Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: OŠ Kralj Tomislav (ZG)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno OŠ Kralj Tomislav (ZG)

Dakle, ove godine imam prvašića i ta mi je škola najbliža (pripadamo njoj i prema mjestu stanovanja), ali gdje od pitam, gdje god čitam nitko ne želi dati svoje dijete u nju. No, nitko ni ne elaborira svoj stav.

Ima li ovdje roditelja djece iz te škole?

Zašto je na tako lošem glasu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to su po meni uglavnom gluposti
    pogledaj njihov web, ažuriran je
    imaju i djecu s odličnim uspjehom u natjecanjima
    škola je u jednoj smjeni
    imaju kabinete, multimedijalnu učionicu

ovo su detalji na kojima bi im mnoge škole zavidjele

prošeći, malo pogledaj oko škole
    odi narazgovor kod pedagoga itd. pa procijeni

mišljenja roditelja su vrlo relativna stvar, vrlo su rijetko objektivna i realna
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.02.2012. at 13:25

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne znam što je razlog. Nama ta škola nije ni bila u igri,ali sam čula stav nekoliko gimnazijalaca: birajte bilo koju O.Š.na Trešnjevci,samo ne Kralj Tomislav. Radi se o sadašnjim prvašićima koji su došli kao odlikaši u opću gimnaziju,ali su sad poslje prvog polugodišta zaključili da imaju slabije znanje od odlikaša iz dr.škola. Možda je slučajnost...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

većina odlikaša znaju bit na polugodištu jako nisko rangirani, ne ovisi to o školi, nego o đaku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    to su po meni uglavnom gluposti
    pogledaj njihov web, ažuriran je
    imaju i djecu s odličnim uspjehom u natjecanjima
    škola je u jednoj smjeni
    imaju kabinete, multimedijalnu učionicu

ovo su detalji na kojima bi im mnoge škole zavidjele

prošeći, malo pogledaj oko škole
    Jesi li, osim na webu, vidjela kako ta škola zaista izgleda?
    Vanjština i okoliš škole nimalo ne izgleda tako da bi joj mnoge druge škole zavidjele. Naprotiv.

Kakva je škola po kvaliteti, ne znam. I mi smo na Trešnjevci, moj sin ide u drugu školu, malo južnije (po mjestu stanovanja). O Tomislavu sam i ja čula negativna mišljenja, ali nisam ih istraživala. Web stranica škole može biti informativna, ali i ne mora, govori samo o tome ima li u školi netko tko tu stranicu redovito ažurira ili ne.
    Iz vrtićke grupe mog sina dvoje djece ide u Tomislava, sve što znam je da su jako mali razredi (ove školske godine upisali su 2 prva razreda, svaki s po 15 učenika) i da su im prvi dojmovi bili uglavnom dobri. U nižim razredima ionako sve manje-više ovisi o učiteljici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li, osim na webu, vidjela kako ta škola zaista izgleda?
    navela sam i druge kvalitete (ti si navela dodatn: razred od 15 učenika u jednoj smjeni je nikada nedosanjani san većine zagrebačkih škola - i npr. meni bi to bio jedan, ali najveći, plus za upis djeteta; naravno gledajući iz naše perspektive razreda od 27, i školi koja je do prije godine radila u tri smjene i tek prošle godine uvela jedan razred boravka)

no, nisam upoznata sa školom zato sam i uputila na daljnje instance

svake godine pred upis dolaze takvi upiti koji se stvaraju na osnovu razmišljanja susjeda
    da slušam susjede dijete mi ne bi išlo u niti jednu školu, ili bih ga morala voziti na drugi kraj grada (jer vrijedi pravilo što je dalje - to je i bolje, što je često daleko od istine)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svakome bih preporučila da se osobno prošeta do škole i porazgovara s osobljem (uz najavu, naravno). Evo, mene je od jedne škole odbila činjenica da sam u nekoliko navrata ušla unutra potpuno slobodno, bez da me itko pogledao! Vrata širom otvorena, nigdje nikoga. Prošla sam sva krila i katove, zavirila u sportsku dvoranu(!), neke su učionice čak bile i otvorene tijekom nastave (možda zbog tadašnjih vrućina), nitko nije trznuo na moju pojavu niti me, ne daj Bože, zaustavio.
    U prizemlju škole - dućan (papirnica, dječje gluposti, igračkice, slatkiši) u kojeg se ulazi IZ PREDVORJA ŠKOLE.

Pa kako da upišem dijete kod njih (uza sve reference i preporuke) ?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Razlog što su razredi tako mali je taj što svi bježe glavom bez obzira od te škole. Ovaj dio Trešnjevke je inače prepun djece čemu svjedoče i dvije obližnje škole koje već godinama upisuju 4 razreda u generaciji s po 25 učenika barem...

Što se tiče razno raznih kabineta - baš i nemaju puno smisla ako se u njima ništa ne radi.

Ja sama sam išla u tu školu, ali prije više od 20 godina. Iskustva su mi loša - izašla sam iz nje bez ikakvog znanja i potpuno nezainteresirana za akademizam bilo kakve vrste. Ali to pretpostavljam ipak najviše ovisi o profesorima, a od sadašnjeg kadra samo je dvoje profesora 'starih'. O tome kako se dnas radi ne znam ništa.
    Znam kako škola izgleda iznutra, znam koje 'kabinete' ima (bilo ih je i prije, ali se nikad nisu koristili), ali isto tako znam i da i najlošije opremljena škola može biti najbolja, kao i obrnuto.

Zanima me ima li ovdje roditelja učenika te škole s nekim konkretnim iskustvima?

Jer, iako pripadamo po mjestu stanovanja toj školi, iako sve što je Vrijeska navela zvuči idealno, ja se i dalje dvoumim dati dijete u dalju A.Šenoe ili u nešto bliži I.Kršnjavi...

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U blizini je i Klović, koji je na boljem glasu, a isto radi u jednoj smjeni.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jooooj sto ste me sad zabrinule
    moja se curica ove godine upisuje u skolu i pripada u OS Vjenceslava Novaka (studentski grad)
    a sta ako skola "ne valja"?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moja nećakinja ide u drugi razred u tomislava i sestra je prezadovoljna. imaju mali razred, odličnog učitelja, boravak...gdje su dosta i vani i dijete je sretno i zadovoljno.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

miha, za koju školu ste se odlučili i jeste li zadovoljni?
    ako možeš, napiši dojmove
    uskoro ću i ja morati odlučiti između tomislava i šenoe

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vjenceslav novak
    ja sam čula sve ok za tu školu, sastav je takak kakav je, s obzirom na dubravu, škola je do 4 raz u jednoj smjeni, i nama je jedna od opcija
    Posljednje uređivanje od superx : 28.01.2013. at 23:32

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj kreće na jesen u tomislav. kada smo bili na sistematskom u albaharijevoj, pričala sam sa onom super med sestrom o tome, jer me je isto mučila ta škola i zašto je na takvom glasu. i priča je ova : bila je jedna generacija koje je iz škola izašla prije 5 godina i koja je bila ful problematična, sa svima su se tukli, međusobni odnosi nikakvi, ravnateljica bez autoriteta, profesori većina nezainteresirani... rekla je da su se stalno mlatili sa klovićem. sada je druga postava škole. na mjestu ravnatelja je bivša pedagogica i malo po malo dolazi sve na svoje mjesto. ali veliki je tu još posao. ona kaže da će imati 2 razreda i po svakom cca 20 djece, imaju skoro najbolje rezultate na natjecanjima (zaboravila sam koja, ali nije toliko bitno). i rekla je da svoje dijete nikada ne bi dala u škole koje su natrpane djecom - šenoa će ih imati oko 35 po razredu. znam nekoliko ljudi koji su išli u tu školu i prije 25 godina i svi su ''normalni'' , slikari, matematičari... nadam se da će biti sve ok. ali izgled škole je katastrofalan....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •