Beti,ispravnije bi bilo napisati sto Roda prenosi (a ne pise) jer ispod clanka stoji da je izvor Pliva zdravlje te da je autor clanka dr. Tamara Voskresensky-Baričić pedijatrica iz KBC-a Klinike za pedijatriju, Šalata u Zagrebu
Ivana zg, ja nisam odgovarala na tvrdnju da su tvoje sestre oboljele godinu-dvije nakon vakcinacije, vec na tvrdnju da broj antitjela opada s godinama. Nemoj brkati babe i zabe u cilju boljeg argumentovanja svojih tvrdnji, jer kod tvojih sestara, ukoliko je to sto kazes tacno, vjerovatno nije ni doslo do razvoja adekvatnog imunog odgovora. Niko ni ne tvrdi da je upjesnost vakcinacije stopostotna.
Drugo, aluminijum i ziva su hemijski elementi. Antitjela su proteini i reaguju na organizmu strane proteine, tako da sa ovim elementima kao takvim ne mogu reagovati.
Trece, ukoliko u misic ubrizgas ulje (govorim o primjeru koji si ti navela), dobices naravno odgovor organizma. Samo jedna stvar ipak ne ide na ruku iznesenim tvrdnjama-reakcija koja se razvije je reakcija nespecificnog imunog odgovora, za razliku od vakcinacije kojia indukuje specificnu imunolosku reakciju.
koje? koje su to krive informacije?a blagi oblik upale mozga i moždanih ovojnica ima svako dijete koje primi bilo koje cjepivo.
pa recimo cijeli ovaj odlomak koji prenosi najpouzdaniji hrvatski portal, da koji nego dnevno.hr. il njegova bosanska verzija dnevno.ba. il srpska dnevno.rs.
a šta je ovo:
kakve su ovo pi*darije?Pojava antitijela u krvi poslije ubrizgavanja cjepiva nema nikakve veze sa imunim odgovorom. Broj antitijela će biti povećan i ako ubrizgamo, recimo, neko ulje u mišić, jer to nije prirodan put prodora mikroba (ili neke druge materije) i tijelo automatski napada uljeza.
ivana, moj savjet - drži se prava na izbor. a ne prenosi ovakve nebuloze s nebuloznih portala.
ajme, dnevno.hr
ne znam kako možete ozbiljno shvaćati bilo što s tog portala?
Potpis na Cvijetu.
A evo što pišu ozbiljni mediji: The Guardian: Vaccine-denialism-measles-outbreaks-in-brazil
Posljednje uređivanje od Beti3 : 28.04.2014. at 22:09
Moj skromni dobrinos raspravi:
Skoro godinu i pola nakon što me pedijatrica prijavila, proglašena sam krivom što nisam cijepila dijete i poštivala Zakon o zaštiti pučanstva.... i dobila kaznu od 600,00 kn, oslobođena sam sudskih troškova. Bila sam prva u ovom malom gradu koja je sve obavila.
Obavila sam i razgovor za vrtić, moram donijeti knjižicu cijepljenja koju oni nemaju pravo kontrolirati i njih ne zanima što unutra piše ili ne piše. Dijete mora biti zdravo da bi krenulo u vrtić. Startamo u rujnu![]()
R anama kako to da si kaznu dobila od 600 kn, a ne 2000 koliko stoji u zakonu. Jel to sudac ipak moze proizvoljno odrediti
Pozdrav,
Mama sam malenog anđela koja je umrla prije 6 mjeseci u dobi od 7 mjeseci od raka (neuroblastoma). Ono što želim reći je da se moja curica cijepila sa 2 mjeseca od hepatitisa B, do tada bila školski primjer zdrave bebe, a nakon toga 20 dana poslije s dijagnozom galopirajućeg tumora, nakon čega je živjela još 3 mjeseca, prošla 4 ciklusa kemoterapije... i umrla. Zašto pobogu se djeca uopće cijepe od hepatitisa B kada ne postoji mogućnost da se u vremenu u kojem to cijepivo "vrijedi" ne mogu zaraziti od hepatitisa osim da sam ja kao majka zaražena i sl. I koji su to monstrumi stavili sva ta pusta cjepiva u 1.godinu života djeteta, a najgore od svega nitko mojoj curici nije provjerio zdravstveno stanje prije cjepiva mada smo imali tešku operaciju crijeva u trudnoći, i ja sam prije 5 godina operirana zbog tumroa. Gdje je tu logika? pregled u pedijatra je čista 0, pregled koji traje 3 minute iz kojeg ona ama baš ništa ne može iščitati.
Užas!
Beti3 kriva informacija nije da se Roda javno ne zalaže za slobodan izbora kad je u pitanju cijepljenje i to nije kriva informacija. Ti si linkala stranicu praktički s kalendarom cijepljenja u RH koju je Roda prenjela s jednog portala, a to nema nikakve veze slobodom izbora.
Informacije koje sam citirala nisu moje već poznate doktorice Slađane Velkov. Ja se nikad ne bi usudila iznijeti takve činjenice jer nisam znanstvenik. Ovo je njezin blog da ne bi bilo da je portal nešto krivo prenio; http://sladjanavelkov.wordpress.com/...stali-toksini/
http://www.youtube.com/watch?v=h8h9u-MrUko
Drugo tko provjerava smiju li se djeca cijepiti u rodilištu i tko provjerava stječu li imunost nakon cijepljenja? Nitko jer to nikoga ne zanima a trebalo bi zar ne?
dr.Lucija Tomljenović
http://www.zupskiportal.hr/novost/49...je-u-Hrvatskoj
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=hr (spremiljeno je u privremenu memoriju ako netko ne može otvoriti a zanima ga)
dr.Željko Poljak
http://www.dnevno.hr/zdravlje/107699...hrvatskoj.html
http://www.dnevno.hr/vjera/vjera-i-k...-je-otrov.html
dr.Lidija Gajski
http://www.naturala.hr/interview--dr...ece-1-dio/419/
Anita Petek (kažu da je umrla ili ubijena prošle godine) (ima i u dijelovima kome se ne da gledati sve)
http://www.youtube.com/watch?v=kkgxd77vH7s
Kao što rekoh nije mi na kraj pameti dokazivati štetnost i učinkovitost cjepiva, mene samo zanima sloboda izbora jer je to moje Ustavno i ljudsko pravo!
Posljednje uređivanje od ivana zg : 05.05.2014. at 01:12
http://zoranvujcic.com/2013/12/sladj...edne-lazi.html
Evo jedan link u kome se spominje citirana i uvazena "dr" Velkov. Ne odnosi se doduse na njen "rad" na vakcinama, ali odlicno ilustruje dokle njena masta seze. Ja bih se zabrinula za sebe kad bih ozbiljno shvacala doticnu osobu.
ah hvala što me hvatate za tih par nula
dr. Velkov nije vjerodostojna kao i mnogi oni koji se zalažu za cijepljenje.........
tu je dr.Poljak, dr. Lucija dr.Sladojev itd.
Draga ivana zg, svi su ti oni se**nje.
Poljak je prestarjeli otorinolaringolog koji misli da je imunolog, a nije (jer da je, ne bi lupetao gluposti). Lucija je jadna ušla u nešto što ona misli da je znanost, ali ne razumije znanstvene metode, a Sladoljev je bezveznjak koji ne zna apsolutno ništa o cjepivima (koji misli da mu kredibilitet daje to što službeno radi u ustanovi koja se zove Imunološki zavod, ali s imunologijom cijepljenja on ima veze kao ja s popravcima veš-mašina).
No dobro, zaboravila si dodati nekoliko nula na trajanje svijeta. Događa se.....
Ali reci mi, gdje to mogu dobiti 1300 kuna po cjepivu za to što ću cjepiti nekoga protiv HPV-a. Da se prijavim .....![]()
Posljednje uređivanje od mujica : 05.05.2014. at 22:58
Reci ce ti, mujice, kad i meni odgovori da li iz licnog iskustva zna da joj je opao nivo antitjela u fertilnom dobu, a evo ja lijepo po treci put pitam...
Evo jednog ozbiljnog članka na temu necijepljenja http://www.iflscience.com/health-and...are-being-lied
A što se tiče prava izbora rekla bih da to pravo postoji, jer naime nitko se ne cijepi nasilno i protiv svoje volje odnosno volje roditelja.
Kazna mi je ok, jer djeca koja koja nisu cijepljena umanjuju tzv. "imunitet krda" čime utječu i na zdravlje druge djece (i odraslih osoba). Kao što odluka drugih roditelja da cijepe svoju djecu čuva vašu necijepljenu djecu, tako i vaša odluka da ne cijepite svoje dijete utječe na druge. Tako da nije riječ o odluci koja se tiče *isključivo* zdravlja vašeg djeteta.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Oprostite na OT čula sam da po ZG i Zaprešiću ima hripavca - to se nešto proširilo ili je uobičajena situacija?
onda se vjerojatno baš potefilo da sam čula s par strana, a do sad nikad. I to se veliki školarci kažu baš nagnjave s tim kašljem.
Ja sam se bas jucer sjetila ove teme i "prava roditelja" da ne cijepe dijete. Prvo su mi klinci jurcali u dvoristu koje je ogradjeno hrdjavom bodljikavom zicom (i mogu se slucajno ogrepsti u tren oka) a onda je dosla susjeda s psom i nakon pol sata price usput spomenula da joj veterinar vec dvije godine ne zeli cijepiti psa protiv bjesnoce (pretpostavljam da je inace cijepio ga besplatno) a moji klinci stoje 10cm od tog necijepljenog psa. I sto bi vi, protivnici cijepljenja napravili da vam se dijete ogrebe o hrdjavu zicu ili ga ugrize pas koji nije cijepljen protiv bjesnoce? Da li i tad imate "pravo izbora" da ne trujete dijete cjepivom pa sto bude bude?
Svasta si nasi suci dopustaju, bas sramota, da se zakon koji stiti djecu krsi i oni jos ublaze kaznu..
Posljednje uređivanje od sillyme : 11.05.2014. at 09:28
Nije cijepljenje pasa besplatno, ne znam koji bi bio razlog da veterinar neće cijepiti psa?!
veterinar necjepiša
mima, a inače, upoznala sam dvoje vlasnika psa necjepiša, s istim argumentima kao ovi ljudski necjepiše.
sillyme, u takvim situacijama svi bi cijepili dijete, bez sumnje.
Pa, nekad su i psi bolesni, ili alergični, tako da se mora odgoditi cijepljenje.![]()
Koliko ja znam, još je gore od toga; ako pas ugrize nekog dok je necijepljen, ne ide u karantenu, već se odmah usmrćuje.
Karantena ide ako nekog ugrize, a cijepljen je.
Inače, isto cjepivo koje dobivaju naši psi u Americi daju svakih tri godine. Dobar dio Europe svake 2 god. Mi spadamo u zemlje gdje se psi moraju cijepiti svake godine zbog većih pojava bjesnoće.
Bar sam sve ovo shvatila iz jednog razgovora s veterinarom, koji je bio prije par godina, tako da me ne držite točno za riječ.
Optimist, mislim da je točno sve što si napisala.
Ja imam mačka koji ne izlazi iz kuće i u kontakt sa drugim mačkama može doći eventualno na moru i to preko ograde. Veterinar mi je savjetovao da ga ne cijepim protiv bjesnoće svake godine jer nema potrebe, rekao je da je dovoljno svake 2-3 g. Cjepivom protiv mačje side i leukemije cijepi ga svake godine, ali je napomenuo da svejedno pripazim da ga ne ugrize kakva lutalica jer cjepiva ne pružaju 100% zaštitu :/
Kad sam imala psa bio je cijepljen po kalendaru dok je bio mlad. Kad je prešao 11 godina i nije više bio najboljeg zdravlja veterinar je prorijedio cijepljenje na svake 2 godine.
bjesnoća domaćih pasa je izmišljena bolest. da mi je samo vidjeti jednu životinju koja je zatvorena u kavezu kakve imaju u karanteni i da ne pokazuje "znakove bjesnila". opće je poznata stvar da psi imaju povremeno problema sa crijevima i da im za to trebaju ili kosti ili trava i da se svi znakovi bjesnila time rješavaju.
da se bojim da će mi dijete pasti ili se ogrebati i dobiti tetanus, sigurno bi ga cijepila. više se bojim cjepiva nego posljedica ogrebotina
1.Da naravno oni su se...e, izgubljeni u prijevodu itd. a dr.Richter i Kaić su pravi znalci..ma daj me nemoj!!
2.Ovu lovu vjerovatno možeš dobiti od proizvođača inog cjepiva, kao i svi ostali doktori (sjećaš s nedavne afere) kojima faramaceutske tvrtke daju novčane poticaja za propisavanje baš NJIHOVOG lijeka pacijentima.
3. Moju je sestru ugrizao cijepljeni pas,ona je redovno cijepljena kao i svi rođeni krajem sedamdesetih i morala je nakon ugriza ipak dobiti kako se to popularno kaže"tetanus" u bolnici na hitnoj!!!!!
4. Ako onaj koji želi cijepiti ima na to pravo onda pravo ima onaj koji to ne želi!
5. Ako vjerujete da je cjepivo 100% unčinkovito i da Vas štiti kako se možete bojati onih koji nisu cijepljeni da će vas zaraziti??!! Svašta!
6.Nosioci virusa su upravo cijepiše, pogotovo oni cijepljeni živim cjepivima i oni su opasnost za nezaštićene a ne obrnuto. A nezaštićeni ste svi vi roditelji jer cjepivo,recimo to tako laički ima zaštitno djelovanje 10-15g!!!
7. Zna se koliko godišnje s plaća dajemo za zdravstvo, moje dijete nije potrošilo ni kune državi za cijepljenje, zašto bih ja morala plaćati kaznu...neka zbroje cijene svih cjepiva koje moje dijete nije primilo i imati će i više nego dovoljno za kaznu.
8.Znači pitanje je samo love, ako ja platim kaznu nikoga nije više strah hoće li moje dijete "zaraziti" one cijepljene (koji su "baj d vej" zaštićeni cjepivom)?
9. Ne postoji niti jedno istraživanje niti znanstveni rad koji prati čovijeka od prvog cijepljenja do smrti...znači kakve sve bolesti dobiva tokom života,...itd. Niti jedan..i kako netko onda može govoriti o nus-pojavama i učinkovitosti cijepljenja na ljudski život?!
Evo ima u komentarima za i protiv cijepljenja odgovara i Bernad Kaić pa ako se nekom da čitati uživajte ...zanimljiva su i pitanja i odgovori
http://oppthrvatska.org/nova-strateg.../#comment-1459
Zanimljivo za Rode..što g Kaić govori za dojenje (neću kopirati cijeli odgovor-pročitajte sami koga zanima)Matko17/04/2014 na 22:41
Danas sam razgovarao s nekoliko studenata prava i nisu mi znali odgovoriti na sljedeće razmišljanje.
Ako me pozovu na sud i optuže me za odbijanje cijepljenja moje djece, rekao bih da ne razumijem zbog čega me optužuju.
- Što ne razumijete?
- Da li imam PRAVO odbiti cijepljenje?
1. Ako nemam pravo odbiti cijepljenje moje djece, zašto tražite moju suglasnost? Zašto ne cijepite svu djecu u školi? Zašto me optužujete i sudite?
Ne možete me optužiti za odbijanje nečega što ne mogu odbiti, na što nemam PRAVO.
To bi bilo kao da me optužujete jer se ne slažem sa izgradnjom zagađujućeg ispusta kanalizacije u Dravu i kaznite me sa 2.000 kn. Samo zato što se ne slažem?
Ili kao da me kaznite jer se ne slažem s bilo čime u ovoj državi. Npr, sa izborom glasnogovornika Hrvatske pošte.
Znači da me zapravo optužujete za ne-slaganje s vašim mišljenjem?
Znači da kaznama iznuđujete moje slaganje s vašim mišljenjem?
2. Ako imam pravo odbiti cijepljenje moje djece, optužujete me za korištenje mog prava?!?
Da li oni zapravo znaju da nemaju pravo cijepiti? Da li je sve skupa samo zastrašivanje? Iznuđivanje pristanka na cijepljenje vlastite djece? Da bi oni konačno dobili pravo na to.
Struka je u sukobu interesa
Mislim da se očitovanje ustavnog suda ne odnosi na današnju problematiku cijepljenje djece jer se u osnovi problema nalazi nepovjerenje prema farmaceutskoj industriji.
A ustavni sud je naglasio da je odluku donio na osnovu mišljenja medicinske struke.
Postoje precizni podaci o korupciji u medicini i točno se znaju novčane korupcijske veze farmaceutske industrije i medicine. (to je objavljeno u novinama i mogu dostaviti takve članke)
Prema tome, mišljenje struke koja zarađuje na proizvodima farmaceutske industrije i to uvelike koruptivno (mnogo je dokazano, a objevljeni članci stručnih osoba tvrde da je cijeli sustav duboko korumpiran – autor nije osporen, znači da je istina), nije i ne može biti relevantno u ovom slučaju. Farmaceutska industrija, medicina, školstvo i politika su međusobno povezani financijskim i korupcijskim vezama.
Svaki stručnjak zaposlen u sustavu je u sukobu interesa u ovom slučaju i njegovo mišljenje se ne može uzeti u obzir.
Odnosno, trebalo bi za svakog stručnjaka dokazati da nije u platnoj liniji farmaceutske industrije.
Odnosno, ustavni sud treba pronaći neovisnu grupaciju stručnjaka i od takve grupacije zatražiti stručnu studiju.
Bernard Kaić ;11. Ne sjećam se kad sam govorio o aluminiju u majčinom mlijeku, ali činjenica da majčino mlijeko sadrži aluminij u vrlo malim količinama nije nikakvo omalovažavanje dojilja, već je znanstvena činjenica.Noema odgovor;11. o itekako da jeste, i ne jednom. Cinjenica je i da aluminiji se lakse eliminira iz organizma kad ulazi oralnim putem, dok se ono koje se unosi cjepivima talozi u organizmu i radi štetu.
10/8. e meni majci dvoje djece nije irelevantno nego jako bitno. Znaci tek rođena djeca nisu alergična ili osjetljiva na nista? Njima aluminij, ziva ili formaldehid ne mogu štetiti u nikojem slucaju? Odakle vam to?
Tvoja tvrdnja: bjesnoća ne postoji. Daj, molim te, kako si to zaključila? Bjesnoća itekako postoji kao bolest prvenstveno životinja, a može ju dobiti čovjek ako ga ugruze bolesna životinja. Bolest je smrtonosna. Jedino preventiva, tj. cijepljenje životinja može spriječiti oboljenje i smrt čovjeka.
Trava je lijek za sve bolesti, naravno.
I tetanus je isto smrtonosna bolest, no u tvom svijetu ni tetanusa nema.
Sad, da ovo nije pristojan forum, napisala bih ti što su tvoje tvrdnje, ovako ću samo napisati da su neistinite.
Molim administratore da se ograde od netočnih tvrdnji koje iznosi ivana zg, jer ovo je edukativni forum.
Evo još :http://sfdh.hr/razno/bjesnoca/
Žena iz mog mjesta umrla
Lani sam popi*dila jer mi na hitnoj kirurgiji nisu dali antitetanus, ja u šoku zaboravila, a očito i oni.
Nije mi bila draga spoznaja da sam nakon 72 h mogla biti nepovratno otpisana zbog pogreške. Sreća u nesreći je bila da sam par godina prije na hitnoj kirurgijidobila antitetanus pa je cjepivo držalo (iako ne mora uopće biti da mi je taj drugi put bio potreban, ali eto).
Ne znam puno o cjepivima za ljude pa ne mogu i neću komentirati više od ovoga.
Ivana zg, tebi nema spasa.
Znam da ti nije lako, ali ne mogu ti pomoći.
Nisam kvalificiran.
Nisam stručnjak, ali bih htjela odgovoriti na ova dva pitanja.
1.Ako ne njihove međunarodno priznate diplome i brojne specijalizacije onda stotine, ako ne i tisuće djece i njihovi roditelji kojima su pomogli svojom stručnošću, da ne govorimo o spašavanjima života, potvrđuju da jesu struka, naime ti ljudi se ne bave samo prepucavanjem o cijepljenju, nego rade u hrvatskim uvjetima jako zahtjevan posao i vjeruj mi da kad netko ima kompliciranu situaciju ili autoimunu bolest presretan je da dr.Richter postoji.
5. Ne, ne misli nitko da će se procijepljena populacija teško razboljeti, mogu dobiti blagi oblik i prenjeti nekome tko nije cijepljen jer se ne smije cijepiti jer da postoje ljudi koji se iz vrlo ozbiljnih i životno ugrožavajućih razloga ne smiju cijepiti i oni mogu dobiti te bolesti i ne daj Bože i umrijeti. Bebe, imunokompromitirani...
Ja sam za civiliziranu, informiranu preporuku, detaljan pregled prije svakog cijepljenja, odštetni fond za nuspojave, stručnu reviziju kalendara, ali i obavezu liječničke potvrde za upis u škole, vrtiće i to ne samo javne, dobivanje zdravstvenog osiguranja itd. i kaznenu odgovornost ako netko strada zbog proizvoljne, neopravdane odluke o necijepljenju.