-
tridesetri bez obzira o strahovima izbjegavaj djecu od 1 god (cjepljenje se vrši oko prvog rođendana i kod djevojčica u 7 ili 8 razredu). S obzirom da u obitelji imamo slijepu djevojčicu čija je majka obolila od rubeole u ranoj trudnoći mene je stvarno STRAH. Rubeola prestaje biti opasna kad se dovrši organogeneza (nakon 16 tjedana) a isto vrijedi i za većinu drugih infektivnih boleština.
Inače, rubeole praktički godinama nema i nemoraš se bojati da ćeš ju dobiti u gradu, parku i sl.
Kod mene je bio peh što sam ja bila u prisnom kontaktu s djetetom (hranjenje, presvlačenje, maženje ...) i dovoljna preventiva je da izbjegavaš male "slinavce" barem 14 dana nakon cjepljenja (dok traje inkubacija)
mamma Juanita sad mi je jasno zašto neki pedijatri nisu željeli cijepiti svoju djecu dok su našu uredno "pikali".
Stvarno neznam što je bolje - možda bi bilo dobro selektivno cjepljenje - znaći cijepiti djecu samo protiv onih najgorih boleština (pitam se ima li smisla onda cijepljenje protiv rubeole za malene kad bolest ne narušava zdravlje djeteta)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma