Draga nada83, od srca ti želim da se tebi i suprugu ispune vaše želje! Odkad forumiram na ovom forumu, a masu pratim (čekni broj postova), mislim da se nitko nikad nije javio s iskustvom, bilo bi par pitanja, koja bi zamrla, jer se surogatstvo (barem na legalan način) ne odvija u RH pa nema niti iskustva.
Ono što ti želim poručiti, a bez da detaljno znam o tvom sindromu i da li su jajnici apsolutno intaktni (koliko idem na wikipediju - jesu), jest da se požurite sa time svime, tj. ne časi časa - za tebe, vjerjoatno, vrijede ista ona pravila kao i za sve žene koje se podvrgavaju IVF-u - protek vremena ne radi za tebe i svaka granica od ovih - 35/37/39 to jako puno pomiče.
S obzirom da su vaše prepreke još veče, moja jedina poruka ti je pokušajte krenuti u to što prije. Naime, tek kad se jajnik podvrgne punkciji, vidi se koliko će dati stanica s kojima se može raditi.
Čisto kao tvoj benchmark - IVF uspijeva tek u 30% slučajeva (ako računamo dob od 30+), pretpostavljam da će kod vas troškovi biti još i veći jer je postupak kompliciraniji jer ide transfer u maternicu druge žene (ali nemam pojma, samo pretpostavljam).
Tipa valjda mlađima od 25 uspijeva u 50%.
Vezano za IVF, puno toga je u ženskoj dobi. Također, treba detaljno analizirati spermiogram tvog supruga.
Da ne upadneš na neke stranputice (ne znam di si), ja bih možda krenula od MPO stručnjaka (stručnjaka za in vitro oplodnju) da vas obradi (tebe osnove - hormone itd., suprugu spermiogram) i da vas on uputi eventualno nekome dalje.
Nadam se da će stranjski forumi biti informativniji i držim vam palčeve!!!
Dobre adrese za pitati su ti dvije klinike u Češkoj (Češka je nekako najbolja zemlja za IVF - najbolji omjer cijene-kavlietete, a dovoljno liberalno orkuženje), pričaju i na HRV - PFC (Prague Fertility Center) i Pronatal. Možeš na obje pisati i na hrv, da ne gubiš vrijeme - ako oni ne rade (a kaže Mojca da vjerojatno rade), znat će referirati za dalje.

Odgovori s citatom
! MIslim da sam i ja čula za ovu rusku...