Evo, ja se vratila s UZV. Ono što se može vidjeti na UZV-u je da je mozak dobro razvijen, nema vidljivih deformacija kostiju i zglobova, ručice, nožice i prsti su svi na broju i normalne dužine

Želučić je ispunjen što ukazuje da je probavni trakt u funkciji, i crvić nije gladan. Svi unutarnji organi su razvijeni i urednih dimenzija, bubrezi rade uredno jer je mjehur pun. Srce kuca normalno i bez zastoja i ima pretkljetke i kljetke. Beba je aktivna a plodne vode ima dovoljno :D

E sad ono što je manje dobro da u vrijeme infekcije nije bio u potpunosti završen proces razvoja organa (mislim da je rekao organogeneza) pa su moguća oštećenja vida i sluha koja se do rođenja djeteta ne mogu utvrditi. Također, posteljica završava jako nisko, gotovo u ušću pa postoji mogućnost od ranijeg otvaranja a mrvica je s glavicom prema dolje ali ukoso pa otuda i jaki pritisak i bolovi u preponi i lijevoj nozi.
Usprkos svemu savjetovao mi je da dokle god se dobro osjećam nastavim s poslom (s obzirom da mi je posao sjedeći i nije stresan) i laganim šetnjama jer su manji izgledi da se nerviram (okupirati se drugim stvarima).

Uspjeli smo i utvrditi kako je došlo do infekcije. Vrlo je vjerojatno da sam došla u kontakt s umrtvljenim virusom iz dječjeg cjepiva (temperatura se javila točno nakon vremena inkubacije po cjepljenju nečakinje).

Puno hvala svima na dobrim vibrama, sad mi je neizmjerno lakše (nadam se da mi prvo pitanje nakon što se rodi neće biti JER VIDI :/ )

Ma bitno je da super kuca i da je crvić veseli i s puno pokreta a sve ostalo će doći na svoje.