Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
Hvala kina!
Upravo tako, to je uputa pisana za pedijatre, ali bojim se da je tvoja prijateljica rijedak slucaj poduzimanja mjera opreza...
A cuj, i ona je "ratovala" najprije s pedijatricom... Bilo je "mama potpisite da ne zelite cijepiti dijete", a mama njoj "ja necu odbiti ako Vi potpisete da nece biti posljedica cijepljenja". Pa su se malo navlacile oko toga, na svaki poziv se mama odazivala, pregovarale su i dogovarale... Na kraju su nasle kompromis, klinci su vec stariji, dogovorili su da to bude u bolnici, to je tek dio cjepiva koji su davno trebali primiti, jos oni imaju zaostataka. Ali i mama je sada mirnija kad je vidjela da je ovo proslo bez ikakvih posljedica za djecu.

Ja moje dijete nisam cijepila prije polaska u skolu (ne znam koje cjepivo je tada bilo na redu) jer je bio bolestan, pa dobio kozice... A onda mi je poznanica pricala o komplikacijama cijepljenja kod svog djeteta, inace skroz zdravog. Pa sam odlucila jos malo eskivirati dok mogu. Cijepljen je u trecem razredu. Ta cjepiva npr. primaju se pri polasku u prvi razred... Neko krece sa 6 i pol, a neko sa skoro 8 godina. Jedan ima 20 kg (kao moj) a drugi 36. I primaju istu dozu...