Pa tako je, može se svakom sve reći na kulturan način-i tako je najverovatnije u ovoj priči i bilo, zapravo je dosta ružno što se a priori pretpostavilo da nije.
Glagoli "urlala", "drala" "vikala", "svađala" su se pojavili u tuđim postovima, naknadno, verovatno, kako Tangerina i kaže, kao projekcije sećanja na neke događaje kojima smo bili svedoci u RL.
I potpuno se slažem sa tobom, baba koja se gurala je mogla da uradi upravo kako si rekla- da zamoli da je se pusti preko reda, pa je na osoblju da odluči da ili ne. Ali baba to nije uradila. Trkala se i gurala (!) sa onkološkim pacijentima-kako tebe recimo taj detalj ne nervira? Meni je odvratan.
I neko ko je dovoljno fit i dovoljno bezobziran da fizički gura pacijenta sa hemoterapije zaslužuje da se posprdno i pogrdno nazove reumatoidna baba, bar ovako u prepričanoj verziji. (a opet, zašto mislite da ju je Eryngium nazvala tako u lice? Opet je to a priori vrlo ružna i sasvim neosnovana pretpostavka.)
Meni je baš odbojna ta totalitarna cenzura i takvo čistunstvo u izražavanju, vidim da se dosta ljudi nasmejalo na moju verziju događaja, ali izgleda da bi jedino taj način bio dovoljno korektan.
Jedino mi stvarno nije jasno kako više sažaljenja izaziva jedna osoba koja se ponašala totalno neprimereno prema nizu ljudi oko sebe, nego osoba koja je u celoj priči ispala oštećena i zakinuta i pobunila se zbog toga.
Zar svi vi koji se slažete sa Kaae nikad ne pokušate da ispravite nepravdu prema sebi dok se događa?
I zar se posle stidite toga, čak i ako ste reagovali smireno i pristojno?
I nikome ne pričate taj događaj, jer ga se zapravo stidite?
I upotrebljavate samo vrlo vrlo birane reči bez pogrdnih naziva iako ste užasno i opravdano ljuti na nekoga?
Ako je tako, da li mislite da je to dobro za vas, tolika samokontrola?

, ali izgleda da bi jedino taj način bio dovoljno korektan.
Odgovori s citatom