Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Samoniklo jestivo bilje: sakupljanje, konzumiranje, čuvanje...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Prijavljujem današnje branje šparoga na Ćićariji, ima ih još hrpa i ogromne su... Na putu za nazad ubrala sam još i stolisnika, i divljeg radića.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Prijavljujem današnje branje šparoga na Ćićariji, ima ih još hrpa i ogromne su... Na putu za nazad ubrala sam još i stolisnika, i divljeg radića.
    Bravo!

    I ja bih rado, ali ove godine nemamo lufta (stisle obiteljske i poslovne obveze). Ovo mi je inače najljpši dio godine za Istru...

  3. #3
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Stisle vrućine zadnjih par dana, više nije baš za lunjanje po prirodi..osim po plaži, naravno

  4. #4
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    ne stignem sad sve čitam, ali bilježim temu
    sad kad smo na selu, puno toga imam u planu
    za sada je bilo šipak i bazga, ali proučavam floru okolice i učim što sve ima pa krećem

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    ne stignem sad sve čitam, ali bilježim temu
    sad kad smo na selu, puno toga imam u planu
    za sada je bilo šipak i bazga, ali proučavam floru okolice i učim što sve ima pa krećem
    Ako si negdje na sjeveru, pogledaj ima li kiselice po livadama (moja kolegica s posla to zove čavljak). Tražila sam sliku, pa sam naletjela na ovo: http://www.coolinarika.com/magazin/c...niklim-biljem/
    Kiselica se priprema kao špinat, ali isto treba odbaciti peteljke listova zbog visokog sadržaja oksalne kiseline.

    Evo još jedne zanimljive stranice sa samoniklim biljem (postoje unutra i linkovi na pojedine biljke): http://hr.wikipedia.org/wiki/Samoniklo_jestivo_bilje

    Inače, baš vam zavidim - ja bih isto sad brala i svašta smišljala, a nemam prilike.... Uživajte!

  6. #6
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    hvala za link! baš sam tako nešto tražila.

  7. #7
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,305

    Početno

    Može li se motar i sad brat tu ga ima za svinje hranit

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Može li se motar i sad brat tu ga ima za svinje hranit
    Enciklopedija samoniklog jestivog bilja kaže da se za prehranu beru mladi listovi i to od ožujka do svibnja (lipnja).

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,305

    Početno

    Znači ništa
    Ok jel tko brao rogače, moram danas videti gdi ga ima

  10. #10
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    jučer kupila na placu medvjeđeg luka, spremila ga za večeru i na kraju izgubila hrabrost pojesti ga nakon što sam pročitala ovo
    http://www.advance.hr/vijesti/zbog-z...e-osobe-umrle/

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    jučer kupila na placu medvjeđeg luka, spremila ga za večeru i na kraju izgubila hrabrost pojesti ga nakon što sam pročitala ovo
    http://www.advance.hr/vijesti/zbog-z...e-osobe-umrle/
    Šta ti bi da ideš prije večere čitati vijesti od (skoro) prije 3 godine!?
    Google sigurnosna provjera?

  12. #12
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,305

    Početno

    a jel smrdio na ćešnjak ak da , onda je pravi.

  13. #13
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Bucka, ja sam jela medvjeđi luk koji je moja prijateljica sama brala na Plitvicama pa sam tek poslije to čitala, gulp.

  14. #14
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    lol
    da, sjetila se te neke vijesti iz crne kronike pa isla googlati

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •