Hvala!
Nu nje kako je to na mala vrata objavilaceestitke velike!
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.06.2015. at 13:42
Cestitam!!!! Predivno!
iza komentar
Posljednje uređivanje od Ginger : 28.06.2015. at 15:06
Ja moram rec da mi se sada u drugoj trudnoci skoro nitko nije ustao u autobusu ili vlaku. I to sam skoro uvijek isla skupa sa starijim djetetom i nosila vrecice. U vlaku u Zg, prigradskom, usli smo u onaj koji je isao iz Zagorja (mozda neki znaju sto to znaci -mal, zatvoreni prozori i grijao je dok je vani bilo +25 stupnjeva),ja mjesec dana pred porod s djetetom od 5 godina. Jedno mjesto prazno, do prozora, sjednem, stavim sina na sebe, otvorim prozor -svi vide, ali svi sjede i nitko da bi se ustao da sin sjedne sam, a mi stisnuti (meni preko puta mladi decko, gleda me).
U Grazu ista situacija. Dok ne pitas nece ti se nitko ustat.
Doktorica opce prakse me ostavila da u 37. tjednu trudnoce cekam 2.5 h (vidjela me ) dok mi je bilo zlo, vrtilo mi se, tlak nikakav. Onda sam rekla da idem doma nakon 2.5h, onda me primila samo jer joj je med.sestra doslovno rekla da mora.
Posljednje uređivanje od annie84 : 28.06.2015. at 21:41
Taj prigradski vlak je stvarno specifičan; valjda su ljude učili da se treba ustajati u autobusu i tramvaju, pa misle da se to ne odnosi na vlak- uglavnom, tu se više-manje voze ljudi koji idu na posao i sa posla, i ne ustaju se NIKOME.
Ne znam sama koliko sam puta vidjela ljude sa malom djecom kako se probijaju kroz taj vlak, a da nikome nije palo na pamet da bi se trebao ustati.
A eryngium razumijem u potpunosti i ja bi isto bila bijesna i puk'o bi mi isto film na njenom mjestu iz istih razloga.
Kaae, cestitam!
Hahah, Kaae, ja ti čestitam i želim sve najbolje!
Ja još uvijek nisam doživjela nešto što bi spalo u kategoriju teme. Prije 3 tjedna sam u Budimpešti stajala u busu koji je bilo krcat klincima s njihovim učiteljica na jer su išli na kupanje. A jučer, ajme... Stojimo mm i ja u super Konzumu u Makarskoj u redu od valjda 15 ljudi ispred nas, svi s pretrpanim kolicima, a mi s ni manje ni više nego 4 stvari u košarici. I, naravno, otvorene samo 2 ili 3 blagajne a nije da ih nema. Došao mm pitat blagajnicu da li trudnice imaju kakvu prednost...sukladno njihovom ogromnom znaku i sadržaju košarice. A žena mu kaže "samo ako je otvorena zadnja blagajna, a trenutno nije"! Jadno jadnoooo.
dobro da mu nije rekla samo ako je trudnica otvorena 10 cm, pa da smo sigurni da ce platiti robu
Kaae cestitam
mislim da je Kaae govorila o neprikladnom načinu ophođenja i
ergy, doista, ukoliko imaš neku bolest ili da je čak nemaš a postane ti teško ili slabo dok čekaš,
mislim da je pravi put kucati sestrama i kod njih inzistirati da te što prije prime,
jer znaš kako se kaže: iza 50 tko nema dijagnozu, taj nije dobro pregledan
i teško ćeš se sa bilo kojom bakicom dogovoriti kojoj je teže, jer svakom je njegovo najteže (čast iznimkama)
meni se zna i izvan trudnoće, a u trudnoći pogotovo desiti da mi nakon nekog vremena stajanja pozli (mučnina, vrtoglavica, magljenje vida),
a za to fakat nemam nikakvu "ispričnicu" i bilo bi užasno smiješno i drugima iritantno da ovak mlada nekome kažem: molim vas ja bih sjela jer mi se vrti od stajanja.
onda bih znala čučnuti na pod, pa mi se u pravilu netko i digne...
hoću reći, nikad neznaš kak je kome trenutno
Posljednje uređivanje od orange80 : 02.07.2015. at 15:03
Trudna sam i ne očekujem pristojnost prema sebi. Za sve se sama izborim,tj.tražim. Ako mi je teško čekati,pitam. Ako mi je teško stajati,isto pitam. I uvijek me puste, ustupe mjesto...Niti jednom nisam doživjela neugodnu reakciju! Treba pitati,traziti,boriti se za sebe,a ne šutjeti,trpjeti i kasnije biti ljut na cijeli svijet i svemir. Ljudi nisu zli,samo malčice otuđeni,pa ih treba "podsjetiti" na ljudskost,solidarnost i razumijevanje
Bas se cudim losim iskustvima. Ja imam suprotna iskustva, i iz javnog prijevoza i iz ducana. I dok sam bila trudna, a sada kad idem negdje s djecom uvijek nam netko ustupi mjesto, dapace, desi mi se da i po 2,3 ljudi ustane u tramvaju, pa moramo odbijati. I u ducanu nas jako cesto ljudi sami zovu da idemo naprijed na blagajnu.
Ja imam samo pozitivna iskustva vezano za ponašanje prema meni kao trudnici kada sam vani, u dućanu i sl. Stoput su me u dućanu propustili i to ljudi koji imaju samo 2-3 stvari što nije dugo, na pješačkom ljudi staju uredno i tako...
Ne smatram da se prema trudnicama treba odnositi kao prema bolesniku, al ipak je lijepo kad je netko ljubazan prema trudnici, prepusti joj mjesto, pusti je ispred sebe na blagajni isl. jer naravno nismo bolesne, al zašto se kaže da je trudnoća drugo stanje, zato što to stvarno i je. Meni je recimo, sada u 8. mjes. trudnoće, teško dugo stajati na nogama na jednom mjesto i drago mi je da me netko pusti ako je red velik, al isto tako neću radit dramu ako me nitko ne pusti. Ja osobno bih prije, kad bi se našla u takvoj situaciji, pustila trudnicu ispred sebe ili majku s malim djetetom. Meni je to sasvim u redu i pristojno i ljubazno.