pozdrav svima! imamo veliki problem i trebam podrsku i savjete onih koji znaju nesto o ovom problemu.suprug je bio u doticaju sa osobom koja ima hepatitis c a da nije znao da je zarazena.kada smo saznali da je osoba zarazena on je preventivno napravio test na antitijela koji je ispao pozitivan!! sada smo u strahu da nisam i ja zarazena jer imamo bebu od 2,5 mjeseca.izajam se i hranim ju svojim mlijekom i sada me strah ako sam i ja zarazena da se nije zarazila preko mog mlijeka ili ako sam zarazena dok sam bila trudna pa da nije zarazena prilikom poroda.za poz test na hcv smo saznali u petak i do danas sam joj davala svoje mlijeko.nazvali so danas sos telefon oboljelih od hepatitisa i rekli su nam da postoji sansa da se prenese dojenjem na dijete ako majka ima ispucale bradavice ili ako bradavice krvare.ne znam da li su moje ispucale,uvucene su,ali lijeva me pecka dok se izdajam,pa sam u strahu da nije ispucala i kupili smo prije sat vremena (kršitelj koda) mlijeko dok ne budu gotovi moji nalazi i dok ne vidim da li sam pozitivna na antitijela ili ne.
da li itko ima saznanja koje su sanse da smo beba i ja zarazene i ako jesmo sto dalje? znam kako se lijeci kod odraslih,ali sto sa djecom oboljelom od hcv-a? da li postoji neka terapija? kakva im je kvaliteta zivota? nista ne mogu pronaci na netu o toj temi vezano za djecu..samo opceniti podaci.nalazi ce biti gotovi za 2 tjedna a ja mislim da cu poludit do tada.u depresiji sam i ocana sam.i zbog prestanka dojenja i zbog svega.ne mogu si zamislit da joj nesto bude,ne znam se nositi s ovom situacijom.molim pomoc!

Odgovori s citatom
prekinula sa dojenjem