i mislim da necemo uspjeti vezati bez pritiska.
    Koja nam je gora opcija nezavezan ili as 15-36 kg koja mu je prevelika? Sta napraviti u ovom slucaju? Povratak doma je u guzvi, medju nervoznim vozacima. Nije mi bas svejedno.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sve je kod nas u redu- sada i za sada. Jedino ne znam čime bih joj obložila tijelo i glavu jer je od AS uuuuuužasno mokra i doslovno potparena. >Sva se jadna zajapuri i prokuhaaaaa! Probala sam s plahticom ili tetricom- ne pomaže. Sad smo išli Sarajevo-Brod, to je grozno za nju. Pred Derventom je počeo ŠIZ, ono kad dijete vidiš da luuuuudi i da ne može više. Ja sam ju izvadila iz sjedalice do granice i na vlastitu odgovornost držala u rukama. I nisam se nikako dobro osjećala radi velikog prometa, ali je VIDNO bilo lakše njoj i TO je prevagnulo.

Kako vi rješavate taj problem???

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zekana, probaj negdje nabaviti originalnu frotirnu navlaku
    a inače, svaka 2 sata (a po potrebi i češće) stanete, napravite pauzu od 15ak minuta i nastavite dalje
    nikad nisam vadila djecu iz sjedalica i tako vozila bez obzira na njihovo negodovanje
    čak ni u ljetnim mjesecima, u crnom autu bez klime, onda bi im samo kod stajanja presvlačila mokre majice

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

MarijaP, mozda mu i nece biti tijesno, probajte. Ne znam koja je gora opcija, nevezanje ili vezanje u sjedalici kojoj je nedorastao - jer obe su lose varijante. Imas u koga posuditi onu sjedalicu koja se u kategoriji 9-18 veze pojasom auta preko jastuka sjedalice (ala cybex), tu ne bi bilo nista izmedju prepona.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 21.10.2013. at 17:35

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mogu ja posudit takvu ako hočeš javi se na pp

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je kod nas u redu- sada i za sada. Jedino ne znam čime bih joj obložila tijelo i glavu jer je od AS uuuuuužasno mokra i doslovno potparena. >Sva se jadna zajapuri i prokuhaaaaa! Probala sam s plahticom ili tetricom- ne pomaže. Sad smo išli Sarajevo-Brod, to je grozno za nju. Pred Derventom je počeo ŠIZ, ono kad dijete vidiš da luuuuudi i da ne može više. Ja sam ju izvadila iz sjedalice do granice i na vlastitu odgovornost držala u rukama. I nisam se nikako dobro osjećala radi velikog prometa, ali je VIDNO bilo lakše njoj i TO je prevagnulo.

Kako vi rješavate taj problem???
    mi te duže relacije (istra-slavonija) odrađujemo isključivo noću. manje im je vruće i u pravilu spavaju. nemoj ju učiti na to da ju vadiš u vožnji, stanite pa nek se odmori od sjedalice malo. i ako malo plače preživjet će, bolje ona sad nego ti kasnije.
    frotirna navlaka je također ok, sinu ju nikad ne skidam jer mi je između ostalog lakše održavati sjedalicu s njom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    mi te duže relacije (istra-slavonija) odrađujemo isključivo noću. manje im je vruće i u pravilu spavaju. nemoj ju učiti na to da ju vadiš u vožnji, stanite pa nek se odmori od sjedalice malo. i ako malo plače preživjet će, bolje ona sad nego ti kasnije.
    frotirna navlaka je također ok, sinu ju nikad ne skidam jer mi je između ostalog lakše održavati sjedalicu s njom.
    x

Kad vidis da je djetetu dosta, stanite i predahnite. Dulje putovanje s malima smo i mi odradjivali po noci.A ako i place u voznji, nista joj od toga nece biti. Sto se ne moze reci za voznju van sjedalice.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

S2000, mi imamo Kiddy 15-36, a prijateljica ima takvu s nastavkom da moze od 9 kg pa cu ju pitati da mi posudi. Zaboravila sam da to postoji. Hvala na ideji.
    Smokvica., hvala ti sto nudis posudbu!

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

MarijaP, zato smo tu da pomažemo

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Super!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12