Koja je točno procedura ispisivanja iz izbornog predmeta u ovoj fazi školske godine?
Zahvaljujem na informacijama.![]()
Koja je točno procedura ispisivanja iz izbornog predmeta u ovoj fazi školske godine?
Zahvaljujem na informacijama.![]()
Mislim da se to mora na početku školske godine. Pitaj razrednika i eto točnog odgovora.
Na početku godine nisam znala što sad znam i neodrživo je da ide dalje na taj predmet. Zanima me i koliko bi to moglo trajati jer mi ne odgovara da uopće bude na tim satovima. Zato molim savjet kako da se to što više ubrza.
Zbog rasprave na drugom topiću moram reći da se ne radi o vjeronauku.
Piši zamolbu s obrazloženjem Učiteljskom vijeću. Prije toga možeš (ali i ne moraš) porazgovarati sa stručnom službom. To je korisno, ali nije neophodno. Taj razgovor najčešće riješi stvari, tj. ljudi u školi shvate tvoje razloge, a onda je pismena zamolba samo formalnost.
Hvala Peterlin. Obavijestila sam učiteljicu - možda može ne ići više na te satove dok se ne riješe i formalnosti, to ću ju sutra pitati.
a ja se ponadala, eto, nije nam uzaludna raspravaIvana2 prvotno napisa
![]()
Mislim da je ovo dobar putIvana2 prvotno napisa
mišljenja sam da se može sve dogovoriti, osobito kad se iznesu argumenti...
sretno!
Nama je uciteljica rekla da dobro razmislimo hocemo li upisati dijete na izborni predmet, jer se kasnije ne moze vise ispisati. Tako je barem kod nas u skoli.
Moze se ispisati, ali to nije jednostavno. Ispis je moguc SAMO uz odobrenje Uciteljskog vijeca. Sigurno. I roditelj mora debelo argumentirati razloge.ani4 prvotno napisa
Kod nas se na početku godine piše zamolba Viječu učitelja, ali ne mora se nešto posebno argumentirati razlog. I do sada nisam čula da su ikome odbili ispisivanje izbornog predmeta.
KRIVO!!!ani4 prvotno napisa
Neke škole to rade iz razloga da nastavnik ne izgubi satnicu ili im je teško svake godine na početku reorganizirati rasporede ali pročitajne novi ZAKON O ŠKOLSTVU tamo vam točno piše kako dijete ako bira izborni premet ima ga obvezu pohađati do kraja školske godine, a ako više ne želi roditelj napiše pismenu zamolbu prije početka sljedeće školske godine i to je to. Onome tko tvrdi drugačije samo podastrite novi ZOŠ, jer zakon je ipak zakon i tu nitko ništa ne može.
Predala sam molbu s obrazloženjem, koje je vrlo opravdano. Neslužbeno znam da će se odobriti iako treba malo čekati da se naprave formalnosti. U tu grupu ide skoro 30 djece i učiteljica ne će ostati bez satova tako da nitko nije ugrožen.
Dižem temu!! Znate li smije li škola uvjetovat ispis iz izbornog predmeta obaveznim upisom u 2 (dvije!!) druge školske ili izvanškolske aktivnosti?? To mi uopće nije ok!
Koliko znam, ne moze nikako to uvjetovat. Izborno je izborno.
i ja mislim da se tako nešto ne može uvjetovati... :/
Ne moze. Slobodne aktivnosti su slobodan izbor ucenika (znaci moze izabrati i ne mora).
Svašta! Kako uopće mogu uvjetovati upisom u izvanškolske aktivnoti s obzirom da se one obično plaćaju....![]()