Evo, ja se vratila s UZV. Ono što se može vidjeti na UZV-u je da je mozak dobro razvijen, nema vidljivih deformacija kostiju i zglobova, ručice, nožice i prsti su svi na broju i normalne dužine![]()
Želučić je ispunjen što ukazuje da je probavni trakt u funkciji, i crvić nije gladan. Svi unutarnji organi su razvijeni i urednih dimenzija, bubrezi rade uredno jer je mjehur pun. Srce kuca normalno i bez zastoja i ima pretkljetke i kljetke. Beba je aktivna a plodne vode ima dovoljno :D
E sad ono što je manje dobro da u vrijeme infekcije nije bio u potpunosti završen proces razvoja organa (mislim da je rekao organogeneza) pa su moguća oštećenja vida i sluha koja se do rođenja djeteta ne mogu utvrditi. Također, posteljica završava jako nisko, gotovo u ušću pa postoji mogućnost od ranijeg otvaranja a mrvica je s glavicom prema dolje ali ukoso pa otuda i jaki pritisak i bolovi u preponi i lijevoj nozi.
Usprkos svemu savjetovao mi je da dokle god se dobro osjećam nastavim s poslom (s obzirom da mi je posao sjedeći i nije stresan) i laganim šetnjama jer su manji izgledi da se nerviram (okupirati se drugim stvarima).
Uspjeli smo i utvrditi kako je došlo do infekcije. Vrlo je vjerojatno da sam došla u kontakt s umrtvljenim virusom iz dječjeg cjepiva (temperatura se javila točno nakon vremena inkubacije po cjepljenju nečakinje).![]()
Puno hvala svima na dobrim vibrama, sad mi je neizmjerno lakše (nadam se da mi prvo pitanje nakon što se rodi neće biti JER VIDI :/ )
Ma bitno je dasuper kuca i da je crvić veseli i s puno pokreta a sve ostalo će doći na svoje.

super kuca i da je crvić veseli i s puno pokreta a sve ostalo će doći na svoje.
Odgovori s citatom