Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Zatrudnila sa prekomjernom tjelesnom težinom

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Zatrudnila sa prekomjernom tjelesnom težinom

Molila bih vas savjet. Imam višak kila i trudna sam 6 tjedana. Tlak mi je lagano povišen i užasno me je strah svoga tijela kako trudnoća bude napredovala. Ne želim ići na neku popularnu dijetu gdje će faliti važnih nutritivnih elemenata. Ne znam kako se pravilno hraniti da se ne opteretim sa dodatnim kilima. Mooolim vas pomozite.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sve dogovori sa ginekologom! Izbaci slatkise i kruh! Sa vocem pazi! Ne sekiraj se, al potrazi strucno misljenje!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

maja, bez brige budi, postoji djetalna prehrana za trudnice, po kojoj ćeš jesti sve potrebno za tebe i razvoj tvoje bebe, a da kile neće rasti, nego mogu čak i padati. Sigurna sam da će ti tvoj ginekolog to preporučiti, a ako ne, pitaj sama.

Za sada znaš čega se moraš odreći za svoje zdravlje i za svoje dijete: sokova svih vrsta, gaziranih pića, kolača, bijelog kruha, jako slatkog voća, masnog suhomesnatog (najbolje sveg suhomesnatog) masnih sireva.

Ima još puno fine hrane koju ćeš smjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

maja koliko je to viska?i ja sam ostala trudna sa viskom kila i evo sad smo 34tt dobili smo jos 12kg do sad i sve je super....

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala vam cure. Visoka sam 180 cm, imam 108kg. Veeeelika sam žena. Moram reći da sam višak nakupila nakon druge trudnoće. Fino sam došla na svojih standardnih 80kg i onda počela jesti i rasti kao da sam ponovo trudna. Planirala sam prvo smršaviti pa ponovo ostati trudna, ali sam nikakav karakter po tom pitanju. Sad više nije stvar samo mene i mog izgleda već nećeg puno, puno većeg. Cijeli dan sam nikakva, muče me mučnine, ali ne povraćam još. Ako mi doktor ne bude imao sluha, možete li me uputiti gdje pronaći tu dijetalnu prehranu za trudnicu. Ne bih htjela dovesti tijelo u stanje ketoze, pa da otpadni toksini djeluju na fetus, a dobro mi zvuči ovo da mogu smršaviti, makar u prvom tromjesječju trudnoće.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To je dijeta za dijabeticare! Slat ce te dr na OGTT pa ako ti bude pocisen dobit ces dijetu! Samo pazi na ovo sto smo napisale!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sve su cure vec napisale, al do kontrole secera drzi se crnog kruha. mlijecnog obroka, povrca na leso, salate, riba, bijelo meso, zaboravi pohano i masno, samo vodu pij, voca za medjuobroke i to je to
    dorucak obavezan, ne treba gladovat nego cesce jesti

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako razgovaraj s ginekologom, ako o tome ima pojma. Ako nema, a mnogi nemaju, onda trazi dalje. Sve ovisi o ukupnom stanju organizma.

Ja sam ostala trudna s viskom, ali sam bila na potpuno normalnoj prehrani jer je sve u najboljem redu, i bilo i ostalo. Dobila sam 12-13 kila do malo iza termina, onda jos 5-6 u zadnjih par dana, ciste vode. Izgubila sam sve nakon nekoliko tjedana, a sad sam u minusu u odnosu na predtrudnicku tezinu, bez ikakve dijete. Samo sam cijeli dan s djetetom, a i dojim.

Sve u svemu, provjeri sto se provjeriti treba, a onda se pobrini za to da jedes zdravo. Postoji ogromna mogucnost da ti dijabeticka dijeta ne treba.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne treba imat gd da se zdravo i lagano hrani
    samo sam zavidna svima koji smiju sve jesti

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moja sestricna je ostala trudna sa 90kg,na visinu 170cm! Nalazi su bili super,dok.je rekao neka jede sto kvalitetnijw moze ! Nije ju stavljao ma dijetu! Ali naime u svakoj od 2trudnoce je izgubila 12kg! Kao da organizam sam od sebe okrenuo u okorist da lakse hoda,saginje,opcenito da lakse podnese trudnocu!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja nisam dobila puno zbog dijete, a i to sto sam dobila je opterecenje za koljena, bole me, a ako ne pijem dosta oteknem
    radi se o zdravlju, a ne o estetici
    naravno da je doktor taj koji ce reci sve sto i kako treba, al ponavljam da je vazna zdrava prehrana, za mamu i dijete
    tlak treba provjerit naravno, al pripomoci ce izbacivanje slanog i masnog
    moje cure s laganom prehranom s puno voca, povrca i proteina dobro napreduju, a ja sam pokretljiva i to mi jedino bitno

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Ali naime u svakoj od 2trudnoce je izgubila 12kg! Kao da organizam sam od sebe okrenuo u okorist da lakse hoda,saginje,opcenito da lakse podnese trudnocu!
    Ne znam jesam li dobro shvatila, izgubila je kile dok je bila trudna?

Hvala vam cure na savjetu. Izbacila sam slatko, ubacila doručak. Moram jesti češće jer me želudac počeo boiliti (neki moj stari gastritis), samo moram paziti što.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Prepisala sam ti jedan primjer dijabetičke prehrane od 1500 kcal čisto da se možeš orijentirati dok se ne posavjetuješ s ginekologom, možda ti bude od koristi.
    Ne znam na koliko bi kalorija trebala ići pa neka netko napiše ako zna, tako da eventualno možeš modificirati (povećati, smanjiti) dolje napisano (mada mislim da niže od toga ne bi smjela ići):

Dijeta od 1500 kcal:

1. ZAJUTRAK
    1 jedinica iz skupine "Mlijeko i zamjene" = mlijeko 2,4 dl
    2 jedinice iz skupine "Kruh i zamjene" = kruh (crni, jedna kriška) 60 g
    1 jedinica iz skupine "Meso i zamjene" = šunka prešana 30 g

2. DORUČAK
    1 jedinica iz skupine "Kruh i zamjene" = kruh (crni, pola kriške) 30 g
    1 jedinica iz skupine "Voće" = jabuka (jedna manja) 100 g

3. RUČAK
    Juha od povrća
    2 jedinice iz skupine "Kruh i zamjene" = integralna tjestenina kuhana 120 g
    2 jedinice iz skupine "Povrće" = mrkva i peršin (u juhi) 50 g
    mahune 150 g
    2 jedinice iz skupine "Meso i zamjene" = piletina pirjana 60 g
    2 jedinice iz skupine "Masnoća i zamjene" = ulje (dvije čajne žlice) 10 g
    1 jedinica iz skupine "Voće" = kruška (jedna manja) 100 g

4. UŽINA
    1 jedinica iz skupine "Voće" = naranča (jedna manja) 100 g

5. VEČERA
    2 jedinice iz skupine "Kruh i zamjene" = krumpir kuhani 200 g
    1 jedinica iz skupine "Povrće" = salata od kupusa 100 g
    2 jedinice iz skupine "Meso i zamjene" = junetina pirjana 60 g
    2 jedinice iz skupine "Masnoće i zamjene" = ulje (dvije male žlice) 10 g

6. NOĆNI OBROK
    1 jedinica iz skupine "Mlijeko i zamjene" = kiselo mlijeko 2,4 dl

Sretno

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga maja i ja sam ostala T s viskom kila. Ta djeta ti ne treba ak je sve ok s nalazima. Ja od pocetka jedem sve, ne izbjegavam nist, prosli utorak sam bila u plusu 2kg, danas sam na nuli, 36+2 sam danas trudna. U bolnici sam jedino jer je bebuska mala, al vjerojatno je pokupila moje gene ja sam se rodila mala tj mrsava.
    Tlak mi je sad ok, osim onaj dan kad sam dosla zbog stresa. Dalje je oko 110/70 prosjek. Secer u redu, ogtt u redu, krvni nalazi svi ok, danas radim proteine vjerujem da bude i to ok. A ni jedan dan nisam bila na djeti ili pazila kaj jedem ak mi je bilo fino.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bez obzira ako i jesu svi nalazi ok, neka ti ova trudnoća bude poticaj da se počneš kvalitetno hraniti. E sad, što to znači, to je druga priča. Ja u zadnjoj trudnoći nisam bila na dijeti (u klasičnom smislu riječi) nego sam zbog našeg zdravlja promijenila prehranu (ne zbog viška kilograma). Mijenjala sam ju nekoliko puta kroz život i stalno radim na poboljšanju, čitam, učim...
    Prehranu baziram na voću i povrću, lešo ili što više sirovo, pogotovo u kašasti sokovima, meso, od suhomesnatog samo špek, masnoće (hladnoprešano suncokretovo i maslinovo ulje, maslac, mast), orašasti plodovi i sušeno voće, sirovo mlijeko, sir, vrhnje. od žitarica riža (integralna), žganci, proso, ječam, zob, raž, ali ne više od jednom dnevno. kruh (ja pečem od polubijelog brašna) jedemo par šnita svakih par dana eventualno za doručak uz kavu. tjestenina možda jednom tjedno. šećer smeđi u kavu i med. za pit voda, mlijeko, jogurt, kefir, čaj, divka.
    sve kupujem domaće ili na placu. u dućanu samo kavu i šećer, povremeno tijesto. moje pravilo je - što više ambalaže i dulji popis sastojaka na deklaraciji, to dalje od moje kuhinje.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

optimist puno ti hvala, nastojat ću prilagoditi prehranu u skladu sa tim. Ja zapravo već par godina ne znam što je to praviljno ili normalno se hraniti. Za zajutrak pijem kavu, na poslu doručak oko 11h kifla ili burek ili nekakva takva junk food, ručak znam i preskočiti ako su moji doma jeli prije mene, pa poslije nekakve slatkiše, večeru spremim fiiinu i najedem se i odem leći uz još nekakve grickalice. Eto to je užas!! Užas!! Svjesna sam gdje griješim i da MORAM promjeniti nešto. Ova dijabetička će mi dati neke smjernice.

beilana Imaš roditi još malo i nisi dobila niti kilu? Wow! I ja bi tako. Što doktor kaže na to? Bebi ništa ne fali? Smijem li te pitati koliki je tvoj višak kila? Vjerojatno su se kile preraspodjelile drugačije. Ja nemam veliki stomak, nego mi je "težište" na guzama pa mi je teško zamisliti kako bi taj moj višak "pobjegao" gore.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

kljucic hvala na korisnim informacijama. Kašasti sokovi su ti, pretpostavljam, obrok a ne piće uz obrok? Sirovo mlijeko nabavljaš na placu?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Molim

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Na moju visinu od 168 visak je 15-20kg.al on je navise u cicama, pa trbuh, pa ruke i noge, pa rit ono ima me svuda. Al sad dok sam pred kraj trudnoce izgledam vise manje kao i sve trudnice. Kad mi u noge i rit hvala Bogu bas nejdu kile

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj maja33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jesam li dobro shvatila, izgubila je kile dok je bila trudna?

Hvala vam cure na savjetu. Izbacila sam slatko, ubacila doručak. Moram jesti češće jer me želudac počeo boiliti (neki moj stari gastritis), samo moram paziti što.
    Da,da izgubila! Prva beba rodena sa 35tt,ali ne zbog gubitka na kg,2200g! Isla je na put,doslo do trudova! Druga beba u terminu, 3700g!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kljucic hvala na korisnim informacijama. Kašasti sokovi su ti, pretpostavljam, obrok a ne piće uz obrok? Sirovo mlijeko nabavljaš na placu?
    da, kašasti mi bude između doručka i ručka obično. ne radim redovito svaki dan (danas, recimo nisam nego sam pojela suhog voća i orašastih).
    mlijeko kupim na placu.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

draga Maja ostala sam trudna sa više kila nego ti,jela sam 5 puta na dan,voće,povrće,meso, kruh i ugljikohidrate sam smanjila,slatko izbacila,pila vodu i čaj bez šećera i do 22tt nisam niti kilu dobila,a niti nisam bila gladna...samo pazi i sve bu bilo ok

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Na moju visinu od 168 visak je 15-20kg.al on je navise u cicama, pa trbuh, pa ruke i noge, pa rit ono ima me svuda. Al sad dok sam pred kraj trudnoce izgledam vise manje kao i sve trudnice. Kad mi u noge i rit hvala Bogu bas nejdu kile
    hehe beilana i ja sam na 168 zatrudnila sa viskom od 15kg i do sad dobila 12kg ali mi je sve u stomaku i bokovima a ja se osjecam super iako vec sad imam 87kg

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U obje trudnoce usla sam sa barem 15 kg viska, kod mene je to uglavnom sve u riti i nogama. Od samog pocetka trudnoca jela sam po preporukama za trudnice s dijabetesom, oko1800 kcal dnevno. U prvoj t. dobila sam 9, u drugoj realno 7 kg i pred sam porod 2-3 kg vode. 6 dana nakon oba poroda bila sam na predtrudnickoj tezini.

Trudnoce su protekle uglavnom uredno, oko 37. tjedna mi je oba puta skocio tlak ali bez drugih komplikacija. Porodi sa 40 i 38 tt bez problema.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 21.04.2013. at 20:01

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da skratim: u zadnjoj T sam skinula 15 kg i 5 otišlo na porodu = 20kg lakša nego u startu, a beba lijepo napredovala cijelo vrijeme. bila sam na dijabetičkoj prehrani.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

WOW!! Franny to je ona dijeta gore što mi je napisala Optimist? Liječnik ti je to preporučio? Koliki si višak kila imala?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram priznati da me ova bolnicka dijeta za dijabeticare uzasava.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije uopće strašna kad skužiš koliko koja vrsta namirnica ima jedinica. meni je problemčić jedino tolika raznolikost, jer sam naikla na jednoličnu hranu sa puno kruha.
    Evo, sad jedem zobenu kašu sa mlijekom, nosim na posao marendicu, za ručak ću se pobrinuti kad dođem doma. Moram kupiti digitalnu kuhinjsku vagu da znam koliko čega unosim.
    franny nemoj skratiti nego mi, ako ti nije teško, malo mi opširnije napiši svoje iskustvo.
    Moje cure, ja se tri, četiri godine nisam vagala. Primjetila sam ja da se debljam i kupovala sve veće hlače, ali nisam mislila da sam prešla stotku. Sad kad sam to spoznala, lagano me hvataju depresija i panika, naizmjenično.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

.
    Evo, sad jedem zobenu kašu sa mlijekom, nosim na posao marendicu, za ručak ću se pobrinuti kad dođem doma.
    samo prijedlog, ako vec radis zobenu kasu mozes je skuhati na vodi i u nju onda naribati jabuku
    nama je to cesto dorucak. no stavimo ponekad i javorov sirup, koji tebi savjetujem da preskocis.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad sam se sjetila jos jednog jela koje je niskokloricno a mozes ga nositi na posao. skuhas paletnu izlijes polovicu u neki kalup/protvanj ako radis vise, na to stavis mladi sir, mozes naribati mrkvu, tikvice, mogucnosti su nebrojene. na to izlijes ostatak palente i ostavis da se ohladi. isjeces na kocke (ako si radila u protvanju) ili izbacis iz kalupa. i to poneses kao obrok na posao.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Mene također. Toliko skroba ne pojedem u danima kad se castim, a pogotovo ne na reduciranoj prehrani.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mene također. Toliko skroba ne pojedem u danima kad se castim, a pogotovo ne na reduciranoj prehrani.
    X

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    skuhas paletnu izlijes polovicu u neki kalup/protvanj ako radis vise, na to stavis mladi sir, mozes naribati mrkvu, tikvice, mogucnosti su nebrojene. na to izlijes ostatak palente i ostavis da se ohladi. isjeces na kocke (ako si radila u protvanju) ili izbacis iz kalupa. i to poneses kao obrok na posao.
    koja ideja!!! Puno ti hvala!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

majo, ne brini, ali ipak pripazi da ne gladuješ, a da ne dobiješ jako puno.
    ja sam startala sa stvarno velikim viškom, u trudnoći dobila 9 kg, sad mjesec i pol poslije imam 3 više nego u startu, ali je to vjerojatno jer jedem stalno nešto slatko
    kod mene je bilo ključno smanjivanje jedenja iz pekara, pijenje vode umjesto sokova i zbog tlaka sam izbjegavala slano.
    samo polako i bez panike. bebi više škodi kad se ti sekiraš. tu si gdje jesi, to ti je startna pozicija i sad iz nje radiš najbolje što možeš.
    sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

majo da te utjesim ja sam trudna 30tjedana,do sada sam dobila 9kg,a ostala sam trudna s više kg od tebe,svi nalazi su mi perfektni,šećer jutarnji čak nizak 4.2,doktor kaže da je zadovoljan jer je normalno dobiti do 12kg u trudnoći.Pazim da ne jedem slatko i kasno navečer i to je to,pusa ne sekiraj se,pripazi i to je to.pusa

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam ušla s viškom kg u trudnoću, s tim da sam već tad bila puna vode. Ali nisam debela, jednostavno sam jaka ( vel.42-44) i teška

Moja dok rekla da je to vjerojatno i zbog hipotireoze, a kad sam joj rekla koliko kg imam odmah mi je subjektivno oduzela barem 10 (na žalost ne piše tak u t.knjiž.).

Ja sam do sad dobila 2kg ali se čudim kak nije više jer sam skoro 3 mjeseca ležala. Pazim što,koliko i kad jedem i nemam neki poseban plan prehrane-barem ne za sad. Sad sam se počela muvat pa možda koja kg i ode dolje, posebno jer sam izgubila apetit (stvarno malo jedem) a žudnja za hranom me pere ali samo za kiselim, povrćem i neko voće (kiselo većinom). Nikakve druge stvari mi se ne jedu.

Nemoj se brinuti, moja poznanica je u trudnoću ušla sa barem 30kg viška, druga pak je rekla da kaj ju briga ako je debela sad, sigurno nebu na dijetu u trudnoći-osim ako neće morat. Kaže da će se s tim zamarat nakon što rodi, kao i sa celulitom,strijama i tak.

Na primjer, jedan od najboljih načina da kontroliraš apetit u trudnoći po meni su zobene pahuljice. One se napuhnu u trbuhu, sakupe višak tekućine,dugo drže sitom i jako lijepo ideš na wc , 2 žlice za zajutrak s jogurtom i bokec...

.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •