-
Zadnji obrok?
kada vi mame dojilje pojedete zadnji obrok u danu?
ni prije trudnoće niti u trodnoći nisam imala naviku večeravati, odnosno jela bih najkasnije do 18 sati. i sad se mislim jeli to prerano za zadnji obrok, hoće li uz kasniji obrok biti i više mlijeka po noći ili je dovoljno piti tekućine do spavanja.
šta je vaša večera?
-
pa ako nisi gladna zašto bi išla večerati?
ja sam, na primjer, dok sam dojila bila non-stop gladna i non-stop jela. (a mršavija nego ikad.) nema ti to veze s proizvodnjom mlijeka, glavno da se osjećaš dobro.
-
Ja sam u početku dok smo se borili s količinom mlijeka jela non-stop,pa sam tako obavezno i večerala i to obično kad bi G. zaspao oko 9.Ali mislim da mi to i nije baš puno pomoglo jel mlijeka nije bilo sve dok nisam 2 dana legla s G. na krevet a on bi vukao dok nije navukao.Sad mi se dogodi da i preskočim doručak ili večeru i opet imam mlijeka koliko hoćeš.Jedino kaj više pijem jer sam jače žedna,a to vjerojatno je zbog dojenja.Bitnije je da jedeš kvalitetno nego puno! Bar je to moje skromno mišljenje i iskustvo-tijelo ti samo sugerira koliko mu treba.
Možeš recimo za večeru popit čaja ili mlijeka,možda pojest koji keksić sa nekim žitaricama i to je to.
-
Jedem kad sam gladna i koliko sam gladna. Nekad zadnji obrok pojedem u pet popodne, a nekad u 2 ujutro. Ponekad je to pola kruha, a ponekad feta. Problema s dojenjem i količinom mlijeka hvala Bogu za sada nisam imala. Negdje sam pročitala da se za vrijeme dojenja ne bi smio propuštati niti jedan obrok, ali eto ja nikako da se toga držim pa danas imam tlak 90/60, toliko o tome.
-
Ja imam popriličan apetit,osobito na slatko,ali i na voće a kilaža od osnovno školskih dana.Mlijeka imam dovoljno,a mislim da je najbitnije unos tekućine.
-
količina mlijeka ne ovisi o tome koliko ti jedeš i piješ, mlijeko se stvara po sistemu ponude i potražnje. zato ne brini, jedi i pij kad i koliko ti paše. ne moraš mijenjati svoje prehrambene navike zato što dojiš.
-
Ja mislim da ipak utječe hrana i piće na stvaranje mlijeka. Kad hoću više mlijeka, nalijem se tekućine i stvarno ga bude više! Ne znam je l to samo meni ili....
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma