Joj koju povijest ja imam sa tim streptokokom i tonzilama. Uvijek sam imala česte upale grla, ali prije 5 godina postalo je nepodnošljivo. Streptokok i upaljeno grlo doslovno su mi narušili kvalitetu života. Nisam mogla izaći vani na hladnije vrijeme, a da mi se grlo ne bi aktiviralo. Nisam mogla spojiti 2 tjedna bez antibiotika. Na kraju mi niti inekcije pencilina više nisu pomagale. Bila sam sva izmučena i iscrpljena.

Otišla sam jednom starom liječniku koji je bio u mirovini i užasnuo se kada mi je vidio krajnike. Rekao je - odmah van, operacija, dok streptokok nije sišao na srce i zglobove. Zadnje što mi je rekao bilo je "taj dan kada ti izvade krajnike, bit će tvoj drugi rođendan".

Tako je i bilo. Kirurg i sestre su mi rekli da godinama nisu izvadili tako velike i grozne krajnike kao što su moji bili. Kvaliteta života mi se neizmjerno poboljšala - već pet godina nisam bila bolesna što se tiče prehlada i upala grla. Nikakva mi hladnoća više ne smeta, stvarno je to bio moj drugi rođendan. Žao mi je samo što sam toliko čekala, što me moj liječnik opće prakse nije uputio na operaciju. Zbog njega istog sam nepotrebno popila jedini antibiotik u ovih pet godina jer je pretpostavio da imam upalu pluća, a u pitanju je bila novostečena alergija