ako bi to sa stresom stimalo, onda cemo na zapadu u dvije generacije svi biti homoseksualci.![]()
anchi, ta knjiga je na hrvatskom? autor/ica?
ako bi to sa stresom stimalo, onda cemo na zapadu u dvije generacije svi biti homoseksualci.![]()
anchi, ta knjiga je na hrvatskom? autor/ica?
da si čitala prijašnje postove onda bi i vidjela odakle je sve krenulo.....dakle od tuda....da je homo, hetero i bi samo orijentacija.....isto ko i rodit se sa smeđim očima......e pa onda je i zoofilija samo orijentacija, odnosno kako i piše gore Lutonjica varijacija....jer sve u svemu sve se opet svodi na sexbubimirko prvotno napisa
Sjećate se filma Woody Allena "Što ste sve htjeli znati o seksu a niste se usudili pitati" ... ovce Daisy, gigantske cice koja ubija mlijekom i vrhnjem i spermija židova?![]()
:DVirgo30 prvotno napisa
ajmeeeee
Dijagnostički i statistički priručnik za duevne poremećaje Američke psihijatrijske udruge razlikuje:
Seksualne smetnje, npr. poremećaje orgazma, poremećaje spolne želje itd.
Parafilije: koje su označene ponavlajjućim, snažnim spolnim porivima, maštanjima ili ponašanjem koje uključuje neuobičajene predmete, djelatnosti ili okolnosti (neljudske objekte, patnju ili ponižavanje osobe ili jezina partnera te djecu ili druge osobe koje to ne žele) i uzrokuju klinički značajan poremećaj ili manjkavosti u socijalnom, radnom te u drugim važnim područjima djelovanja. Parafilije uključuju Egzibicionizam, fetišizam, froterizam (dodirivanje ili trljanje o osobe koje to ne žele), pedofiliju, seksualni mazohizam, seksualni sadizam, transvestitski fetišizam, voajerizam.
Poremećaji spolnog identiteta karakterizirani su snažnim i trajnim poistovjećivanjem sa suprotnim spolom, udruženim s trajnom nelagodom zbog vlastitog spola.
Dakle, struka nita izvan navedenoga ne tratira kao "bolest".
Ivarica, hvala!
A sad znam i odgovor. Potrebno je samo se javiti gospodinu Bubimirku u malu školu.
za sada ne upisujemo nove đake......kad će biti aktualno, biti ćeš pravovremeno obaviještena-samo jedna mala digresija za parafilije nisam stručnjak, kao ni za homo i bi odnose, ali o njima imam čvrst stav pa ga drage volje mogu podijelit sa tobom tj. vamaVedranaV prvotno napisa
![]()
Zahvaljujem se, no takva škola ne bi za mene imala nikave vrijednosti. Tvoji ostali čvrsti stavovi me ne zanimaju, ovi koje si do sada s nama podijelio su mi sasvim dovoljni da prema njima formiram svoj stav.
imam još jedno sebi svojstveno pitanje....koje vam je očito u ranijoj fazi promaklo ili sam ga možda krivo formulirao.........da li može žena koja samostalno živi otiči na umjetnu oplodnju, te kasnije živjeti sa djetetom i drugom ženom u gey zajednici
U teoriji je to vrlo izvedivo. No ne bi mogla u hr napraviti IVF nego bi morala ici van, jer u hr to jos nije dozvoljeno.bubimirko prvotno napisa
vani ili u hr?
Countries which allows same-sex couples to jointly adopt children:
Andorra (2005), Canada, Netherlands (2001), Spain (2005), Sweden (2003), United Kingdom (2005)
and some parts of Australia and the United States
Denmark (1999), Germany (2004), Iceland (2000), Israel (2000)18, Norway (2002) and some parts of
Australia and USA allows same-sex couples to adopt each others children, so called step-child adoption.
Countries which allows single women and thus lesbians to get access of assisted
insemination:
Belgium, Canada, Denmark19, El Salvador, Estonia, Finland, Greece, Ireland, Israel, Luxembourg, Malta,
Mexico, Netherlands, New Zealand, Romania, Russia, Serbia-Montenegro, Slovakia, South Africa, Spain,
Sweden (2005), United Kingdom, United States, Venezuela and some parts of Australia.
In Andorra and some other countries assisted insemination treatment is not avaliable for anyone.
Countries which have laws prohibiting single women and therefore lesbians from obtaining
assisted insemination:
Argentina, Austria, Bangladesh, Brazil, Bulgaria, Chile, China, Czech Republic, Egypt, France, Hong
Kong, Hungary, Iceland, Iran, Italy, Japan, Jordan, Latvia, Lithuania, Morocco, Norway, Poland, Portugal,
Saudi-Arabia, Singapore, Slovenia, South Korea, Switzerland, Taiwan, Tunisia, Turkey, Uruguay
There are some questions about whether single women and lesbians are permitted to obtain such
treatment in some countries, since many countries do not have any laws on assisted insemination.
Evo malo o teoretskoj poveznosti stresa u trudnoci i homoseksualnosti muskog potomka. Prica ide ovako. U vrlo jakom stresu kod zena se pojecano luci testosteron (za potencijalnu obranu), ali samo ako je stres kratkorocan. Kada se radi o kronicnom, tj. dugotrajnom stresu visokog intenziteta dolazi do zaustavljanja lucenja testosterona. Ako se radi o trudnici koja nosi musko dijete posljedice mogu biti previse zenskih hormona, tj. manjak muskih pri oblikovanju fetusa. Kako je spol odredjen genetski i genitalije se formiraju u prva 4 mj., ostaje prije svega razvoj mozga-na njega utjecu ovi mamini hormoni. A ljudska seksualnost je najvecim dijelom, barem sto se tice sklonosti, odredjena mozgom. Visoka razina stresa nije svakodnevni stres-to su situacije tipa zivot u ratnoj situaciji, zlostavljanju i sl.
Postoje i neka istazivanja mozga koja pokazuju da je kod, opet muskih, homoseksualaca mozak cesce slican zenskom, tj. ima deblju lijevu koru od desne.
Koga zanimaju knjige, znam dvije odlicne=
1. Understanding Human Sexuality, od J. Shibley Hyde (kupila za sicu u NSB, mozda jos ima),
2. Homosexuality, od D.J.West
bubimirko prvotno napisa
Članak 33. važećeg zakona koji u RH regulira područje medicinski potpomognute oplodnje:anchie76 prvotno napisa
I članak 2. istog zakona, koji je iznad standarda Ustava RH:Umjetno oploditi se može punoljetna i zdrava žena u starosnoj dobi pogodnoj za rađanje.
Ako je žena u braku, umjetna oplodnja može se izvršiti samo uz suglasnost njezina bračnog druga
Eto, tako je govorio zakonodavac 1978, kome možemo zahvaliti jedan od najnaprednijih zakona u Europi.pravo čovjeka da slobodno odlučuje o rađanju djece može se ograničiti samo radi zaštite zdravlja
Ima samo jedan mali, nebitni detalj:
Zakon se ne provodi.
I nitko za to ne odgovara.
No, to je duga i tužna priča...
Ovi podaci su nepouzdani, barem što se tiče Slovenije-slovenski zakon zabranjuje postupke medicinski potpomognute oplodnje samo ženi, koja po rođenju djeteta namjerava dijete prepustiti trećoj osobi (surogat majčinstvo).Countries which have laws prohibiting single women and therefore lesbians from obtaining
assisted insemination:
Argentina, Austria, Bangladesh, Brazil, Bulgaria, Chile, China, Czech Republic, Egypt, France, Hong
Kong, Hungary, Iceland, Iran, Italy, Japan, Jordan, Latvia, Lithuania, Morocco, Norway, Poland, Portugal,
Saudi-Arabia, Singapore, Slovenia, South Korea, Switzerland, Taiwan, Tunisia, Turkey, Uruguay
There are some questions about whether single women and lesbians are permitted to obtain such
treatment in some countries, since many countries do not have any laws on assisted insemination.
Ovo je prijevod članka 7. slovenskog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Nikome drugome postupak nije zabranjen, dakle nema sankcija.
U članku 5. istog zakona istina stoji da bračna ili vanbračna zajednica mora postojati u trenutku unošenja spolnih stanica ili zametka u tijelo žene, no zabrana u smislu da nepoštivanje zakona proizvodi sankciju, odnosi se samo na surogat majčinstvo (predviđena kazna 500.000-5.000.000 SIT) za pravnu osobu.
Sankcije za obavljanje postupka medicinski potpomognute oplodnje ženi bez partnera nema.
Doduše, po članku 22. slovenskog zakona postupak mpo se može obaviti samo uz pisani pristanak oba partnera (bračna ili izvanbračna), no opet, sankcije za pravnu osobu nema.
Vrlo mali značaj pridaje pristanku oba partnera, jer je stručno osoblje dužno voditi računa samo o opozivu pristanka na postupak, ali ne i o pristanku.
Ja sam jednom čitala da je homoseksualnost nasljedna sa ženske strane. Relativno logično, inače bi nestala u populaciji - puno je veća šansa da će homoseksualna žena imati potomke nego muškarac.
MajoMajice,
da ne širimo temu ovdje (a već je jako proširena), šaljem ti PP u vezi s podacima o rasprostranjenosti nasilja nad ženama u bijelom svijetu i kod nas (bilo je davno, ostala sam ti dužna odgovor).
[quote="Gost 1"]
Članak 33. važećeg zakona koji u RH regulira područje medicinski potpomognute oplodnje:
Umjetno oploditi se može punoljetna i zdrava žena u starosnoj dobi pogodnoj za rađanje.
Ako je žena u braku, umjetna oplodnja može se izvršiti samo uz suglasnost njezina bračnog druga
i kako onda zakon može regulirat takve stvari......ja sam mislio da žele omogućiti tim zakonom da zapravo ljudi koji teoretski tj. parovi istospolni koji ne mogu imati djecu....dobe mogućnost da ih imaju.......ali koliko vidim tak nekaj je za žene totalno nepotrebno
![]()
Vidis kako ste vi muskarci zakinuti, zar ti to ne smeta.
VedranaV, zašto čuđenje? Pa lakše je ženi pregristi svoje sklonosti nekog odvest u krevet da joj napravi dijete, nego muškarcu da napravi to isto pa još nagovori ženu da mu to dijete da. Osim možda ako mu je isključivi cilj da zna da negdje postoji njegovo dijete. Govorim o situaciji da ni muškarac ni žena nisu u nekoj prisilnoj bračnoj zajednici zbog okoline, ako jesu onda je situacija jednaka.
mamazika, ta logika mozda i moze proci ako ides s pretpostavkom da je homoseksualnost nasljedna. al to je vrlo upitna pretpostavka :/
Slazem se da je ta pretpostavka upitna, ali ovo da homoseksualne zene lakse mogu imati dijete od muskaraca to mi je skroz logicno. Samo treba izracunati plodne dane i naci nekog donatora (ne mislim stvarno donatora, vec tipa raspolozenog za seks).Ancica prvotno napisa
da sam gey vjerovatno bi me smetalo, ali ovak mi se živo fućkatanjads prvotno napisa
Kuzim. Al ako je osnovna pretpostavka izuzetno upitna, zar ima smisla uopce raspravljat o necemu sto bi mozda iz nje moglo proizaci?tanjads prvotno napisa
ne znam gdje da pocnem...![]()
vratiti cu se sasvim na pocetak i dijagnosticki prirucnik...
zivo me zanima iz koje je godine?! je li tom prirucniku papir vec odavno pozutio?
zar sam ja jedina koja misli da sado-mazohizam, transvestizam nije nista ludo i poremeceno?!
sta se tice majcina stresa tjekom trudnoce i njegov utjecej na hormone u djeteta...nisam strucnak,ali meni to nije nikako logicno.da zbog tih okolnosti djete postaje homoseksualno?! ne bih rekla...
nadalje, homoseksualni muskarac ima slicniji mozak zenskom, nego li heteroseksualnom muskom, je moguce kada se uzme u obzir da se nas mozak fizicki (sinapse) oblikuje kroz iskustvene podrazaje.
(naime fizicka razlicitost muskog i zenskog mozga se svodi na sinapse, a buduci da su one uvjetovane podrazajima i iskustvu (drustvenim pravila ophodenja prema "muskarcu" i "zeni") tada se sasvim jasno moze iscitati slijedece: mozak bio u "muskom" ili "zenskom" tijelu ima jednake predispozicije postati muskim ili zenskim.tada se potvrduje slijedece...razlika izmedu "muskaraca" i "zene" sa zapravo svodi na odgoj. sto i vjerujem da je tako.)
mamazika, teze vezane uz zeninu potrebu za i muskarcevo izbjegavanje djeteta i obaveze je stvarno grozna ako ne i seksisticka. oprosti, ali mi odgajamo djecu da budu muskarci koji mogu izbjeci svaku odgovornost, jednako kao i sto ih odgajamo da budu zene koje vide svoju svrhu, gotovo jedino, u roditeljstvu, pomogucnosti da odgajaju vlastitu djecu.
zapravo je bolje da takve postavke niti ne komentiram.
voljela bih znati zasto su ili je homo-/bi-/trans-roditelj koji ima jednake uvjete i mogucnosti kao i hetrero par, tj. roditelj losiji po dijete? molim vas, odgovorite mi, ali suvislim argumentima....
jedino zasto bi dijetetu moglo biti gore s trans-roditeljima je zbog i samo radi okoline koja je primitivna i koja velica svoju "normalnost" ili ispravnost negirajuci tudu.
dakle nije problem u trans-roditeljima vec u okolini i time bi se trebali pozabaviti.
na kraju krajeva tko mi moze uistinu reci da je savrsen roditelj ili barem definirati "normalno" (a ne ukljucuje zakon vecine tj. ucestalosti neke pojave)?![]()
[quote="divna boris"].
jedino zasto bi dijetetu moglo biti gore s trans-roditeljima je zbog i samo radi okoline koja je primitivna i koja velica svoju "normalnost" ili ispravnost negirajuci tudu.
ako je zato okolina primitivna.....blago meni što živim u njoj i daj bože da što duže ostane primitivna i netaknuta od utjecaja i običaja onih "normalnih" po tvojim mjerilima. I uopće ne kužim zašto bi netko trebao veličati svoju normalnost i čemu navodnici---jer taj netko i je normalan i ispravan, dakle uopće ne kužim šta ja imam veličat svoju normalnost ili se time ponositi.....ja jesam normalan----time neka se pozabave ovi drugi trans/bi/homo........
Po meni sva ta liberalizacija i fore da je sve normalno i dovela do onakvih bljuvotina(neznamkakobitodrugačijenazvao) da pedofili imaju svoju stranku i da žele svoja prava(a vjerujem da svi već znaju kaj to oni traže).
Dakle gdje postaviti granicu šta je to normalno......i ako već zapad ima problema s tim nadam se da naša država ne bude
gle ja se slažem da bi trebali imati jednake uvjete i hetero i homo,
jer djetetu osim hrane vode i zraka za odrastanje treba i puno ljubavi
a bome je neće dobiti u Domu.
a ta teza da ako djete odgajaju homoseksualci da će i ono razviti homo orjentaciju ne drži vodu jerbo bi onda sva djeca koja su odgajana u hetero-obitelji bila automatski hetero. a znamo da nisu.
meni je zanimljivija pojava homoseksualnosti kod čistih internata ili sjemeništa, gdje su adolescenti okruženi samo svojim spolom pa je ta pojava čak oko 20% :/