Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Grčevi i vjetrovi

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Grčevi i vjetrovi

Drag moji, molim vas za vaša iskustva jer sam na izmaku snaga. Imam bebu staru 2 mjeseca, od rodilišta ima grčeve. Do prije 3 tjedna je redovito imala stolicu, međutim sada ima svaki 5 dan, prvi putse je sama pokakala, drugi put kada smo bili na kontroli kod pedijatra stolicu je ona izazvala sa toplomjerom u guzi da provjeri jel ima krvi u stolici i jučer 5 dan ne kakanja (iako sam protiv toga i neželim to raditi, ali je toliko plakala i vrištala koliko ju je nadimalo i bolilo cijeli dan) ja sam joj pomogla sa toplomjerom. Stolica je kašasta, nije tvrda i boja je uredu samo neće van i gotovo, a to ju ubija i izaziva još gore plinove. Stalno ju vjetrovi muče, a kada treba prdnuti nekada to obavi bez problema a nekada stenje i napinje se i plače da mi se srce para. Pedijatrica kaže da je to uredu i da bi trebalo do kraja trećeg mjeseca starosti prestati, ali ja je jednostavno nemogu jadnu više gledati u toj agoniji, sva se izbezumi počne lamatati glavicom, gurati šakice u usta, plakati, to nadimanje joj neda ni spavati, po danu se budi svakih 10 min i nekada ju zna iz sna probuditi da ju jedva smirim, otvori okice širom raširi rukice i onda počne jako plakati, po noći spava i stenje i napinje se. Imam osjećaj da jadna nema ni trenutka mira od tih vjetrova. Molim vas vaša skustva ako ste imali nešto slično i da li je prošlo, već se počinjem bojati da je to neki veći problem a ne samo nezrela probava, beba je inače dojena, i kada ju ne muči tako jako trbuščić je vesela, nasmijana i guguće. Hvala svima unaprijed!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi li probala probiotske kapi?

nama su se -i ne samo nama-kao odlične pokazale Waya LGG.od njih lakše ide i izbacivanje zraka i probava.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lena, ne brini, znam da izgleda grozno, ali će proći
    je li ti pedijatrica pokazala kako treba masirati bebu? to je nama malo pomagalo
    s drugom curom je pomagao šum vode koja teče u kadu, probaj s fenom ili usisavačem, ti zvukovi ih znaju umiriti

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moj nema grceve,Ali ima vjetrove I to traje li ga traje! Prvih 20 dana nije kakao po 7dana, isto tako poticala sa toplomjerom al nije pomoglo! Sad ima skoro 2 mjeseca i kaka svaka 2-3 dana! Pomogle su nam Waya probioticke kapi kod regulacije stolice! Ali sa vjetrovima se borimo!
    Ali, ovako nam je pedica rekla, vase mlijeko je njemu dovoljno probavljivo pa treba dan-dva da se skupi kolicina koju bi kakao i to je Ok! Vjetrovi su znak da crijeva rade i cesti su kod djece koja nemaju redovitu stolicu!
    Imao je i moj grceve, nebi zaspao prije ponoci, Ali te kapi su nam pomogle!
    Zovu se Waya LGG probioticke kapi,bocica je 90kn, sareno pakovanje, unutra je kapaljka! Trajale su nam mjesec dana, treba nekoliko dana da pocnu djelovati,Ali su nam izbacile grceve, olaksale bol kod vjetrova i izregulirale stolicu!
    Drzi se

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ajme, ja ne bi gurala toplomjer u guzu... radije bi stavila cepic.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, ja ne bi gurala toplomjer u guzu... radije bi stavila cepic.
    I ja sam protiv toplomjera, ali iskreno ne vidim razliku između toplomjera i čepića.
    Čak što više, pretpostavljam da toplomjeru gurneš samo vrh, koji je tanji od čepića.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A sta ja znam... cepic se nece razbit, a i meksi je (valjda). Ne znam, ja nisam gurala nista kad je stolica stekala, uvijek bi sama nekako prosla...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam kakav je glicerinski čepić, ali ako je kao Lupocet, onda je tvrd. A toplomjer je od plastike, ili gume (barem moji, pa se ne može razbiti).

Ponavljam: protivim se toplomjeru u guzu, samo kažem da ne vidim razliku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nek mama pojede puuuno suhih šljiva, i pije puno vode, pa će i malac nešto dobiti

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nek mama pojede puuuno suhih šljiva, i pije puno vode, pa će i malac nešto dobiti
    Ma nama nije pomoglo to, jela i pila kompot od šljiva, pila ishlapjeni donat, izbacila vlakna,mrkvu i bananu jer zatvaraju, pila kamilicu, ma nema šta nisam pila i jela za otvaranje! Ja sam sjedila non stop na zahodu,a mali nije kakao 8 dana!
    Što se tiče toplomjera, ja bi ga namazala malo maslinovim uljem pa ga stavila u guzu, moj se smijao dok sam mu to radila!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    jesi li probala probiotske kapi?

nama su se -i ne samo nama-kao odlične pokazale Waya LGG.od njih lakše ide i izbacivanje zraka i probava.

Jesam probala, koristimo 2 mjeseca Bio Gaiu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ma sve smo probali, koristimo probiotičke kapi Bio Gaia, masaže, vježbice, jela sam suhe šljive i kao što Fingertip kaže ja sjedila na Wc-u a ona ni da bi belenu malo zamazala sa kakicom. Toplomjer sam namazala sa pavlovićkom tako mi je rekla pedijatrica. Mislim da mi se djete od kad je došlo na svijet nije pošteno naspavalo, žao mi ju je jer je neispavana pa je nervozna, a to za mene znači nosanje i nanašanje po cijele dane jer ili cendra i plače jer joj se spava ili zato što je muče vjetrovi. Evo prije sat vremena se pokakala sama bez moje pomoći, ali vjetrovi je i dalje muče, sva se počne bacakati kada treba prdnuti, nemože ni cikati u miru. Joooj, nadam se da će to proći i da nije ništa ozbiljnije.
    Hvala vam svima na savjetima i odgovorima.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kad moga tako muci, skinem majicu, njemu body, uvucemo se U krevet I stavim ga na sebe, trbuh na trbuh! Ugasim svjetlo, pokrijemo se I pjevam... Nama pomaze da lakes zaspe!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam sa starijim imala isto veselje... a on je i dan danas s 13 godina osjetljiv na nefermentirano mlijeko...

Pomagale su probiotske kapi, čak i sab simbex, za mene čajevi za dojilje, za bebača čvrsto umatanje, dojenje u uspravnom položaju s prekidima za podrigivanje, obvezno podrigivanje nakon dojenja, spavanje na boku... ček da se sjetim... grijanje trbuščića (imali mali termofor za tu svrhu s navlakom u obliku crno-bijele krave ), razgibavanje koljena i pritiskanje koljena na trbuh za vrijeme prematanja, obvezno s pelenom ispod guze jer to je često izazivalo prdež i kakanje, a poslije široki osmijeh...

I da - morala sam jako paziti što jedem - nikakve mahunarke, nikakvo prženo meso, vrlo malo luka, nikakvo voće s kožicom tipa trešnje (L. je proljetna beba) ali ni grožđe, agrumi... Najbitnije: nije se riješilo sve dok nisam ja iz svoje prehrane izbacila sve mlijeko + kad je krenula dohrana.

Inače, to nipošto nije pravilo. Moj mlađi sin mlađi je 15 mjeseci od brata. On nikada nije imao tih problema pa sam se malo pomalo okuražila jesti sve, u malim količinama. Nije imao grčeve uopće. Tako da ovisi jako i o djetetu.... Istina, ovaj drugi je imao svoju garnituru problema (ranije rođen, trebalo ga je buditi za hranjenje, imao je pupčanu kilu...) ali sve se to riješilo zapravo jako brzo, iako dok traje - čovjek misli da tome nema kraja...

Sretno svima u borbi protiv grčeva!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.04.2013. at 11:47

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lena1502 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam probala, koristimo 2 mjeseca Bio Gaiu.
    Waya kapi su ti puno bolje.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moji nisu imali grčeve, ali ja bih preporučila dvije stvari:
    puno nošenja u nekoj nosiljci (marama, sling) trbuh na trbuh. tako svojim trbuhom masiraš njen, a i uvijek ima prirodni topli oblog. u tom se položaju može i lijepo dojiti
    kad vidiš da treba kakat ili prdnut, skini joj pelenu i stavi iznad lavaboa ili wc-a tako da ju primiš za butine i nasloniš sebi na leđa. taj položaj im pomaže da se isprazne.
    sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sve sam probala, još ću sada probati ove druge probiotičke kapi, ti vjetrovi je ubijaju, kao da je nešto stalno nadima, u trbuhu joj čujem dok jede da se sve nešto pretače kao protočni bojiler je, i kad naslonim uho na trbuščić kao da se nešto stalno dpgađa unutra (kuha). Možda je problem što kada jede naglo guta i vuče jedva da stigne disati i onda nakon 5 minuta takvog intenzivnog podoja počinje miškoljenje, grčenje, plakanje, pa bi ciku, pa ne bi i tako svaki put. Rođena je na carski 16 dana prije termina i imala je 2490 g, sada nakon 2 mjeseca ima 4180 g, lijepo napreduje, ali to vjetrovi ubijaju i nju i mene i mog muža. Ti vjetrovi su grozni nadam se da će proći uskoro da možemo malo u šetnjice i na svježi zrak, jer ovako samo cendra i plače u kolicima.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ma kod nje to ne pali, nju kad uhvati nema položaja koji njoj paše osim nosanje okolo i to ne uvjek u istom pložaju, a nekad joj ni nemogu naći položaj koji joj odgovara

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala na savjetu, probat ću sve samo da joj bude bolje

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Podrigivati je počela pošteno tek prije 10 ak dana, šta se tiče jela jako pazim šta jedem, a koljena neda stisnut na trbuščić ni pod razno to ju strašno smeta, neznam zašto, kao i ležanje na trbuhu. Ona vam je neki posebni slučaj rijetko šta joj paše, maminoj mrvici, ma samo da prođu ti vjetrovi jer je ona beba za 10 kad ju ništa ne muči.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve sam probala, još ću sada probati ove druge probiotičke kapi, ti vjetrovi je ubijaju, kao da je nešto stalno nadima, u trbuhu joj čujem dok jede da se sve nešto pretače kao protočni bojiler je, i kad naslonim uho na trbuščić kao da se nešto stalno dpgađa unutra (kuha). Možda je problem što kada jede naglo guta i vuče jedva da stigne disati i onda nakon 5 minuta takvog intenzivnog podoja počinje miškoljenje, grčenje, plakanje, pa bi ciku, pa ne bi i tako svaki put. Rođena je na carski 16 dana prije termina i imala je 2490 g, sada nakon 2 mjeseca ima 4180 g, lijepo napreduje, ali to vjetrovi ubijaju i nju i mene i mog muža. Ti vjetrovi su grozni nadam se da će proći uskoro da možemo malo u šetnjice i na svježi zrak, jer ovako samo cendra i plače u kolicima.
    Guta zrak! To ti je po mom mišljenju jedini problem. I moj stariji je bio lakom. Moraš provjeriti da bebina usta i dojka "dihtaju" tj. da joj zrak ne ulazi sa strane. PRobaj dojiti tako da dijete držiš što uspravnije, pa će se toga manje događati. Pitaj na sos telefon kako to ide, moje iskustvo je bilo davno....Evo tu su upute s portala: http://www.roda.hr/article/readlink/1475

Povremeno prekini ako vidiš da joj krče crijeva (to znači da je zrak već unutra i eto nevolje), stavi bebu na rame da podrigne, pa onda nastavi... Ja sam sa svojim starijim vječito hodala s krpom na ramenu jer je podrigivao i bljucao mjesecima.... sve su mi majice bile mokre i sprijeda i straga, he hehe... Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Guta zrak! To ti je po mom mišljenju jedini problem. I moj stariji je bio lakom. Moraš provjeriti da bebina usta i dojka "dihtaju" tj. da joj zrak ne ulazi sa strane. PRobaj dojiti tako da dijete držiš što uspravnije, pa će se toga manje događati. Pitaj na sos telefon kako to ide, moje iskustvo je bilo davno....Evo tu su upute s portala: http://www.roda.hr/article/readlink/1475

Povremeno prekini ako vidiš da joj krče crijeva (to znači da je zrak već unutra i eto nevolje), stavi bebu na rame da podrigne, pa onda nastavi... Ja sam sa svojim starijim vječito hodala s krpom na ramenu jer je podrigivao i bljucao mjesecima.... sve su mi majice bile mokre i sprijeda i straga, he hehe... Sretno!
    Probavala sam sa podrigivanjem u toku podoja al ona ili zaspi poslije ili više neće papati, nekad uspijem nekada ne. Moram valjda pričekati i strpiti se da joj crijevca sazriju i onda će možda sve biti bolje i lakše.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probavala sam sa podrigivanjem u toku podoja al ona ili zaspi poslije ili više neće papati, nekad uspijem nekada ne. Moram valjda pričekati i strpiti se da joj crijevca sazriju i onda će možda sve biti bolje i lakše.
    Ne bih te htjela razočarati, ali nama se to nije dogodilo.... problem je bio konstantno gutanje zraka (lakomo dijete ) i tako je to išlo do 6 mjeseci, s kolikama danju i noću. Nisam ga nikako uspijevala odviknuti od gutanja zraka i to nije prošlo sazrijevanjem crijeva. Tek s dohranom kad je krenula žličica bilo je bolje.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih te htjela razočarati, ali nama se to nije dogodilo.... problem je bio konstantno gutanje zraka (lakomo dijete ) i tako je to išlo do 6 mjeseci, s kolikama danju i noću. Nisam ga nikako uspijevala odviknuti od gutanja zraka i to nije prošlo sazrijevanjem crijeva. Tek s dohranom kad je krenula žličica bilo je bolje.
    Ajooooooojjjjj, ja sam nju isto probala odviknut od gutanja zraka ali isto ništa od toga, od prvog dana nema dobar položaj na ciki, neće i neće cikat kako treba, uh kako sam se namučila s tim, strpamo u usta svešto treba i kako treba ali ona se odgurne glavom i u ustima ostaje ono što ona želi, ona se tako najede s tim nema problema ali i popapa i dosta zraka, a i lakoma je, nezna jesti polako nego na brzinu vuče. Moram još probavati nema mi druge.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moja Mini ima 3 mjeseca... Ispočetka je bilo prestrašno. Nije lovila cicu kak treba, a jela halapljivooooo, brzo i gutala zraka k'o da je na natjecanju. Imala je stolicu iza (ili tijekom) svakog podoja, ali uz plakanje, grčenje...
    Ne znam točno kako i zašto je sve to prestalo, ali probali smo svašta.

Ono što mogu sa sigurnošću reći jest sljedeće:
    1. Niti jedne kapi joj nisu pomogle - ni Sab Simplex, ni BioGaia, ni homeopatske (za ove koje tu spominjete nisam čula).

2. Što god ja (ne) jela, nije bilo razlike.

3. Masiranje trbuha joj je pomoglo i to jako voli (sa svoja tri srednja prsta lagano pritišćeš njen trbuh, po rubu, u krug, u smjeru kazaljke na satu, od desnog boka prema lijevom - to joj pomaže više nego samo maženje cijelim dlanom, također u smjeru kazaljke na satu). Primicanje nožica također pomaže, ali ne voli baš.

4. Ponekad se ujutro budi živčana jer mora kakati. Tad je stavim sebi na trbuh dok ležim i dam joj da tako sisa. Malo se otima, lovi i pušta bradavicu, ali to vrlo brzo urodi plodom.

5. Ponekad joj pomaže i samo ležanje na trbuhu ili kad ju držim naslonjenu trbuhom na svoje koljeno (to je također položaj za podrigivanje ako ne želi uspravno).

6. Ona je odjednom SAMA naučila pravilno loviti bradavicu i sisati kako treba. Ja sam se borila s njom prvih mjesec-mjesec i pol i skužila da što god da ja napravim, ona i dalje lovi krivo pa sam odustala. Mislila sam si nek jede kako jede. Bitno da nije gladna. I naučila buba sama. Inače ona ima skraćeni frenulum i zbog toga joj u početku nije išlo.

7. Nije svaki njen plač bio zbog probave, kako sam ja tada tumačila... Pročitala sam knjigu Najsretnija beba u kvartu i otkrila da postoje i drugi razlozi i metode za rješavanje problema. Djeluje!

8. Pila sam puno čaja od kima i koromača. Ne bih se baš kladila da su djelovali... Ali opet, možda bi bez njih bilo i gore.

Čula sam jedan savjet koji nikad nisam isprobala. Možda ti budeš. Dakle, treba dijete skinuti golo i staviti da leži u jako zagrijanoj prostoriji. Navodno ih to potakne na izbacivanje vjetrova.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Moja Mini ima 3 mjeseca... Ispočetka je bilo prestrašno. Nije lovila cicu kak treba, a jela halapljivooooo, brzo i gutala zraka k'o da je na natjecanju. Imala je stolicu iza (ili tijekom) svakog podoja, ali uz plakanje, grčenje...
    Ne znam točno kako i zašto je sve to prestalo, ali probali smo svašta.

Ono što mogu sa sigurnošću reći jest sljedeće:
    1. Niti jedne kapi joj nisu pomogle - ni Sab Simplex, ni BioGaia, ni homeopatske (za ove koje tu spominjete nisam čula).

2. Što god ja (ne) jela, nije bilo razlike.

3. Masiranje trbuha joj je pomoglo i to jako voli (sa svoja tri srednja prsta lagano pritišćeš njen trbuh, po rubu, u krug, u smjeru kazaljke na satu, od desnog boka prema lijevom - to joj pomaže više nego samo maženje cijelim dlanom, također u smjeru kazaljke na satu). Primicanje nožica također pomaže, ali ne voli baš.

4. Ponekad se ujutro budi živčana jer mora kakati. Tad je stavim sebi na trbuh dok ležim i dam joj da tako sisa. Malo se otima, lovi i pušta bradavicu, ali to vrlo brzo urodi plodom.

5. Ponekad joj pomaže i samo ležanje na trbuhu ili kad ju držim naslonjenu trbuhom na svoje koljeno (to je također položaj za podrigivanje ako ne želi uspravno).

6. Ona je odjednom SAMA naučila pravilno loviti bradavicu i sisati kako treba. Ja sam se borila s njom prvih mjesec-mjesec i pol i skužila da što god da ja napravim, ona i dalje lovi krivo pa sam odustala. Mislila sam si nek jede kako jede. Bitno da nije gladna. I naučila buba sama. Inače ona ima skraćeni frenulum i zbog toga joj u početku nije išlo.

7. Nije svaki njen plač bio zbog probave, kako sam ja tada tumačila... Pročitala sam knjigu Najsretnija beba u kvartu i otkrila da postoje i drugi razlozi i metode za rješavanje problema. Djeluje!

8. Pila sam puno čaja od kima i koromača. Ne bih se baš kladila da su djelovali... Ali opet, možda bi bez njih bilo i gore.

Čula sam jedan savjet koji nikad nisam isprobala. Možda ti budeš. Dakle, treba dijete skinuti golo i staviti da leži u jako zagrijanoj prostoriji. Navodno ih to potakne na izbacivanje vjetrova.
    Možda i moja curka nauči onda sama pravilno uhvatiti ciku, svi spominju tu knjigu Najsretnija beba u kvartu, gdje bi je mogla kupiti i koliko košta?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih rekla kako je ovo problem
    pokušaj dijete stavljati na podoj kada nije u plaču
    ako vidiš da guta halapljivo, prekini podoj, promijeni stranu, pa ispočetka
    neka djeca su jednostavno takva i treba proći još malo vremena da probavni sustav sazrije

to što joj čuješ crijeva, to je dobro; crijeva moraju raditi

sve te kapi... ja to ništa ne bih davala
    pogotovo ne volim kada se imenuju proizvođači: ono što je pomoglo jednima, ne mora i drugima
    moje je mišljenje da te kapi služe da umire roditelje, a ne da pomognu djeci
    vidiš da joj od njih nije ništa bolje

razgoliti dijete, ostavi je bez pelene, to zna pomoći
    masaža, topli oblozi na trbuščići, kupanje, nošenje
    nemoj izazivati stolicu toplomjerom, a pogotovo nemoj stavljati čepiće
    tome znatno pogoršavaš stvar; crijeva se umrtvljuju i zaborave samostalno izbacivati stolicu

nastavi i dalje jesti namirnice koje otvaraju, treba proći neko vrijeme

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    moje je mišljenje da te kapi služe da umire roditelje, a ne da pomognu djeci
    X

Najsretniju bebu u kvartu sam posudila u Gradskoj knjižnici. Izdavač je Planetopija i evo, kod njih se može kupiti za 75 kn. (Postoji i Najsretnije dijete u kvartu, što dolazi nakon ove )

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ajooooooojjjjj, ja sam nju isto probala odviknut od gutanja zraka ali isto ništa od toga, od prvog dana nema dobar položaj na ciki, neće i neće cikat kako treba, uh kako sam se namučila s tim, strpamo u usta svešto treba i kako treba ali ona se odgurne glavom i u ustima ostaje ono što ona želi, ona se tako najede s tim nema problema ali i popapa i dosta zraka, a i lakoma je, nezna jesti polako nego na brzinu vuče. Moram još probavati nema mi druge.

Kod nas isto ovako;ženice s karakterom nema šta...
    Isto ja ju pravilno namjestim a ona zabaci glavicu i "popravi" kako njoj odgovara!
    Isti problem i nas mući, trbušćić nam se tako čuje jer ja imam prejaki let down(mada izdojim malo prije podoja)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zaboravila sam napomenuti da moju Mini jako smiruje kad je dragam onako kao malo mače od čela prema vrhu nosa. To ju vrlo često odmah smiri pa ljepše jede.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

moj mališan je isto bio lakom, više zraka je u njemu bilo nego mlijeka ponekad, a crijeva zvuče kao protočni bojler (no to je normalno kao što cure kažu), prdio kao veliki (i još uvijek).. stolica mu je kako kada.
    prva tri mjeseca su bila vrištanje, vrištanje i opet vrištanje.. prdio je po cijele dane, ujutro, popodne, navečer, u noći. davala sam mu proobiotičke kapi pa je imao redovitiju stolicu i manje grceve i naprezanje.. ali kao što cure kažu, nekome pomognu jedne, nekome druge, a nekome ništa, no mislim da mu probaiotici ne mogu škoditi nego samo pomoći.
    od prirodnih metoda masiranje trbuščića i leđa, topla pelena na stomaku, podizanje nogica na trbuščić (brojim do deset pa ih spustim, pa brojim do deset i opet podignem) i spavanje na stomaku. čim je počeo spavati na stomaku lakše je prdio, podrigivao i sve redom. i zadnje ali nama jednako važno je bilo lupkanje po guzi (ili kad je u ležećem položaju na krevetu ili ga prebacim preko noge).
    eh da, iako su neki protiv, a neki za vodu ili čaj kod isključivo dojenog djeteta ja sam se okrenula strani ZA pa sam mu davala prvih pet mjeseci čaj, a poslije toga vodu. od čajeva sam krenula s komoračem (neki kažu da pomaže, neki da odmaže, meni se činilo da lakše prdi), pa čaj za probavu i onda sam odustala od super čajeva za bebe (jer prodaju maglu i prepuni su šećera) i kuhala mu kamilicu. kad je bio zatvoreniji stavila bih mu malo šećera u čaja, ali to je bila baš krajnost kad ne bi kakao dugo jer sam inače veliki protivnik šećera. većinu vremena je bila obična kamilica. nemoj sad misliti da je on to pio u ogromnim količinama, većinu vremena sam ga ja nagovarala da pije jer je od mene htio samo sisu, kad bi bake dale onda je pio bez problema, ali dnevna količina je bila između 30ml do max 90ml (to je kad je s bakama).
    i kod sisanja ako krene prežestoko sisati makni ju sa sike, izdoji se ručno malo sa strane i pokušaj opet, to nam je pomagalo. a nekad ni to pa je svakih pet minuta, a nekad i manje, se morao dizati da podrigne pa nastaviti gdje je stao.
    nadam se da će proći što prije

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj kriks prvotno napisa Vidi poruku
    moj mališan je isto bio lakom, više zraka je u njemu bilo nego mlijeka ponekad, a crijeva zvuče kao protočni bojler (no to je normalno kao što cure kažu), prdio kao veliki (i još uvijek).. stolica mu je kako kada.
    prva tri mjeseca su bila vrištanje, vrištanje i opet vrištanje.. prdio je po cijele dane, ujutro, popodne, navečer, u noći. davala sam mu proobiotičke kapi pa je imao redovitiju stolicu i manje grceve i naprezanje.. ali kao što cure kažu, nekome pomognu jedne, nekome druge, a nekome ništa, no mislim da mu probaiotici ne mogu škoditi nego samo pomoći.
    od prirodnih metoda masiranje trbuščića i leđa, topla pelena na stomaku, podizanje nogica na trbuščić (brojim do deset pa ih spustim, pa brojim do deset i opet podignem) i spavanje na stomaku. čim je počeo spavati na stomaku lakše je prdio, podrigivao i sve redom. i zadnje ali nama jednako važno je bilo lupkanje po guzi (ili kad je u ležećem položaju na krevetu ili ga prebacim preko noge).
    eh da, iako su neki protiv, a neki za vodu ili čaj kod isključivo dojenog djeteta ja sam se okrenula strani ZA pa sam mu davala prvih pet mjeseci čaj, a poslije toga vodu. od čajeva sam krenula s komoračem (neki kažu da pomaže, neki da odmaže, meni se činilo da lakše prdi), pa čaj za probavu i onda sam odustala od super čajeva za bebe (jer prodaju maglu i prepuni su šećera) i kuhala mu kamilicu. kad je bio zatvoreniji stavila bih mu malo šećera u čaja, ali to je bila baš krajnost kad ne bi kakao dugo jer sam inače veliki protivnik šećera. većinu vremena je bila obična kamilica. nemoj sad misliti da je on to pio u ogromnim količinama, većinu vremena sam ga ja nagovarala da pije jer je od mene htio samo sisu, kad bi bake dale onda je pio bez problema, ali dnevna količina je bila između 30ml do max 90ml (to je kad je s bakama).
    i kod sisanja ako krene prežestoko sisati makni ju sa sike, izdoji se ručno malo sa strane i pokušaj opet, to nam je pomagalo. a nekad ni to pa je svakih pet minuta, a nekad i manje, se morao dizati da podrigne pa nastaviti gdje je stao.
    nadam se da će proći što prije

Ja nju nema šanse da stavim da legne na trbuh a kamol da spava, toliko joj to ne odgovara da grebe noktićima po podlozi. Masiram ju redovito ali nikako neda nogice savinut na trbuščić, čaj joj dajem i to (kršitelj koda)ov za probavu (komorač, anis, kamilica), i to joj napravim 100 ml nekad kroz cijeli dan to popije nekada ne jer neće uvjek, stvarno mi se čini da je neada žedna bez obzira šta ju isključivo dojim pa popije čaja. Kao što sam već napisala čim ja nju u pla podoja skinem sa cike ona ili zaspi ili više neće cikati. Danas sam joj prvi put dala Waya LGG kapi pa ćemo vidjeti hoće li joj one pomoći, jer je danas 4 dan da nije kakala a cijelu noć se je napinjala i stenjala koliko su je vjetrovi mučili. Naravno jučer cijeli dan poslije obroka nije podrignula ni noćas niti jedanput pa ju to muči u trbuščiću a možda se i od ne kakanja stvaraju plinovi u crijevima jer je uvjek tako 3-4 dan bez kakanja jer je sinoć tako sirota plakala i vrištala, potoci su joj tekli niz obraze, a meni se duša lomila jer joj nisam mogla nikako pomoći (ni topla pelena, ni gola guza, ni masiranje baš ništa). I ja se nadam da će uskoro proći!!!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Osobno, protivim se čajevima za bebice.

Ako vjerujete da kupus, grah i slično što jedete može napuhnuti vaše bebe, onda vjerujte i da ti isti čajevi koje vi pijete mogu pomoći vašim bebama.

Kod nas isto nije bilo šanse da je "u pola podoja" podignem da podrigne. Nakon toga ona naprosto više ne želi jesti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čaj samo pogoršava situaciju

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Takoder sam protiv cajeva, prepuni secera,ni k od koromaca...
    a sto se tice probiotickih kapi, koristim kapi na prirodnoj bazi od kukuruznog slada I cisti lactobactilus. Ne bi mu ih davala da nam ne pomazu, s njima je poceo kakati I vjetrovi nas se ne bole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zaboravila sam napomenuti da moju Mini jako smiruje kad je dragam onako kao malo mače od čela prema vrhu nosa.
    moj najstariji je ćesto tak znao zaspati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    a sto se tice probiotickih kapi, koristim kapi na prirodnoj bazi od kukuruznog slada I cisti lactobactilus. Ne bi mu ih davala da nam ne pomazu, s njima je poceo kakati I vjetrovi nas se ne bole.
    Pa da, čaj je za mame, ne za bebe, ne instant nego pravi klasični.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Fongertips može savjet, koje i gdje kupiti kapi od kukuruznog slada i čisti lactobactilus?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Napisah da sam JA (a ne beba) pila čaj od kima i koromača. Dakle, uzmeš sjemenkice kima i sjemenice koromača, ubaciš u "jaje" i zaliješ kipućom vodom. Di je tu šećer?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mislih na cajeve za bebe
    A te kapi su Waya Lgg.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Aha.

Možda griješim, ali ne želim svojoj Mini davati probiotike. Pokušala sam s jednim kapima (ime više ne spominjem da se admin ne ljuti), no od njih je samo počela bljuckati kao luda. Nekako mi se čini neprirodno uzgajati "dobre bakterije" u djetetovom probavnom sustavu. Smatram da se priroda morala nekako pobrinuti da se one tamo stvore same. Druga stvar je s odraslima - stres, neredovita i nezdrava prehrana, stres, pušenje, stres, nedovoljno spavanja... I stres.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

a gle, nas su stvarno spasile! Npr.dala sam mu terapiju kapima U trajanju od 3.tjedna, I kakao je skoro svaki dan,puno manje se naprezao kod vjetrova! Onda sam napravila pauzu od 7dana, U tih 7 Dana, dvaput kakao I vristao od bolova! Vratila kapi, sutradan je bio najsretnija beba, naspavao se normalno bez da ga bolni vjetrovi probude i sad mi kaka svako jutro!
    Da je neka druga situacija, razmislila bi!
    Posljednje uređivanje od fingertips : 28.04.2013. at 20:26

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

a gle, nas su stvarno spasile! Npr.dala sam mu terapiju kapima U trajanju od 3.tjedna, I kakao je skoro svaki dan,puno manje se naprezao kod vjetrova! Onda sam napravila pauzu od 7dana, U tih 7 Dana, dvaput kakao I vristao od bolova! Vratila kapi, sutradan je bio najsretnija beba, naspavao se normalno bez da ga bolni vjetrovi probude i sad mi kaka svako jutro!
    Da je neka druga situacija, razmislila bi!

Dajem joj već 2 dana te kapi, danas je opet sirota 2 sata vrištala od grčeva, danas je 6 dan nekakanja, samo prdi i to jaaaakooo smrdi i nju nekada boli nekada ne, više neznam šta da radim, ništa joj ne pomaže, miš moj mali sada spava a kako i nebi nakon 2 sata muke, već sam luda jer neznam kako joj olakšati i pomoći, nadam se da će i nama te kapi pomoći i to USKORO!!!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

A kako se ti hraniš?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

A kako se ti hraniš?
    Jaaako pazim šta jedem, ne pijem gazirano, ne jedem ono što nadima, ni jako začinjeno, ni salatu, ni sirovo voće, sve šta su mi rekli da joj može smetati, uglavnom pazim. Nekada si mislim da možda da jedem sve da bi joj bilo bolje, ali to samo mislim. Evo jutros se je pokakala NAPOKON nakon tjedan dana, vidjet ćemo kako će veceras biti sa grčevima.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Što je s mlijekom i mliječnim proizvodima? To bi moglo uzrokovati više problema od svega ostalog.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Što je s mlijekom i mliječnim proizvodima? To bi moglo uzrokovati više problema od svega ostalog.
    mlijeko samo pola dcl u kavici koju popijem samo ujutro i to onog od dukata Lagano jutro sa 90% manje laktoze, i ništa drugo od mliječnih proizvoda, e da prekjučer sam pojela 1 tanku šniticu sira gaude u sendviču, eto to je to od moje konzumacije mliječnih proizvoda

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dobro, hrana nije toliko usko povezana, Ali ipak je! Nastavi se I dalje hranit tako,lagano,ne frigano, ja nisam jela namirnice koje zatvaraju Kao banana,mrkva,vlakna... Kakala je,to je super!!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moja beba prvi puta u svoja 3 mjeseca nije kakala cijeli dan. Nisam zabrinuta jer se ponaša normalno, ali mi je čudno... Ono, sa 4-5-6 obilnih i 2-3 slabašna kakanja u danu, ona dođe na 0?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Moja beba prvi puta u svoja 3 mjeseca nije kakala cijeli dan. Nisam zabrinuta jer se ponaša normalno, ali mi je čudno... Ono, sa 4-5-6 obilnih i 2-3 slabašna kakanja u danu, ona dođe na 0?
    Tako ti je i nama bilo, samo odjedanput nije 2 dana kakala i onda već zadnja 3 tjedna svaki 5 dan, a sada nije kakala 7 dana, u početku sve super, a sada muke, nadam se da nećete morati prolaziti što i mi, da je to samo sada tako da se neće ponoviti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •