Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Fala, proučit ću. Nisam sad pažljivo čitala, samo sam preletjela. Kao i obično, ne uklapam se u pola toga - ne jedem navečer, nemam povišeni šećer, dapače... češće mi se dogodi hipoglikemija, pa moram jesti puno puta pomalo. Nema veze, na sistematskom u veljači nalazi su mi bili ok, čak i ranije problematično željezo (došlo na 14 - toliko u životu nisam imala).

Inače, pročitala sam ja paleo dijetu - cijelu knjigu... nije to loše.

Kod prehrane ti je vrlo teško naći nešto što bi valjalo svima jer su karakteristike pojedinog organizma + lokalne navike + dostupnost namirnica različite. Imaš i one knjige "prehrana u skladu s krvnom grupom", pa ekipu koja jede samo sirovu hranu (to ne bih) itd... puno različitih koncepata.

Meni se najviše sviđa makrobiotika (i to mi uglavnom odgovara) ali imam doma tri muška od kojih su dvojica u fazi intenzivnog rasta - crkli bi od gladi da cijelu obitelj prebacim na makrobiotiku. Inače, kolega s posla je bio na paleo dijeti (samo meso i salate) pa je otkrio kako izgleda napad gihta. Tako je to - nekom smeta, drugima ne...

Moj giht je genetski, nije toliko u vezi prehrane, ali u svojih 50+ godina isprobala sam svašta i zaključila da su principi zapravo jednostavni: što manje umjetne hrane i to je to.

U to ime, odoh sutra na svoj vrt posaditi tikve. Cikla je već u zemlji, a još je u planu grah... pa kak nam bude!

pa mislim da se i spominje HIPOglikemija, a ne HIPERglikemija