ako firma od u stečaj a ja na komplikacijama ili porodiljnom šta se događa?Ne znam u kojoj fazi mog bolovanja(komplikacije ili rodiljni d) će nastupiti stečaj ali pretpostavljam da to nije ni bitno, nego di sam ja onda-na birou ili?
ako firma od u stečaj a ja na komplikacijama ili porodiljnom šta se događa?Ne znam u kojoj fazi mog bolovanja(komplikacije ili rodiljni d) će nastupiti stečaj ali pretpostavljam da to nije ni bitno, nego di sam ja onda-na birou ili?
sigurna si?jer ako ode u stečaj onda mislim ne vrijedi zakon o radu nego stečajni koji je iznad zakona o radu i ne štiti me na porodiljnom..dakle može nas sve otpustiti ili ne znam kako po ovom novom Liićevom zakonu ide to brzo riješavanje stećaja ako se firma izbriše iz sudskog registra idemo svi automatski na biro.zna li netko kako tenutno brzo to ide sa stečajevima?
jel možeš nać nekog da te prijavi dok si na porodiljnom, pa kad završi, onda te otpusti?
kako se mogu zapošljavati u drugoj firmi dok sam na porodiljnom??ja mislim da se to ne može, logika mi kaže...
ako firma ode u stečaj, i tebi slijedi otkaz. koliko brzo, ne znam, možda može potrajati koji mjesec. uglavnom, prijaviš se na HZZ i potom na HZZO kao nezaposlena. rodiljni i roditeljski koristiš kao nezaposlena. ako imaš pravo na naknadu s burze možeš to koristiti kad ti istekne roditeljski, ali se na HZZ moraš prijaviti u roku od 30 dana
užas, otišla sam mirne glave što se posla tiče na bolovaje i vidi sad, na kraju ću na biro.
tako ti je i meni bilo, promjeniš samo poslodavca
kad da ga promijenim?dok sam na komplikacijama?kako?
mislim da ti je bitno da nemaš prekid .Saznaj s kojim datumom ćeš dobiti otkaz i od tog datuma se prijaviš kod drugog poslodavca. Njima je bitno da si zaposlena. Ako nisi onda ti je i naknada manja.
ja i dalje ne razumijem kako si to uspjela napraviti da si se dok si na porodiljnom prebacila u drugu firmu?jel logoka kaže ako sam na komplikacijama ili porodiljnom nisam sposobna za posao dakle ni za potragu za novim poslom, nije mi jasno kako si to izvela?ja imam mogućnost prebaciti se u drugu firmu kod istog poslodavca koja neće u stečaj samo mi je teško vjerovati u to da se tako može prebacivati od poslodavca do poslodavca dok si na bolovanju
oprosti što upadam ali logično je i da ne želiš izgubiti posao i biti na birou pa zato bi se trebalo moći prebaciti u drugu firmu bez obzira na bolovanje to je ionako samo administracijski
ma nemoj se ispričavati..svaki savjet je dobrodošao.Naravno da mi nije u cilju ostati bez posla niti imati prekid staža u ovom trenutku i ako je moguće bilo što napraviti da do toga ne dođe napravit ću, samo mi treba neki pravni savjet da li se može i kako, na koji način je to najbolje napraviti, u kojem trenutku. Poslodavac ima nakanu predati zahtjev za predstečajnu nagodbu, to naravno ne može ispuniti šta god da mu predlože i nakon zakonski propisanog roka ide u stečaj po brzom postupku i brisanje iz sudskog registra.E sad, da li da ja čekam sudnji dan ili da već sad odreagiram (ako se to može) jer sam na komplikacijama još cca 1 i pol, dakle prije otvaranja porodiljnog ili to nema veze???
ako mijenjaš poslodavca moraš prekinuti komplikacije, promijeniti poslodavca pa onda opet otvarati komplikacije
naravno logično je da ne možeš ništa mijenjati ako si na bolovanju
btw, moja frendica je bila napravila nešto slično pa je onda taj drugi dio komplikacija i rodiljni pala na minimalac jer je HZZO rekao da se ona ponovo zaposlila s izričitom namjerom da ostvari rodiljni/roditeljski kao zaposlena i pod punom plaćom pa su ju eto kaznili...
žalba nije bila prihvaćena
Posljednje uređivanje od Boxica : 28.03.2013. at 09:44
dakle ovako, svježa info od danas s hzzo-a..ako poslodavac ode u stečaj a prije toga je otvoren porodiljni zadržavate pravo na naknadu prvih 6. mj kakvu bi imali da se stečaj nije dogodio. Ako ste na komplikacijama onda svi radnici u tom trenu kad se firma briše iz registra idu na biro , dakle trudnice i rodilje nisu zaštočene jer je taj zakon iznad zakona o radu. U slučaju da neki poslodavac želi preuzeti radnike iz firme koja ide u stečaj u tom slučaju može preuzeti i vas koje ste na komplikacijama ili na porodiljnom ali uvjet je da preuzima sve radnike, komplet...dakle ima mogućnosti, samo se za svaki slučaj pojedinačno raspravlja što i kako..Ona opcija prekidanja komplicacija , pa prelaska u novu firmu pa ponovno kompl. ili otvaranje porodiljnog ne dolazi u obzir jer je to očigledno kršenje zakona tj. manipulacija.Dakle sve koje se nađu u sličnoj situac. najbolje otići na hzzo i posavjetovati se s njima što je najbolje učiniti.