Moja Mini ima 3 mjeseca... Ispočetka je bilo prestrašno. Nije lovila cicu kak treba, a jela halapljivooooo, brzo i gutala zraka k'o da je na natjecanju. Imala je stolicu iza (ili tijekom) svakog podoja, ali uz plakanje, grčenje...
Ne znam točno kako i zašto je sve to prestalo, ali probali smo svašta.
Ono što mogu sa sigurnošću reći jest sljedeće:
1. Niti jedne kapi joj nisu pomogle - ni Sab Simplex, ni BioGaia, ni homeopatske (za ove koje tu spominjete nisam čula).
2. Što god ja (ne) jela, nije bilo razlike.
3. Masiranje trbuha joj je pomoglo i to jako voli (sa svoja tri srednja prsta lagano pritišćeš njen trbuh, po rubu, u krug, u smjeru kazaljke na satu, od desnog boka prema lijevom - to joj pomaže više nego samo maženje cijelim dlanom, također u smjeru kazaljke na satu). Primicanje nožica također pomaže, ali ne voli baš.
4. Ponekad se ujutro budi živčana jer mora kakati. Tad je stavim sebi na trbuh dok ležim i dam joj da tako sisa. Malo se otima, lovi i pušta bradavicu, ali to vrlo brzo urodi plodom.
5. Ponekad joj pomaže i samo ležanje na trbuhu ili kad ju držim naslonjenu trbuhom na svoje koljeno (to je također položaj za podrigivanje ako ne želi uspravno).
6. Ona je odjednom SAMA naučila pravilno loviti bradavicu i sisati kako treba. Ja sam se borila s njom prvih mjesec-mjesec i pol i skužila da što god da ja napravim, ona i dalje lovi krivo pa sam odustala.

Mislila sam si nek jede kako jede. Bitno da nije gladna. I naučila buba sama.

Inače ona ima skraćeni frenulum i zbog toga joj u početku nije išlo.
7. Nije svaki njen plač bio zbog probave, kako sam ja tada tumačila... Pročitala sam knjigu Najsretnija beba u kvartu i otkrila da postoje i drugi razlozi i metode za rješavanje problema. Djeluje!
8. Pila sam puno čaja od kima i koromača. Ne bih se baš kladila da su djelovali... Ali opet, možda bi bez njih bilo i gore.
Čula sam jedan savjet koji nikad nisam isprobala. Možda ti budeš. Dakle, treba dijete skinuti golo i staviti da leži u jako zagrijanoj prostoriji. Navodno ih to potakne na izbacivanje vjetrova.