Nemam niti jedno loše iskustvo u trudnoći, zapravo u trudnoći sam se osjećala bolje nego prije i puno bolje nego nakon poroda, pa mi nije trebalo, niti sam očekivala, ikakva popuštanja, ustupanja u bilo čemu.
Tako sam svoju trudničku prednost iskoristila samo jednom, u apoteci, i to zato što je magistra tražila da dođem preko reda i nije popuštala pred mojim nećkanjem. Meni bilo normalno stajati u redu, ni pomislila nisam da bih trebala imati prednost. Pogotovo ne pred onima zaposlenima u žurbi, a ja na porodiljnom i imam svo vrijeme ovoga svijeta.
Ali, eh, da mi je bilo koristiti prednosti i ustupke prilikom posljednjih godinu i pol, kroz 15 doslovno neprospavanih mjeseci kad sam hodala gradom u bunilu i bez snage...
Naravno, shvaćam da ima trudnica kojima je u trudnoći teško i ne osjećaju se dobro, treba paziti na takve stvari, zato nastojim biti uviđavna i pažljiva, većini ponudim prolaz, mjesto ili, ako treba, pomoć (kao i invalida, starijim osobama, dječici i sl.).
No, za dobar dio žena trudnoća je normalno stanje i ako uvjeti nisu ekstremni, doista mislim da neki poseban tretman nije potreban.
I na kraju, onako općenito razmatranje...nije odgovor i ne odnosi se na niti jedan post. Ne sviđa mi je kad netko misli da mu pripadaju neka prava samo zato što je u nekoj grupi, a zapravo sasvim solidno živi i može normalno funkcionirati, a ima puno onih kojima je gore. Znam, teško je znati kome je gore, ali svatko ima neki svoj unutarnji filing, može li ili ne.
Ako je nekome loše, slažem se s drugim curama ovdje, treba pitati i tražiti, ljudi u većini nisu zlonamjerni, već im ili zna biti neugodno ili gledaju samo svoja posla ili ne razumiju (pogotovo oni koji nikad nisu imali taj konkretan problem).