Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Novi stol za porod u karlovackom rodilistu

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Novi stol za porod u karlovackom rodilistu

Izgleda da se stvari u Karlovcu malo pomalo krecu naprijed i pretvaraju se u vrlo humanu ustanovu za radjanje.
    Prije pola godine pokrenuo se projekt za kadu za porod, ali sve je nekako stalo i vise se nista ne govori o tome, ali se svejedno nadam da se ideja nije ugasila.
    No, zahvaljujuci Hrvatima iz Australije, karlovacko rodiliste dobilo je novi moderni stol za porode (u veljaci ove godine). Stol izgleda svemirski i ruzicaste je boje. U Karlovcu su samo cetri boxa i kako sada stvari stoje, izgleda da ce sva cetri boxa dobiti nove stolove.
    Tri put hura za Karlovac!
    Ja malo kasnim s ovom vijesti jer nikako ne stignem sjetiti se svega.
    Jos da sestre na neonatologiji poprave svoj odnos (neke, ne sve) prema mamama i da se promijene plocice u kupioni i da se prestane pusiti u zahodima, ovo rodiliste bi bilo za 10.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super vijesti! :wink:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Potpisujem Matildu.Bebe su 24 h sa mamama,neke sestre su ljubaznije od drugih,ali ne smijemo smetnuti s uma da su SAMO 2 djecje sestre na odjelu u smjeni i da ponekad stvarno ne stignu sve obaviti osobito kada je guzva i ima puno rodilja
    >najveća zamjerka mi je na same rodilje (neke) koje još nisu savladale da se iza velike nužde pušta voda i čisti wc i da je potrebno okrenuti se iza sebe i počistiti nered.
    ja sam bila na carskom rezu i kako su se stvari zakomplicirale provela sam 24 h u šok sobi,kada sam došla na odjel i snagom volje se digla drugi dan i odteturala do wc-a nisam zaboravila ponesti domestos maramice da iza sebe počistim ako zakapam wc
    tuševi su koma,dotrajali,čistačice se trude i 2 puta dnevno čiste,no za nekim ženama ni bataljon čistačica nije dovoljan
    Sestre na odjelu (mislim na sestre za rodilje) su fenomenalne i držim da su potplaćene za ogroman posao koji rade

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel to fakat stol, ili izgleda napola kao stolica?

ja bih radije rodila na polu-stolici nego u kadi.
    kada je malo previse postala pomodna. npr. imas trudove u kadi, a onda za porod izadjes van na ravni stol :? i opet rodis u najgorem polozaju - lezecki.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vise je kao stolica. Ne lezis vec si u polulezecem polozaju. Barem sam tako vidjela na slikama. Ne znam jel ide gore-dolje, ali u svakom slucaju izgleda puno bolje nego onaj stari crni rasklimani stol s koznim uzdama za koje se primis i radjas (kao da vozis kociju)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    kada je malo previse postala pomodna. npr. imas trudove u kadi, a onda za porod izadjes van na ravni stol :? i opet rodis u najgorem polozaju - lezecki.
    ja iz vlastitog iskustva mogu reći da čak ako i izađeš za izgon van iz kade, ona svejedno ima prednosti, jer su trudovi u toploj vodi stvarnoi lakše podnošljivi. ne kužim samo zašto npr. u Petrovoj inzistiraju da je izgon "na suhom".
    Ako ćemo pravo, i stolicu bi neki mogli proglasit pomodnom, jer bi se čučečki moglo rađat i bez stolice.
    Prije svih tih "pomoćnih sredstava"bi trebali napokon dozvolit da žena u trudovima ne mora ležat već da se može kretat i zauzimat položaje koji joj pašu. Za to bi možda bila najprimjerenija obična strunjača. A najbolje tj. idealno bi bilo da imamo i kadu i stolicu i mogućnost kretanja....

ivarica

Početno

ovo je rijecka stolica

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je meni bila alternativa :D 8)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo imam jednu veselu vijest.
    Došao je i drugi novi stol za porode u karlovačko rodilište. Još dva i svi stolovi su novi (samo su četiri boxa). I to sve zahvaljujući Hrvatima iz Australije.
    Malo sam bolje promotrila sliku i ne znam koliko se naslon može dignuti, tj. može li rodilja biti u polusjedećem položaju. Na slici je naslon spušten. Bila bi prava šteta da se ne može. Moram se raspitati.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Karlovac

Drage Karlovcanke,

ja sam jedna nova forumasica, jos bez bebice i bez trbuha (bit ce, jos malo.. :D ).
    Zanima me mozete li mi pomoci oko izbora dr-a u Karlovcu. Cula sam da je dr Ivanko dobra ali ona vise ne prima pacijente

Unaprijed hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dr Maja Pavletić

ili dr Franjo Grgić

oboje rade na Švarči

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje ti je da posjetiš Ginekološku ambulantu u sklopu bolnice na Švarči.
    Svi ti liječnici rade i u rodilištu pa ti mogu biti prisutni na porodu.

Ja sam pacijentica dr. Kekića (ima ambulantu na Dubovcu) i zadovoljna sam.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Matilda, jesi li mozda uspjela saznati kakvi su novi stolovi u rodilistu?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nema nigdje slike, a da me puste da poslikam, malo sutra :/
    Ma morat ću se pobrinuti da idem brzo rodit pa ću isprobati kakvi su!

Samo znam da su ružičasti.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Puno hvala cure !
    Zanima me jos jeste li imale kakvih iskustava s navedenim dr-ima da ste npr. isle privatnom pa da ste ovih samo trazile uputnicu? (Ne uvijek, ali npr. kod nekih problema)

Pricala mi je prijateljica ovih dana da je imala vrlo lose iskustvo (spontani pobacaj) - i isla je cijelo vrijeme paralelno kod privatne i u ambulantu s tim da joj je ova druga cak dala krivu "dijagnozu" (rekla je da je sve u redu i dala joj neke tablete za zadrzavanje ploda!) i jos se jako ljutila zasto je isla po drugo misljenje i nije htjela dat uputnicu za kiretazu i to sto je kasnije bilo potrebno (zbog pobacaja)...

Znate li mozda kako ovi Karovcani "disu" po tom pitanju?

Hvala jos jednom. Super ste.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za ovo dvoje sam sigurna da znaju svoj posao (ma kako to populistički zvučalo)

i dosta ih pacijentica hvali

normalni su i pristupačni

no to je ipak samo moje mišljenje,odluka i odabir su tvoji

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj, moj dr. je meni kontrolirao cijelu trudnoću koja je bila uredna i pitao me želim li drugo mišljenje, a i bolji UZV. Ja sam rekla da želim i preporučio mi je dr. Latin u Zg.
    Sad ne znam jesu li moj dr. i Latinka u nekakvoj sprezi , ali mi to nije ni važno jer mogla sam isto tako i ne pristati na drugo mišljenje.
    Poslije je moj dr. pregledao sve nalaze s UZV i pregleda kod dr. Latin, a ja sam još jednom na svoju ruku i želju otišla na pregled, čist onako, da vidim da je 100% sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ohrabrujuce informacije. Hvala.

Meni je super to sto rade i popodne (do 20h?) pa mogu ici poslije posla. Dali se dugo ceka na red ili se mozes najaviti ono za slijedeci mjesec (vec prema ciklusu) i primi te?

Cula sam da je od ove godine donesen neki novi Zakon koji dozvoljava biranje i promjenu doktora tijekom cijele godine, a ne samo u prosincu. Znate li sto o tome?

Idem se prijaviti slijedeci tjedan... :D

Inace, bila sam u ambulanti jednom (doduse samo u hodniku) i zacudilo ma kako skoro na niti jednim vratima nista ne pise!? (osim, ako se dobro sjecam, ULTRAZVUK ili jos nesto slicno)
    Mislim, kad dodjes npr. prvi put tamo ne znas na koja vrata da pokucas, nema imena doktora, radnog vremena i sl. :/

Sto mislite o tome?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš se najaviti

sestra na prijemu je ok i sve će ti reći gdje je što

profesionalno su ljubazni

a kad se naručiš,taj te dan prima dr kod kojeg jesi,jer svi dijele istu ambulantu

mislim da se dr sad po novom može birati tijekom cijele kalendarske godine

sretno

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Danas smo MM i ja (u sklopu tečaja za trudnice) bili u obilasku karlovačkog rodilišta. Jedno vrijeme smo sa ostalim polaznicama razgovarali s dr. Štajcerom, kojemu smo postavili nekoliko pitanja (nitko se niš pametno nije sjetio ), a zatim dolje u obilazak odjela. No, stanje je ovakvo: novih stolova ima dva (onih rozih), no to je stvarno dovoljno s obzirom koliko je mizeran broj rodilja u Karlovcu, rijetko kad su oba stola zauzeta... Stolovi se mogu podići i spustiti, naslon se može isto tako podignuti u sjedeći položaj, već kako rodilji odgovara. Kaže voditeljica tečaja da oni kod poroda najčešće "po inerciji" ostavljaju stol u vodoravnom položaju, tako da žena mora tražiti da joj ga podignu (što i nije tako dobro budući da ih većina i ne zna da to mogu tražiti). Što se tiče samog odjela, stvarno je uredan i čist, vidi se da se tome pridaje puno pažnje. Imaju čak i lopticu za hopsanje, koja se isto tako mora tražiti :/ Jako mi je bitno i to što tvrde da nemaju nikakvih problema sa puštanjem tatica sa mamama, tako da cijelo vrijeme MM može biti sa mnom.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obzirom da pripadam Karlovačkoj bolnici prema prebivalištu zanima me, makar još nisam trudna, da li je bilo riječi o planu poroda koji se može donijeti sa sobom i kako gledaju na takve "novosti".
    Obzirom da sam čula vrlo različite priče u vezi poroda,totalno sam zbunjena.
    Razumijem da smo i mi svi različiti i da je nekome nešto prihvatljivo, a nekome nije. Zanima me koliko su u stvari otvoreni prema željama rodilja i koliko se ovdje može utjecati na to da dobiješ prirodan porod.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam ni ja još rodila, ali ću napisati kad i to prodjem kako je bilo (termin je 17.06.). I ja sam čula svakakve priče, od onih kojima je bilo super, do onih kojima ništa nije valjalo. Tako da ne znam ništa pouzdano. Osoblje koje sam tamo srela činilo mi se dosta susretljivo, ali to je samo jedna smjena. Mislim da najviše o njima ovisi kako će sve proći (naravno i o rodilji, to jest kako je ona pripremljena). Od onih kojima ništa nije bilo po volji bilo je najviše cura koje se prije poroda nisu uopće interesirale ni o čemu, tako da nisu znale što ih čeka i što se uopće dogadja tijekom poroda. Dodju sa stavom "ma kaj to meni treba, tamo će netko to obaviti umjesto mene".

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Honey, jesmo se mi srele na tečaju?

Moraš nam se pridružiti na našim karlovačkim forumskim kavama! Evo, danas u 10 smo u Cohibi na Promenadi.

Zrine, što se tiče plana poroda, ne znam koliko možeš birati.
    Ti napravi plan poroda, e sad hoće li ga oni pratiti, ne znam. Uvijek vrijedi probati!
    Ja na sljedeći porod idem s planom. Definitivno ću se konzultirati s liječnicima prije poroda da vidim što mogu, a što ne mogu nikako ostvariti. Ipak bih htjela da se nađemo negdje na sredini, ako je moguće.

Ma ja mislim da se u našem rodilištu događaju pozitivne promjene, ide sporo, ali nema veze. Negdje ne ide nikako.
    Mislim da su dovoljno stručni i uigrani, naravno, i rodilja treba biti spremna na suradnju, onda sve ide ko podmazano! 8)

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U principu sam i ja nekako optimist i vjerujem da dosta ovisi i o tome kako si sam pripremljen na cijelu situaciju.
    Zanima me i da li se primjećuje neka razlika između rodilja koje dođu od privatnika i onih koje su pacijentice ginekologa koji radi u ambulanti u bolnici? Recimo, nekad davno kad sam ja prvi put birala ginekologa bilo mi je nekako zgodnije otići privatno jer to jednom na godinu i nije neki trošak, ali sad kad razmišljam možda bi bilo bolje voditi trudnoću (kad do nje dođe) gore kod socijalnih,ili?
    Uglavnom, užasavam se toga da dođe u ključnom trenutku do bilo kakvih konflikata i da me neko poprijeko gleda jer ja nešto kažem da ne želim. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od 1.5. će biti samo jedan ginekolog u ambulanti na Švarči i preuzet će sve pacijentice svih doktora iz rodilišta i s ginekologije

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A kako misle to izvesti? A kamo će otići ostali doktori? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

doktori ostaju u sklopu rodilišta i ginekologije,valjda

to ti je informacija od 25.3. od mog ginekologa

kad sam bila tamo na pregledu......

kako će to izvesti?

svi kartoni toj ginekologici ili ginekologu

ne znam koliko je to pacijentica

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Onda bi u pricipu bil potpuno nemoguće prebaciti se od nekog drugog u bolnicu u ambulantu.

Valjda će im onda biti svejedno od kojeg je ko ginekologa došao na porod kad ne mogu svi biti pacijenti kod njih.

Imam još vremena pa ću još sve detaljno proučiti.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Matilda fulala sam tvoj post (spavala sam duže danas ujutro ) pa nisam vidla ovo za kavu, sorry. Ako si ti u ovoj grupi koja je u utorak bila na Švarči sigurno smo se srele na tečaju! Ajde dogovorit ćemo se za kavu slijedeći puta!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Onda bi u pricipu bil potpuno nemoguće prebaciti se od nekog drugog u bolnicu u ambulantu.

Valjda će im onda biti svejedno od kojeg je ko ginekologa došao na porod kad ne mogu svi biti pacijenti kod njih.

Imam još vremena pa ću još sve detaljno proučiti.
    ne znam

mislim da preko cijele godine možeš mijenjati doktora primarne zaštite

no ne vidim neke posebne pogodnosti u tome da te ordinira ginekolog na Švarči u ambulanti,kad ti taj ginekolog nije na porodu,,

jedino je ok to što je besplatno (UZV,PAPA ITD AKO IMAŠ DODATNO OSIGURANJE -ONU ŽUTU ISKAZNICU)

joj velika slova ups

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako si ti u ovoj grupi koja je u utorak bila na Švarči sigurno smo se srele na tečaju!
    Ma nisam ti ja išla na tečaj (nisam trudnica). Pitam jer sam bila prije dva tjedna na tečaju podijeliti Rodine letke o dojenju pa ne znam jei li ti bila u toj grupi.

A kava, bit će ih još!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja se veselim budućim kavama :D

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj Matilda prije dva tjedna sam ti ja bila doma u krevetu, bolesna (prehladjena). Cijeli taj tjedan nisam išla na tečaj. A nitko se nije sjetio kasnije spomenuti da si bila. Kava znači svakako!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, onda svakako kava i dam ti letke koje sam dala ostalim curama (trudnicama).

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne znam koliko ovo paše u ovaj topik, ali ne da mi se otvarati novi kad se ovaj bavi karlovačkim rodilištem.
    Jučer smo imali zadnji dan tečaja. Jedna cura iz naše grupe je prije tjedan dana rodila (bez ikakvih komplikacija), i imali smo priliku čuti iskustvo iz prve ruke. Kaže da je sve bilo standardno, ok, muž je bio cijelo vrijeme uz nju, ali...
    Kad je došla u box, prisutna je bila jedna starija babica. Došlo je do faze kad je trebalo predisati trudove i suzdržati se od tiskanja. Ona je počela svoj drugi tip disanja (plitko kroz nos), a babica se izderala: "Kaj to radiš! Diši normalno!" :? Napominjem da je takav tip disanja opisan u ukupno tri različite knjige do kojih sam imala prilike doći, i prihvaćen je u cijelom svijetu, to jest dokazan od nebrojeno mnogo rodilja kao stvarno djelotvoran. Uglavnom, ženskoj je došlo da zaplače, više nije znala koga da sluša. Srećom je bio muž sa njom pa je sve prošlo bez problema.
    Gđa. Biserka, voditeljica tečaja, na to se stvarno uzrujala i otkrila nam da već devet godina, koliko održava psihofizičke pripreme za trudnice, ima povremeno problema sa takvim i sličnim slučajevima. Kaže da su većina djelatnica na porodnom odjelu postepeno prihvatile i nekakav napredak. Izuzetaka ima sve manje, ali opet ima... Sve ide jako sporo :/
    Gđa. Biserka će se opet žaliti dr. Štajceru, voditelju ginekologije, ali on isto tako ne može neke stvari okrenuti naglavačke (uostalom on je i uveo brdo pozitivnih promjena na tom odjelu - od novih stolova nadalje). No, svejedno će pokušati. Vrijeme je da se naprave neke promjene u odnosu prema pacijenticama. Ne želim da se za vrijeme poroda prema meni odnose kao u vojsci, a da sam ja zadnja koja ima pravo glasa.
    Žalosno je to kako neke osobe ne žele promjene, koje znače i bolje obavljanje posla i u krajnjem slučaju lakši rad. Vjerujem da je velika razlika između rodilje koja je pripremljena na porod i one koja je "pala s Marsa" i ne zna što bi od sebe u takvim trenucima.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Honey, slično se dogodilo i meni. Ali je sestra to rekla na ljubazniji način. :/

Ja je naravno nisam poslušala. Disala sam kako sam naučila na tečaju. Zapravo, utonula sam u neki svoj trans i nisam slušala nikoga. Ni liječnicu kad je trebalo tiskat. Rekla sam joj da čeka da neću još. Kud ću ići tiskat na slabi trud.

Jel vam tečaj gotov?

Napravite si plan poroda, baš me zanima kakve će reakcije "tamo gore" biti.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jedna kolegica s posla je radjala prije nekih 6-7 godina. Kad je došla gore, jedna sestra joj je rekla: "Kaj, ti si sigurno išla na tečaj!" A ona će na to: "Jesam, pa šta? Jel imate kaj protiv?" Nakon toga su ju pustili na miru. Voljela bi da sam ja barem upola toliko jezičava :/ A sa planom poroda bih ja pokušala, samo čisto sumnjam da oni uopće iskustva sa porodima bez epiziotomije. Zanima me da li je ijedna rodilja u Karlovcu prošla bez toga? I naravno, kako :? Sve s kojima sam ja pričala bile su srezane i uzduž i poprijeko, i što je najgore, sve misle kako je to normalno :shock:

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Honey, ako mi nećemo same djelovati, pa i mijenjati, tko će drugi.

A naše rodilište je idealno za pozitivne promjene. Mladi liječnici (ali ipak starije sestre :/ ), vidimo da se neke stvari mijenjaju, samo sporo (za sve treba lova), ali za ovakve "sitnice" koje bi ženi humanizirale porod ( i ne traže nivac), kao što sad trenutno čitam za riječko rodilište, trebali bi imati razumijevanje.

Imaš PP!!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bok,
    malo sam "zakasnila" na ovaj topic, jer nisam duze gledala forum. Ali uvijek me zanima sve o karlovackoj ginekologiji i rodilistu. Nedavno sam si konacno "odabrala" doktoricu i konacno docekala svoj prvi pregled kod nje (mjesec i pol cekanja) i sad kad citam ovo od Marie71 da se sve prebacuje kod jednoga... :shock: :shock: :shock:
    Maria71 dali znas kod koga? Meni moja nije nis o tome govorila. Jos je rekla da se vidimo kad cu biti trudna, znaci da racuna da cu opet doci kod nje.
    Mislim, ako si vec ne mozemo garantirati da ce nam nas ginekolog biti na porodu, valjda si bar mozemo odabrati onoga tko nam se cini naj za ici na preglede tijekom trudoce?
    Loptica za hopsanje u rodilistu me razveselila, ja cu je sigurno traziti (kad dodjem u priliku) - dobro da znam!
    I slazem se s tobom Honey, i ja sam primjetila da puno cura podrazumjeva da je "rezanje" nuzno i ne pada im na pamet pitati... :/
    Grozno. Ja mislim da sve treba traziti, pitati, biti "jezicava"... Posebno kad citam ovo da postoji toliki sukob izmedju babica i voditeljice tecaja... (to mi daje neko orhabrenje, ono, mozes imat argument pred tom babicom).

Hvala vam za svaku sitnu novost i pratit cu malo cesce ovu temu. Racunajte da je dobrodoslo stogod napisete.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

annabell

moja informacija ti je od 25.3.

tad su mi je prezentirali i moj ginekolog i med sestra

friške info nemam

zvat ću iza 1.5. za rezultate papa testa,pa ću onda znat jel ostalo po starom ili je ovako kako sam već prije napisala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bok svima,
    vidim da se ovaj topic već dugo provlači, al nisam dugo bila na rodinoj stranici (otkako sam rodila), pa evo tek sad imam nešto za dodati.
    Da ne bi post bio predug komentirat ću samo rađaonu u Klc-u, a ostalo u nekim drugim temema.
    Stolovi su dobri -valjda(nemam s čim usporediti), ali su osoblju "komplicirani", a čula sam da ih neki liječnici uopće ne žele koristiti.
    Trudove sam trpjela u poluležećem položaju ali za tiskanje su me polegli :/ .
    Lopte nije bilo na vidiku,iako je baš moja grupa s tečaja kupila loptu i "donirala" ju rodilištu! Kako sam čula, s njom se zabavljaju sestre u nekoj ordinaciji.
    Sve u svemu, meni su doktor i babica bili dobri, ali mislim da sve ovisi na koga nabasate i koliko ste sami pripremljeni na to što vas čeka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da ovotjedna događanja i na radiju i po novinama oko ka rodilišta dovoljno govore,čak je danas bilo i na tv

za se be mogu reći

da sam imala ludu sreću

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

baš sam i ja pomislila da sam imala sreće što je sve išlo relativno dobro( iako je meni izgledalo strašno)
    i čisto me je strah kako će mi biti drugi put
    Bdw, kad sam u šali rekla da ću idući put rodit na carski, sestra mi je odgovorila "Da? A tko će ti ga napraviti?"

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Očito da neke stvari izmiču kontroli, a moglo bi biti idealno.
    Nisam slušala radio emisiju o trenutnim problemima (bila sam na putu), no, očito je da neke stvari treba mijenjati.

Šteta, relativno mlada liječnička ekipa, pretpostavljam da bi trebali biti otvoreni prema novim metodama rađanja i da ih ne bi smjelo biti strah pritisnuti gumb i podignuti stol, dati loptu, povezati se više s trudničkim tečajem i prije poroda stvoriti neki kontakt s budućim roditeljima.

Koliko čujem, i s dojenjem je sve lošije stanje.

Svakako bi trebali čuti povratnu informaciju nas koje smo rađale u karlovačkom rodilištu. Ne mislim nikoga kuditi ni prigovarati, ali zašto nam ne bi svima bilo bolje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

što se tiče mladih snaga u rodilištu, mislim da polako "preuzimaju vlast", samo ne znam hoćemo li mi to "doživjeti"
    to sam shvatila iz razgovora s mojim ginekologom, koji me pohvalio kad sam rekla da idem na tečaj, a i on sam bi uveo neke novosti samo na žalost ne može protiv protiv kolega seniora, nego čekati da odu u mirovinu

mene užasno živcira to što imam dojam da se više gleda kako olakšati posao sestrama i doktorima nego kako će rodiljama biti ugodnije
    znam da je posao težak i odgovoran, ali zašto ne bi bilo ugodno i njima i nama
    a da je i to moguće znaju one koje su rađale vani

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo ja se javljam samo da znate da nas ima vise kojima je stalo "da to dozivimo". Nisam slusala te emisije i probčeme o kojima pricate, ali bih htjela da svi skupa - ne odustajemo od inzistiranja na poboljsanju.

Maria71, znas li sto je s onim prebacivanjem svih kojd jednog ginekologa?

Hvala.

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sutra ili u srijedu ću zvat

trebam dobit rezultate papa testa ,a znaš ti njihovu ažurnost :smajlić koji preokreće očoma

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na žalost i ja sam se potpuno razočarala našim rodilištem,tj. osobljem. Jučer kad mi je frendica onako usput u razgovoru rekla da joj je sestra koja ju je brijala rekla da šta se migolji debela krava.
    Stvarno na trenutak nisam mogla uopće reagirati od šoka! :shock:
    Još mi ona onak veli,kao da se opravdava, da nije ona kriva šta se zdebljala toliko u trudnoći.
    Uglavnom,nitko joj ništa nije htio reći što se radi s njom,a kamoli da nešto može odbiti ili uopće sudjelovati u odlučivanju.
    To je njezino izkustvo od prije dvije godine pa se iskreno nadam da je tu sestru netko do sad postavio na mjesto.
    Još samo da dodam kako su komentirali da šta se dere jer se "prije" sigurno nije tako derala! Pretpostavljam da ste skužile na kaj su mislili!
    Od svega mi je bilo najgore to što sam vidjela da joj je skroz bed pričati o tome jer vidim da misli da u stvari ONA nije bila "dobra" rodilja, a ne da su oni bili bezobrazni i neprofesionalni.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda cure, jedna zajednička kava pa da izađemo s konkretnim stvarima na vidjelo.

Ako ste za, možete se i učlaniti u Rodu, ja sam zasada jedina članica (podupiruća) iz Karlovca, na osnovu toga sam ostvarila dobru suradnju s gđom. Biserkom koja drži tečaj i ona je otvorena za sve pozitivne pomake, a i sama pokušava promijeniti neke stvari u rodilištu.

Ja sama, priznajem, ne stignem sve ostvariti što bih željela, a ideja imam puno. Svaka pomoć bi mi bila dobrodošla.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Priznajem da sam razmišljala o tome da se stvarno same organiziramo i nešto poduzmemo. Jer mi je sve ovo upravo PRESTRAŠNO!
    I znam da ako nećemo same, neće ni nitko umjesto nas.
    U principu imam jako fleksibilno radno vrijeme,pa ću se prilagoditi kad bi vama odgovaralo da se nađemo ako ste za.
    Taman da sve uredim dok idem rodit.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •