Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Jasmin

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

hehe Mojca. Evo moja kozja krv prije 5 minuta
    http://public.fotki.com/Beti3/moje-cvijee/

Tek je počela cvasti. Kad se cvjetić otvori, bijele je boje, a kasnije požuti. Ovo je "obična" kozja krv, a ima i drugih boja, crvena je prekrasna.

Obrasti će ti sve što želiš, ali treba oslonac. Meni se plete po ogradi koja odvaja od susjeda. Zimi nema lišća, pa računaj na to da te 6 mjeseci neće štititi od pogleda.
    Razmnožava se reznicama, poludrvenastim. Imaš li iskustva u tome? Ja ti mogu nakidati punu kutiju grana, doduše kad cvatnja počne stagnirati, i poslati. No, možda će ti i tvoji susjedi velikodušno ustupiti grane, jer se kozja krv stvarno širi.
    Latinski joj je naziv Lonicera, a ova na tvojoj drugoj slici je samo "otmjenije" boje. O mirisu te obojane, ne znam. Ovoj mojoj, sorte vulgaris , miris je bajan,

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ova kozja krv pregenijalno miriše. Beti, je li lakše za živu ogradu posaditi i održavati jasmin ili kozju krv ? Lovor ograde i sl. su mi dosadne, ja bih tako nešto mirišljavo, sa cvjetićima.
    Posljednje uređivanje od rehab : 22.05.2013. at 10:41

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    hehe Mojca. Evo moja kozja krv prije 5 minuta
    http://public.fotki.com/Beti3/moje-cvijee/

Tek je počela cvasti. Kad se cvjetić otvori, bijele je boje, a kasnije požuti. Ovo je "obična" kozja krv, a ima i drugih boja, crvena je prekrasna.

Obrasti će ti sve što želiš, ali treba oslonac. Meni se plete po ogradi koja odvaja od susjeda. Zimi nema lišća, pa računaj na to da te 6 mjeseci neće štititi od pogleda.
    Razmnožava se reznicama, poludrvenastim. Imaš li iskustva u tome? Ja ti mogu nakidati punu kutiju grana, doduše kad cvatnja počne stagnirati, i poslati. No, možda će ti i tvoji susjedi velikodušno ustupiti grane, jer se kozja krv stvarno širi.
    Latinski joj je naziv Lonicera, a ova na tvojoj drugoj slici je samo "otmjenije" boje. O mirisu te obojane, ne znam. Ovoj mojoj, sorte vulgaris , miris je bajan,
    Aaaa, zato moji susjedi imaju i bršljan i još neko treće lišće.
    Kužim.

Kad je onda najbolje vrijeme za krenuti u akciju? Proljeće? Jesen?
    Zapravo, najbolje vrijeme je sad jer treba obraditi svekra da izbacim onaj ružni grm i tri jadna čempresa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •