Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kakve role kupiti za petogodišnjaka?

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Kakve role kupiti za petogodišnjaka?

Dakle kao što naslov kaže gdje i kakve role kupiti petogodišnjaku (br noge 29-30),na što obratiti pozornost?Trebala bi nam i kaciga i htjeli bi nekakvu bolju jer mislimo skinuti pomoćne s bicikla pa će nam i za bicikl trebati. Gdje kupiti kvalitetnu kacigu i koliko koštaju? Ja sam počela rolati prije nego sam ostala trudna i nikada se baš nisam usavršila.Sada mislim prvo naučiti malca pa onda obnoviti svoje zahrđale vještine i pravac skupa na rolanje. Koliko je otprilike potrebno da dijete svlada neku osnovnu vještinu (znam da je sve individualno ali zanimaju me iskustva)?

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tek sada vidim da se o rolama raspravlja gdje i o biciklima. Molim moderatore da premjeste temu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo za mlađega imali odlične Roxa role koje su imale kočnice i na lijevoj i na desnoj nozi. Nikad kasnije nisam našla tu kombinaciju. Super mu je to bilo (pogotovo što je ljevak).

Bile su izvlačive (vel. 32-36) i gotove su - ove sezone nema šanse da ih obuje. Ima bratove Roces (36-40) ali te imaju kočnicu na desnoj, pa ne znam hoće li mu odgovarati.

Inače, moja djeca su brzo to savladala, prije nego su naučili voziti bicikle, ali kad su se prebacili na bicikle - role su ih puno manje zanimale.

Eh, da - ako dijete ne zna rolati, obavezno kupiti štitnike za koljena i laktove. Moji su i kacige nosili (i na biciklima i na daskama i na rolama).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.04.2013. at 10:17

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a gdje po role vel 23-25 ili slicno; curica ima cetiri i pol al malenaaaaa (visoka ni 90)

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kola bi trebala biti gumena.

L. je s 5,5 krenuo u školu rolanja. U mjesec dana (dva puta tjedno) je naučio jako dobro vladati rolama.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. je svoje prve role dobila za 3. rockas, vl 25-28, intersport.
    imala ih je do jesenas, sad ima nove (AM <3)

uvijek bi kupila prave role u sportskom ducanu, nikad nebi one plasticne.
    i da se mogu stegnuti na dva mjesta (onako ko cipele i oko gleznja ko pance).

kacigu smo prvu kupili u ducanu s biciklama, pa i drugu.

stitnike za djecu, sportski ducan.

na takvim stvarima ne stedim.

u proljece inace znaju role biti na akciji i mogu se jako dobre kupiti za 200-300kn.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali te imaju kočnicu na desnoj, pa ne znam hoće li mu odgovarati
    Peterlin, kočnica se može prebaciti s jedne role na drugu, ona se jednostavno odšarafi.
    Znam jer mi ne koristimo kočnicu, ni klinci ni ja, naučili smo se kočiti drugačije pa smo ih skinuli da nam ne smeta.

Inače, štitnici su obavezni, kaciga također, bez obzira na sposobnosti rolanja. Jer što bolje i brže rolaš gore se razbiješ ako padneš. Pitaj me kako znam.
    Posljednje uređivanje od Barbi : 18.04.2013. at 15:57

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

steta sto nema nis za na guzicu.
    osim jastuka :gejsa:

da, kocnice se mogu prebaciti s jedne na drugu.

inace, za pocet uciti rolat idealna je trava
    uciti hodati, odrzavati ravnotezu, dizati, ustajati i padati.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

gdje se moze u skolu rolanja?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

One Firefly role iz Intersporta (bile su prije 3 tjedna na akciji za 229kn) sasvim su dobre. Jako je važno da kotačići nisu plastični.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala svima na savjetima!
    Mislim da ćemo prvo do Intersporta.
    A kakve su role te koje se mogu razvlačiti na nekoliko brojeva? Moram priznati da nemam predođbu kako to izgleda.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

isto ko i klizaljke

odite i do hervisa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja V je išla na šalatu u školu rolanja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, kočnica se može prebaciti s jedne role na drugu, ona se jednostavno odšarafi.
    Znam jer mi ne koristimo kočnicu, ni klinci ni ja, naučili smo se kočiti drugačije pa smo ih skinuli da nam ne smeta.

Inače, štitnici su obavezni, kaciga također, bez obzira na sposobnosti rolanja. Jer što bolje i brže rolaš gore se razbiješ ako padneš. Pitaj me kako znam.
    Na NEKIMA, ali ne na ovima koje mi imamo. Onaj rep za kočnicu je za te dječje role izliven iz komada i nema nikakve mogućnosti zamjene.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    ...A kakve su role te koje se mogu razvlačiti na nekoliko brojeva? Moram priznati da nemam predođbu kako to izgleda.
    sastoje se od spužvastog uloška i vanjskog plastičnog kostura...
    upravo taj plastični kostur je spojen iz dva dijela koja se preklapaju i na tom dijelu se role daju razvući...(imaš kao mali ključ kojim otključaš i razvućeš)
    role se razvlaće do 5 brojeva (evo moja sad nosi vel. 2 - to je od 28-32) i zapravo su to savršene role za nogice koje rastu

mi imamo od Rollerblade-a, kupljene u malom Intersportu u Domjanićevoj
    Posljednje uređivanje od Boxica : 19.04.2013. at 08:10

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na savjetima!
    Mislim da ćemo prvo do Intersporta.
    A kakve su role te koje se mogu razvlačiti na nekoliko brojeva? Moram priznati da nemam predođbu kako to izgleda.
    Roxa role koje se mogu regulirati imaju vanjski plastični kostur iz dva dijela + gumbiće pomoću kojih se to prebacuje na tri moguća položaja npr. 32-34-36.
    Evo probaj tu vidjeti:http://www.jucarila.ro/role-roxa-extend-copii.html
    Iznad kopče su tri rupice (tako je s unutarnje i vanjske strane cipele) a štift se prebacuje na željenu veličinu. Unutra je spužvasti uložak kao u klizaljkama.

Roces imaju u peti vijak pomoću kojega se to razvlači linearno. Nisam našla ni jednu fotografiju gdje bi se to vidjelo.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo prošle godine kupili za ćupi role u lidlu, upisali je u školicu na šalati i sad je prava rolerica
    s rolama smo jako zadooljni, omjer cijene i kvalitete je mrak, role se rastežu po brojevima, udobne su, super se stežu (dolje kao cipela, gore kao pancerica), kotačići gumeni, kočnica na desnoj, može se seliti + dobili i rezervnu. mislim da su bile 220 kn.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Na NEKIMA, ali ne na ovima koje mi imamo. Onaj rep za kočnicu je za te dječje role izliven iz komada i nema nikakve mogućnosti zamjene.
    leine prve, one najmanje, su mogle. znam da je tada bila vise ljevakinja :D pa sam komentirala u ducanu i tip mi je reko da kocnicu mogu staviti na bilo koju rolu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •