Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Inače, kolega s posla je bio na paleo dijeti (samo meso i salate) pa je otkrio kako izgleda napad gihta. Tako je to - nekom smeta, drugima ne...

Moj giht je genetski, nije toliko u vezi prehrane, ali u svojih 50+ godina isprobala sam svašta i zaključila da su principi zapravo jednostavni: što manje umjetne hrane i to je to.
Peterlin, paleo prehrana se ne treba temeljiti na mesu, postoje vegetarijanci koji su na lchf-u/paleo dijeti, ja osobno meso jedem 2X tjedno, ne jedem ni puno jaja, u složence s povrćem stavljam svoj domaći kefir umjesto npr. kiselog vrhnja, ali naribam i neki tvrđi sir..., naglasak je na povrću, zdravim masnoćama, neprerađenoj hrani... Ne znam zašto je tvoj prijatelj s gihtom konzumirao toliko mesa, to je stvarno kontradiktorno. Moj današnji ručak: juha od bundeve, složenac od cvjetače, mrkve i brokule, salata - potočarka s rotkvicom. Jučer sam si napravila pire od cvjetače i sataraš i salatu od mladoga kupusa (uz juhu od kostiju). Brzo gotovo, a zasitno (svojima sam, naravno, uz to napravila faširance i rižu).