Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: crvenilo- sunce ili hrana?

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno crvenilo- sunce ili hrana?

ovako, mom bebaču se u nedjelju pojavilo crvenilo na području ispod očiju, onako izgleda ko mali komandos kako je u nedjelju bilo jako sunčano mi smo cijeli dan proveli vani i iako smo ga štitili od sunca ja sam zaboravila i namazati ga kremom, nisam se ni nadala da će tako biti toplo i nije mi uopće sinulo da ga trebam početi mazati..kada sam navečer vidjela da je on crven sva sam se prepala..namazala sam ga dobro sudocremom ali crvenilo i dalje stoji...od onda idemo van pod ful opremom, šeširić, krema, suncobran etc...e sad, jel to još uvijek od sunca ili je možda kakva reakcija na dohranu, jer samo u proteklih tjedan dana uveli 2 nove namirnice, prvo zobene pahuljice pa onda tikvice...danas sam primjetila i par crvenih točkica po prsima i leđima al opet dosta se znoji pa je možda i od toga..eto komplikacije

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

nisam stručnjak, ali dok se ne javi tko pametniji..mislim da će prije biti od sunca.. moj J je veći, nosi šiltericu, ali i nas je sunce iznenadilo pa su mu podlaktice (zavrnuli rukave)bile malo crvene prvi sunčani dan kad ga nisam mazala.. radije ga namaži nekom laganijom hidratantnom kremicom, sudocrem mi se čini pretežak za to,mislim da će samo pogoršati stvar, a možeš mu i hladiti malo oblozima (ako je od sunca pomoći će) i vidi kako će mu biti dalje..

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nisam od neke velike pomoći, ja zapravo imam pitanje
    Trebam li ja svog bebača(mjesec ipo) mazati kremama za sunce kad idemo vani?
    Oprosti ako ti zapričavam temu!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to se i meni desilo sa malenom prije dvije god (isto nije bilo jako sunce)...obrascici bili uzareni par dana...isto se prepala ,odjurila u ljekarnu kupiti kremicu i od tad ne izlazimo bez nje...(vec ju i sada poceli koristiti)...ako te zanima ime kremice zove se "daylong baby" kosta oko 120kn...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da se sva djeca i bebe moraju mazati kad izlaze na sunce, njihova je koža jako osjetljiva i preporuča se zaštita. Postoje zaštitne kreme od 0+ pa sve ono što se izlaže suncu mora biti zaštićeno.

Imam i ja pitanje - curka mi ponekad na kraju dana zna imati ful jako crvene obraze (neovisno o suncu). Od čega to može biti? Nema atopijski, nije alergičar, barem po onom što kaže alergotest...

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

nama je pedijatrica rekla da bebe obavezno treba mazati zaštitnim faktorom, ali i neizlagati direktno suncu, šeširić obavezno. čak za kupanja u moru bolje da ima bodić na sebi, nego da je gol.
    ja imam jako osjetljivu kožu i već od malo sunca sve me svrbi i peče. kako smo ovih dana više vani, bebaču su rukice potamnile do linije majice i baš se vidi razlika
    i inače je sad već sa svojih šest mjeseci tamnije puti od mene. još ga nisam mazala, počet ćemo kad se skinemo u kratke rukave

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam od neke velike pomoći, ja zapravo imam pitanje
    Trebam li ja svog bebača(mjesec ipo) mazati kremama za sunce kad idemo vani?
    Oprosti ako ti zapričavam temu!
    Dok je moje dijete bilo bebe, nije se smjelo mazati bebe do 6 mjeseci starosti. Njih se je štitilo hladom, šeširom,...
    Ne bih rekla da se i danas smiju mazati ispod 6 mjeseci.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Uh, a ja mislila ovo ljeto s njim na plazu, doduse u vremenu od 7 do 9ujutro, I kupit kremu pa ga mazat, a sad nisam pametna! Pitat cu pedicu! No,zar ima kupiti sesira za tak male bebe??

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Fingertips, samo ga stavis u hlad dok nije u moru (bit ce u tu uru hlada), i sesiric, a i to jutarnje sunce nije prejako i nece bit problema. Imas malih sesirica koliko oces. Ja svog nisam mazala prosle godine, a bas ne namjeravam ni ove.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Dok je moje dijete bilo bebe, nije se smjelo mazati bebe do 6 mjeseci starosti. Njih se je štitilo hladom, šeširom,...
    Ne bih rekla da se i danas smiju mazati ispod 6 mjeseci.
    u ovome se slažem, bolje ih je zaštititi s nećim pa da su kao u hladu nego da se trackaju.

šešira ima svugdje,može i bit malo veći pa zašiješ trakicu da stegneš, ali ako je dete u kolicima staviš par pelena prek kolica i to bi bilo to bilo to

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

dobro moj je prešao 6 mj pa ću ga ja mazati, imam baš tu daylong baby kremu..primjetila sam da mu je sad ujutro ipak manje crvenilo, skoro pa ga i nema..vidjet ćemo tijekom dana...nekad si mislim da mu je možda i vruće ali ko će ga znati...strah mi ga je previše raskomotiti jer od kad ne grijemo u kući je ipak hladnije nego kad je bilo dok smo grijali a on je stalno na podu, onda izađemo van, tamo pržiona al opet neki vjetar stalno puše..ubiše me to

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja se ne mažem, pa neću ni dijete tim kremama za sunce jer su puni kemije. Radije biram opciju hlada, šeširića i ne izlaženja po jačem suncu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih djecu mazala kremama nikako
    to je kemija

treba dijete zaštititi velikim šiltom, suncobranom, hladovinom...
    nema druge, ako se bojite Sunca

uostalom, zašto je ovo na dohrani?

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

kaj nije na 0-1? Inace,nisam ni ja ljubitelj tih krema al opet nemoguce ga je stalno zastiti hladom,kad setamo stalno prebacujem taj suncobram sad na ovu sad na onu stranu a pelena preko dolazi u obzir tek kad zaspi jer nedaj boze da mu zaklonim vidik. Sesir stalno cupa sa glave jer je fin za zvakanje tako da je to stalna borba!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je, sori
    zaboravila sam da sam moderatorica na svim podforumima
    LOOOL

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

fingertips - ako bebu vodiš kod pedice u šb, mislim da će ti preporučiti mazanje od početka (bar su nama tako, al ipak je moj malo stariji) a na tebi je da sama odlučiš. mi smo zasad sa šeširićem dva broja većim, nadam se tako što duže, vidit ćemo još za mazanje. a ako bude opet 40 stupnjeva ko lani, ionako nećemo nigdi vanka!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da je namazati dijete kremom za bebe manja šteta od utjecaja sunčevih zraka (koje dopiru i u hladu). Mislim, ok je sjediti u hladu, ali ne može se ni to cijeli dan, djetetu treba šetnja i aktivnost, a radovat će ga i kupanje u moru (jer i ujutro i kasno popodne ima sunca i kožicu treba zaštiti).

Ok, svatko ima svoju furku i svoje razloge, treba samo izvagati što je važnije i gdje je šteta manja. Ja je npr. kod kreme za sunčanje ne vidim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, svatko ima svoju furku i svoje razloge, treba samo izvagati što je važnije i gdje je šteta manja. Ja je npr. kod kreme za sunčanje ne vidim.
    To nije nečija furka, nego je 2007. kad je meni bilo aktualno na svim kremama pisalo da se ne maže bebe do starosti 6 mjeseci.
    Ako je i sad ta preporuka maknuta, ja ipak bebe do 6. mjeseci mazale ne bih.
    Moje dijete je rođeno u 6 mjesecu po največoj vručini i nije bio nikakav problem skloniti ga sa sunca u najgore vrijeme.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Što se tiče hlada u kolicima, to imam, kolica imaju veliku kupolu, tako da će u kolicima biti zaštićen od sunca. Kad izađe iz kolica šeširić na glavu i dobro je. Ja nisam ljubitelj krema i kemije za dječicu, jedino šta koristim je krema za guzu i ona je od cattiera, bez parabena i gluposti. Dosad se nije niti osuo niti pocrvenio. Ionako ne mislim s njim izlaziti u periodu od 10ujutro do 6 popodne, mislim na ljeto. Mislim, ovo sunce je grozno, nije to kao kad sam ja bila mala, pa znam da sam po cijele dane bila u moru i na suncu, i nije mi ništa bilo. Za ljude je ovo sunce ubitačno, kamoli za bebače male.
    Apolonia, imamo pedicu u Vodicama, pa ne idem u Šibenik.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

http://www.klinfo.hr/kategorija/hr/z...igurne/5348/1/
    Evo i ovdje navode 6 mjeseci. Ne znam koliko relevantno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I mi smo dobili preporuku od pedice da do cca 6 mjeseci nista ne mazemo ali nismo ni imali potrebe. Prosle godine je jedina dostupna od 0 mjeseci bila mustelina krema za suncanje(tako su nam barem rekli), ne znam jel ima sto sada novoga(znam da je na daylong pisalo da je za 1+).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo treba napraviti onaj test sa stavljanjem kreme na kožu i na... radni stol, npr
    ili sudoper

koža će upiti, sudoper neće
    a negdje sve to mora otići nakon kože
    u krvotok, npr.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo dobili preporuku od pedice da do cca 6 mjeseci nista ne mazemo ali nismo ni imali potrebe. Prosle godine je jedina dostupna od 0 mjeseci bila mustelina krema za suncanje(tako su nam barem rekli), ne znam jel ima sto sada novoga(znam da je na daylong pisalo da je za 1+).
    DA se nadovežem pitanjem....mislite li da ima razlike između, npr., mustele i nivee? Malca smo mazali samo Mustelom, ali sad sam u situaciji da nemamo novaca, pa se iskreno nadam da će netko reći da je potpuno svejedno :blush:

Naime, Mustela je 210kn (za moja dva klinca ona tubica bi trajala oko tjedan dana), dok je ona Niveina velika 70-ak kuna...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    DA se nadovežem pitanjem....mislite li da ima razlike između, npr., mustele i nivee?...
    mislim da nije isto
    moji se recimo ospu od Nivee pa koristimo sprej od Vichy-a protiv sunca 30+, dođe oko 160,00 kn i koristim ga preko 1,5 mjesec za njih dvoje (a prva tri dana na moru i muža mažem s tim jer je ful osjetljiv)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 18.04.2013. at 14:11

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Razlika je ako se ne varam u mineralnoj i kemijskoj zaštiti. Za malu djecu treba mineralna.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mustela je bolja jer sadrži titan dioksid u puno većoj količini nego nivea,mikronizirani filteri u titan dioksidu odbijaju svjetlo te štiti od UVA zračenja. Također sadrži cink oksid, on bolje štiti!
    http://www.smartskincare.com/skinpro...m-dioxide.html

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja više vjerujem u štetnost kreme i kemije nego sunca. Probajte samo liznuti neku od krema, a što kaže apricot to ide u tijelo, krvotok. Kako su naši preci preživljavali bez ikakvih rakova ili bar ne u ništa većoj količini nego danas. Malo se panično bojimo sunca, a ionako neće nitko od nas izlaziti vani sa bebama od 10,11 do 18h. A Mustela, A-derma i Vichy pune kemije.....u tom slučaju radije bih sama mučkala kreme - ne mogu se sjetiti no znam da postoji neki cvijet od kojeg se uz hladno prešano ulje pravi prirodna krema i zaštiota od sunca.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Alergije na kreme za sunčanje su češće nego na neutralne kreme, što će ti taj belaj s tako malom bebom. Osim toga male bebe ne smiju uopće direktno na sunce između 10 i 17, a kreme samo produljuju vrijeme izlaganja dakle ako još vrijedi pravilo o množenju s nulom to ispada opet nula, ne?
    Posljednje uređivanje od pikula : 18.04.2013. at 17:06

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj amsterdam prvotno napisa Vidi poruku
    ovako, mom bebaču se u nedjelju pojavilo crvenilo na području ispod očiju, onako izgleda ko mali komandos kako je u nedjelju bilo jako sunčano mi smo cijeli dan proveli vani i iako smo ga štitili od sunca ja sam zaboravila i namazati ga kremom, nisam se ni nadala da će tako biti toplo i nije mi uopće sinulo da ga trebam početi mazati..kada sam navečer vidjela da je on crven sva sam se prepala..namazala sam ga dobro sudocremom ali crvenilo i dalje stoji...od onda idemo van pod ful opremom, šeširić, krema, suncobran etc...e sad, jel to još uvijek od sunca ili je možda kakva reakcija na dohranu, jer samo u proteklih tjedan dana uveli 2 nove namirnice, prvo zobene pahuljice pa onda tikvice...danas sam primjetila i par crvenih točkica po prsima i leđima al opet dosta se znoji pa je možda i od toga..eto komplikacije
    ja crvenilo ne bih mazala kremom, nego bih samo poprskala sa onom termalnom vodom od recimo Avene.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja više vjerujem u štetnost kreme i kemije nego sunca. Probajte samo liznuti neku od krema, a što kaže apricot to ide u tijelo, krvotok. Kako su naši preci preživljavali bez ikakvih rakova ili bar ne u ništa većoj količini nego danas. Malo se panično bojimo sunca, a ionako neće nitko od nas izlaziti vani sa bebama od 10,11 do 18h. A Mustela, A-derma i Vichy pune kemije.....u tom slučaju radije bih sama mučkala kreme - ne mogu se sjetiti no znam da postoji neki cvijet od kojeg se uz hladno prešano ulje pravi prirodna krema i zaštiota od sunca.
    Uf...i ovo mi ima smisla, ali, opet, svi stalno trube kako se trebamo mazati.....pogotovo kako treba mazati klince....

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi idemo jednom godišnje kod dermatologa na preglede i to što nam ona priča je dosta zabrinjavajuće. Kaže da je posljednjih godina koma, da maltene u 9 od 10 osoba koje joj dođu na pregled postoji neka sumnjiva promjena na koži, neki madež koji treba skidati i sl. Znate onu, koža pamti, a mnogi tome plaćaju danak.

Nisam hipohondar, upravo suprotno, volim sunce, odrasla sam na njemu i ja definitivno nisam tip koji će sjediti u stanu cijelog dana.
    Da mi je beba rođena ljeti ili tik pred ljeto, vjerojatno bih odsjedila to ljeto doma ili u hladovini i ne bih je trackala ničim.

Međutim, moja je beba lani na proljeće imala 5-6 mjeseci, do kraja ljeta i 8-9, i jedva sam dočekala da možemo landrati posvuda.
    No, nije htjela biti u kolicima i cijelo je proljeće i ljeto provela u mei taiu i ergu, dakle, morala je biti dobro zaštićena, bez obzira na doba dana i mjesto. I zato sam je mazala kremom jer vjerujem u prevenciju i vjerujem da je manja šteta mazanje bebske kreme od utjecaja sunca na tako osjetljivu kožu, a od sunca se treba čuvati i u hladu. (Naravno, da je pokazivala ikakve znakove alergije, mazanje ne bi bilo opcija).

Mi smo stalno bile vani, ne u vrijeme najveće žege, ali definitivno ne samo rano ujutro ili kasno navečer. I plivale smo u moru često, baš plivale (imala je onaj dm-ov kolut)...i niti jednom, cijelo proljeće i ljeto, nije ni pocrvenila, a kamoli izgorila.

Aktivan život, malo čuvanja i malo mazanja na proljeće i ljeto čini mi se sasvim racionalan spoj kvalitetnog provođenja vremena s malo starijom bebom.

Ne nagovaram nikoga na korištenje kreme, shvaćam zabrinutost, i ja bih najradije da nam one nisu potrebne, ali po meni su one nekakva nužnost za sve one koji većinu proljeća i ljeta ne žele provoditi u zatvorenom.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naravno zavisi i od kože i tena, jedno moje dijete nikad nije ni pocrvenilo samo pocrnilo, a drugo pocrveni i u hladu u pet popodne. Naravno da je porculanske puti i nema tu pomoći uvijek će se morati paziti. Lagana bluzica dugih rukava , UV šeširić i sve pet

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tena tiče, ja sam potpuno blijede, kao dijete sam imala i dosta pjegica, ali imam skoro crnu kosu. Moja koža ni ne tamni, ali ni ne gori. Ne događa se ništa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače ovo crvenilo oko očiju kakvo amsterdam spominje, često zna biti reakcija na pelud, prašinu,...

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

evo mene u istoj nedoumici....naime..već smo 10-tak dana na moru i zadnjih dana je stvarno (općepoznato) pripeklo...stvarno pazim da sa malim izbjegavam sunce koliko god je moguće ali njemu su unatoč svemu pocrvenile rukice i to od ramena do šaka..nisu vruće, kak zna biti koža kada izgori ali na dodir pobijeli...e sad, kako je pocrvenio kada smo na plaži bili isključivo iza pola 6 i namazan daylong kremom za bebe a preko dana se brčka u bazenu iza kuće gdje nema sunca cijeli dan ni malo...u šetnju idemo samo ujutro od 7-8 i onda mu uglavnom samo noge vire samo iz kolica jer glupi suncobran stalno leta okolo, a nogice mu uopće nisu crvene, nimalo. od namirnica je jeo novo samo marelice. ubit će me od muke,... probat će sutra ne mazati ga uopće (da nije alergija na kremu, ali ne kužim da bi bile samo ruke crvene), na plažu mu obuć duže rukaviće, i ne jesti marelice. ako je izgorio u hladu onda nam nema druge nego doma jer nemremo biti u kući cijeli dan, skuhat ćemo se. sad sam mu rukice prije spavanja namazala sudocremom.. neznam što bi više...ako se nekome bude dalo pročitati cijeli ovaj dugački post, molim svajet

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ako pokušamo malo ozbiljnije sagledati problem... ne ide ''to sve u krv'', jer bi to značilo da koža kao organ ne služi ničemu. Tako bi nam onda i ostale stvari iz okoliša stalno ulazule u krv, a to baš i nije tako. Koža je barijera između ''vanjskog'' i ''unutrašnjeg'' svijeta i to jako dobra. Ima spojeva koji mogu proći kroz tu barijeru, ali i onih koji to nikako ne mogu. Mineralni filteri to ne mogu.
    A što se tiče granice od 6 mjeseci, ona je uvjetovana činjenicom da nije etično oglašavati svoj proizvod kao zaštitu od sunca od rođenja nadalje, jer se podrazumijeva da se dijete do 6 mjeseci ne smije izlagati suncu. Tvrdnja da je proizvod prikladan za 0+ bi značila da proizvođač odobrava izlaganje djece te dobi suncu i zato se to izbjegava te se preporučuju drugi oblici zaštite. Znači, nije toliko do kemijskog sastava, već do stava.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

''sad sam mu rukice prije spavanja namazala sudocremom.. neznam što bi više...ako se nekome bude dalo pročitati cijeli ovaj dugački post, molim svajet[/QUOTE]''

Nemoj mu to mazati Sudocremom, nije on za to namijenjen. Ne kažem da nije dobar, ali nije mu to namjena. Nema smisla izbjegavati mazati dijete kremom za zaštitu od sunca, a mazati ga Sudocremom. On sadrži lanolin, koji ima zaštitnu ulogu, tj. radi barijeru između kože i vanjskih utjecaja, urina npr. Zatim ima cink-oksid, koji je jedan od mineralnih filtara (znači, izbjegavaš ga u kremama za zaštitu od sunca, a stavljaš ga kad se opeklina već pojavi). Zatim ima lokalni anestetik, a ima i dezinfekcijski učinak. Ništa od toga ti trenutno ne treba.
    Predlažem da ne stavljaš nikakve teške kreme ili masti, eventualno se u ljekarni raspitaj za neki lagani losion iz neke od dermokozmetičkih linija, ali ono što nikako neće naštetiti je obilno sprejanje Avene termalnom vodom.
    Posljednje uređivanje od sss : 20.06.2013. at 21:52

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M jako reagira na sunce, vrućinu i znoj - onako crveno, sitno se osipa po vratu i ramenima iako nije na direktnom suncu i ima majicu do vrata. Nakon tuširanja (bez sapuna) ga pošpricam avene termalnom vodom što mu se jako sviđa i onda bepanthen losion koji je jako lagan a smiri. Ako je jaako crveno onda po preporuci pedijatra malo namažem fenistilom.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa stariju mažem, mlađeg još ne. Mažem sa onom Avene 50 zaštitni faktor. Nju dobiti iz vode van, nema šanse, i pet sati u komadu ako treba će se pračakati u plićaku na suncu. Stalno, valjda svakih 15 minuta namačem šešir koji nosi glavi pa je polijevam po glavi i stavljam joj šešir. Naporno je, ali šta ću sa djetetom, a baš da bi je pustila bez zaštite direktno na sunce se ipak nekako ne usudim.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    ''sad sam mu rukice prije spavanja namazala sudocremom.. neznam što bi više...ako se nekome bude dalo pročitati cijeli ovaj dugački post, molim svajet
    ''

Nemoj mu to mazati Sudocremom, nije on za to namijenjen. Ne kažem da nije dobar, ali nije mu to namjena. Nema smisla izbjegavati mazati dijete kremom za zaštitu od sunca, a mazati ga Sudocremom. On sadrži lanolin, koji ima zaštitnu ulogu, tj. radi barijeru između kože i vanjskih utjecaja, urina npr. Zatim ima cink-oksid, koji je jedan od mineralnih filtara (znači, izbjegavaš ga u kremama za zaštitu od sunca, a stavljaš ga kad se opeklina već pojavi). Zatim ima lokalni anestetik, a ima i dezinfekcijski učinak. Ništa od toga ti trenutno ne treba.
    Predlažem da ne stavljaš nikakve teške kreme ili masti, eventualno se u ljekarni raspitaj za neki lagani losion iz neke od dermokozmetičkih linija, ali ono što nikako neće naštetiti je obilno sprejanje Avene termalnom vodom.[/QUOTE]

namazala sam sudocremom jer na njemu piše da je za opekline od sunca... al kužim da koža mora disati i da je to preteška krema...mislim da se ipak crvenilo povlači..dobila sam od šogorice mustelinu kremu za sunce pa ću i nju isprobati..

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

iako strepim i od krema i od sunca podjednako.... al ja ga stvarno minimalno namažem, malo istisnem na preste i razmažem dlanovima i to po njemu natrackam i samo jednom na dan kad ide direkt na sunce, baš na plaži. a avene termalnu vodu ću kupiti, išla ja jutros u ljekarnu a kad ono praznik!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ove godine na kraju imamo Laverinu kremu. Čini mi se ok. Mada sad ga mažem dosta manje, samo ako ćemo boraviti na suncu, jer smo večinu dana u hladu.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne znam di bi pitala, pa možda netko ovdje zna ili mr admin može prebaciti na neku drugu temu...
    Beba ima 8,5 mjeseci, zadnja 3 dana proljev, jednom je i povraćala, jučer i noćas povišena temperatura... Asa.svim tim se znam boriti, no danas joj se na jednom obrazu javilo jako crvenilo. Obraz joj je dosta topal. Na ostatku tijela nigdje nemamo nikakvih drugih crvenila, osipa ili ičega sličnog...
    Zna li tko što bi to i od čega moglo biti? Što da s tim radim?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam di bi pitala, pa možda netko ovdje zna ili mr admin može prebaciti na neku drugu temu...
    Beba ima 8,5 mjeseci, zadnja 3 dana proljev, jednom je i povraćala, jučer i noćas povišena temperatura... Asa.svim tim se znam boriti, no danas joj se na jednom obrazu javilo jako crvenilo. Obraz joj je dosta topal. Na ostatku tijela nigdje nemamo nikakvih drugih crvenila, osipa ili ičega sličnog...
    Zna li tko što bi to i od čega moglo biti? Što da s tim radim?
    Mislim da se za takve stvari najbolje konzultirati sa pedijatrom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se sva djeca i bebe moraju mazati kad izlaze na sunce, njihova je koža jako osjetljiva i preporuča se zaštita. Postoje zaštitne kreme od 0+ pa sve ono što se izlaže suncu mora biti zaštićeno.

Imam i ja pitanje - curka mi ponekad na kraju dana zna imati ful jako crvene obraze (neovisno o suncu). Od čega to može biti? Nema atopijski, nije alergičar, barem po onom što kaže alergotest...
    To je i moj stariji imao, crvenilo obraza. Njemu je više smetao vjetar, naročito hladnoća, ali znalo mu je tako biti i bez obzira na godišnje doba. Prošlo je spontano negdje kad je imao 3-4 godine, zapravo bolje bi bilo reći da se prorijedilo. I sad zna zimi doći doma jako crvenih obraza - lice mu reagira na promjenu temperature unutra-vani ili obrnuto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh nisam napisala što mu je pomagalo - obična baby krema koju smo koristili i za druge dijelove tijela - uglavnom Pavlovićeva i JGL dječja krema. Ništa posebno. Nije osjetljiv na sunce, lijepo tamni za vrijeme ljeta, a rekla bih da mu je trigger za crvenilo u najvećem broju slučajeva je bio vjetar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •