Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: hepatitis c

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno hepatitis c

pozdrav svima! imamo veliki problem i trebam podrsku i savjete onih koji znaju nesto o ovom problemu.suprug je bio u doticaju sa osobom koja ima hepatitis c a da nije znao da je zarazena.kada smo saznali da je osoba zarazena on je preventivno napravio test na antitijela koji je ispao pozitivan!! sada smo u strahu da nisam i ja zarazena jer imamo bebu od 2,5 mjeseca.izajam se i hranim ju svojim mlijekom i sada me strah ako sam i ja zarazena da se nije zarazila preko mog mlijeka ili ako sam zarazena dok sam bila trudna pa da nije zarazena prilikom poroda.za poz test na hcv smo saznali u petak i do danas sam joj davala svoje mlijeko.nazvali so danas sos telefon oboljelih od hepatitisa i rekli su nam da postoji sansa da se prenese dojenjem na dijete ako majka ima ispucale bradavice ili ako bradavice krvare.ne znam da li su moje ispucale,uvucene su,ali lijeva me pecka dok se izdajam,pa sam u strahu da nije ispucala i kupili smo prije sat vremena (kršitelj koda) mlijeko dok ne budu gotovi moji nalazi i dok ne vidim da li sam pozitivna na antitijela ili ne.
    da li itko ima saznanja koje su sanse da smo beba i ja zarazene i ako jesmo sto dalje? znam kako se lijeci kod odraslih,ali sto sa djecom oboljelom od hcv-a? da li postoji neka terapija? kakva im je kvaliteta zivota? nista ne mogu pronaci na netu o toj temi vezano za djecu..samo opceniti podaci.nalazi ce biti gotovi za 2 tjedna a ja mislim da cu poludit do tada.u depresiji sam i ocana sam.i zbog prestanka dojenja i zbog svega.ne mogu si zamislit da joj nesto bude,ne znam se nositi s ovom situacijom.molim pomoc!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najbolje je nazvati profesoricu Adrianu Vince u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Ima na internetu njezin broj.
    Inače. hepatitis C se prenosi prvenstveno parenteralnim putem (krvlju unesenom u tijelo ubodom).
    Moguć je spolni put prijenosa, ali se ne zna kolika je vjerojatnost. Transplacentarni prijenos je rijedak. Smatra se da je mala i da je puno teže prenijeti hepatitis C spolnim putem nego npr. hepatitis B.
    Procjenjuje se da oko 5% zaraženih majki rodi dijete zaraženo hepatitis c virusom.
    Nije dokumentiran prijenos hepatitisa C dojenjem. Ako bradavice imaju ragade, treba privremeno obustaviti dojenje da zarastu (da se spriječi kontakt djeteta s krvlju majke), iako se ne zna može li se tim putem prenijeti.
    Toliko ukratko.... uglavnom vrlo mali je dio zaraženih hepatitisom C koji su ga dobili intrauterino ili putem dojenja, jer to nisu efikasni putevi prijenosa.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Danas sam raadila markere i negativni su (oni testovi sto lapnu krv na njih i jedna crtica neg dvije poz),ali mi je receno da mogu biti zarazena i bez antitijela,d
    Morat cu se opet testirat ili cu trazit onaj rna test ili kako se vec zobe.ipak sam malo mirnija fanas.znam da se prenosi krv na krv i recimo uma se ogrebala nikticem glavu a mm grize usne pa mu ide malo.krv.sto .onda/

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Onda jako paziti! Zlice,vilice da nema u doticaju,sad nece jer je mala,ali za poslije! Bilo kakva otvorena rana tvoga mm i malene jako paziti! Sad je sok,ali zapravo nauciti cete s vremenom kako se u odredenim situacijama ponasati! Naprosto ce vam to uci u rutinu!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja bih,al to sam ja! Nastavila sa dojenjem! Realno ili ste vec svi zarazeni,ili niste ti i malena! Odnosno nalaz kaze ne! Procijeni koliko vjerovati nalazu,ono sto je rekao dok.,pa samim time i sto oko dojenja!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih,al to sam ja! Nastavila sa dojenjem! Realno ili ste vec svi zarazeni,ili niste ti i malena! Odnosno nalaz kaze ne! Procijeni koliko vjerovati nalazu,ono sto je rekao dok.,pa samim time i sto oko dojenja!
    Ja bih, al to sam ja! prekinula sa dojenjem

u uzoj obitelji imam osobu koja je uspješno prošla liječenje hep.C i znam kako je to teško liječenje.
    Po nuspojavama se poredi sa kemoterapijom i nikako to ne bih htjela priustiti svom djetetu.
    Dojenje pod svaku cijenu ne podrzavam jer cijena zna biti previsoka.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u prvoj trudnoci s nama u sobi je bila cura koja je imala hepatitis C, receno nam je da smo sve mi sigurne i isto tako je njoj receno da moze dojiti.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa moze dojiti, ali ako ona ima ragade a beba ranicu u ustima npr. aftu beba ima dobre sanse da se zarazi.
    Meni je to ogroman rizik.
    HepC je ozbiljna bolest.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja isto imam u obitelji koji je zarazen hep.c! Receno je da ne moze izlijeciti! Odnosno dobivao je teske injekcije,50kom.kao kemoterapija nesto slicno i nuspojave takodjer! Medjutim nalaz je bio bolji,ali ne i izlijecen! Mozda zbog god,starosti,neznam? Mozda mladi covjek i koji je rano saznao za dijagnozu uspije!
    Ali ako mama bebe nije zarazena,niti beba zasto onda ne dojiti?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Pa ja ne znam za sto posto da nisam zarazena.taj preliminarni test je rekao neg ali ako sam nedavno zarazena moze proc i 6 mjeseci bez antitijela...svi doktori kazu da mogu dojit,ali mene strah.zelim da jede moje mlijeko,i tesko mi je davat joj tu umjetnu hranu,a opet ne zelim ni 1 posto sanse da se zarazi...zasad joj dajem svoje mlijeko izdojeno.imam uvucene bradavice i ne znam ni kako ragade izgledaju..kad mi izdajalice izvuce bradavicu svjetlija je puno i kao da ima hrpu pukotina,ali ja mislim da tako ona izgleda.me znam

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jedni prijatelji koji su išli na potpomognutu oplodnju, a za ući u postupak treba napraviti test na HIV i hepatitis, imali su istu situaciju: on je imao povišena antitijela (dakle bio je u kontaktu s zaraženom osobom), a njeni nalazi su bili ok. Bili su zabrinuti da ih zbog toga neće pustiti u postupak, a dodatno i jer već imaju dijete koje je ona dugo dojila... ugl. bili su na zaraznoj, kod dr. Vince, napravili su još neku pretragu, žena ih je umirla i rekla da je sve ok, muž nije prenosioc zaraze.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Joj ja se nadam da ce biti takva situacija i kod nas...iako samo 20% preboli hcv i ostanu im samo antitijela. Ta dr.Vince bi pricala samnom da ju nazovem iako nisam iz zg nego iz os?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam, ne poznam ženu... možeš pokušati, već ti je to i Mijica predložio, a on zna o tome više nego ja. Ja bi zvala.
    Sretno!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj apeitheia prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja ne znam za sto posto da nisam zarazena.taj preliminarni test je rekao neg ali ako sam nedavno zarazena moze proc i 6 mjeseci bez antitijela...svi doktori kazu da mogu dojit,ali mene strah.zelim da jede moje mlijeko,i tesko mi je davat joj tu umjetnu hranu,a opet ne zelim ni 1 posto sanse da se zarazi...zasad joj dajem svoje mlijeko izdojeno.imam uvucene bradavice i ne znam ni kako ragade izgledaju..kad mi izdajalice izvuce bradavicu svjetlija je puno i kao da ima hrpu pukotina,ali ja mislim da tako ona izgleda.me znam
    Da imaš ragade sigurno bi znala pošto su bolne, pogotovo kada dijete doji.
    Sretno ,držim palčeve da su nalazi negativni

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Buduci da me nis ne boli vjerujem da ih nemam.i dalje je na mom mlijeku osim sto je jedan dana papala par obroka (kršitelj koda)a jer mi je od stresa pocelo nestajat mlijeko.sad je sve opet ok.od tog ad-a nije mogla kakat,jako je smrdljivo prduckala i na kraju kakala tamno smede do zeleno govance koje toliko uzasno smrdilo da ja ne mogu vjerovat...:/ ako doktori ne kazu drugacije ja cu se izdajat. Nisam ni sama pametna sta da radim,ali instinkt mi kaze da se izdajam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •