Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: mlijeko prejako curi

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno mlijeko prejako curi

beba je već 4 mjeseca i mlijeko još uvijek prejako curi na početku podoja, ona se naguta zraka i stalno podriguje. Podriguje cijeli dan, a prije toga vrišti jer ju boli pupa od zraka. Danas i jučer je bilo grozno, pravo se grcala. Izdojim se prije naravno, ali ne pomaže. Dobro je dok mi da da ju dojim ležećki, onda je puno bolje. Al danas nije htjela nikako ležećki nego da ju držim u naručju. Ja sam ju stavljala da jede, ona je vrištala i prije i poslije. Skužila sam jedino da pali dojenje poslije spavanja, ona je nekako mirnija, pa sporije siše. ALi svejedno puno podriguje. Mislila sam da je od meda što sam jela, al ne jedem ga već tjedan dana i nema poboljšanja.
    Danas je moja mama gledala to i pita ona mene- pa jel ti uopće imaš mlijeka kad to dijete tako vrišti i ja uzela sisu i stisnula da joj pokažem, kad je to krenulo u mlazovima. odmah je zašutila i nije imala više komentara. Već mi zadnjih mjesec dana govori da neću moći tako dugo još dojit, da ću ostat bez mlijeka, kad vidim bebu da plače da ju trebam nadohranjivat.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

uglavnom zanima me kako još smanjiti to podrigivanje i dal će se to samo smanjiti kad beba naraste?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probaj dojiti tako da dijete držiš u naručju malo iznad razine bradavice
    ili da sjediš zavaljena natrag
    ili la ležiš na leđima, a dijete potrbuške na tebi

jesi li već isprobala koji od ovih položaja?

i stavljaj dijete da podrigne više puta u toku podoja

bilo bi dobro imati češće podoje, tada bi tok mlijeka trebao biti nešto slabiji

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

probala sam ovo da sam ja zavaljena i potrbuške, da ona leži na meni, iako i za vrijeme i nakon toga jako podriguje.
    Ovo da držim dijete iznad bradavice nisam probala? Malo glupo pitanje- kako to izvesti? Dal je dijete u skroz ležećem položaju? pa ju ja malo podignem? ak sam dobro shvatila?
    Ma svaki put kad počne plakat ju dižem da podrigne, zna to bit do 20 puta tijekom podoja.
    Sisa svakih 1,5h do 2h na dan, a podoji traju od 15min do pola sata, nekad manje nekad više. Jedino kad joj dajem željezo moram joj napraviti što veći razmak između dojenja. Al i to ne bude više od 2,5 sata nikad, većinom je razmak 2 sata. neznam jel to dovoljno često?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj deni123 prvotno napisa Vidi poruku
    probala sam ovo da sam ja zavaljena i potrbuške, da ona leži na meni, iako i za vrijeme i nakon toga jako podriguje.
    Ovo da držim dijete iznad bradavice nisam probala? Malo glupo pitanje- kako to izvesti? Dal je dijete u skroz ležećem položaju? pa ju ja malo podignem? ak sam dobro shvatila?
    Ma svaki put kad počne plakat ju dižem da podrigne, zna to bit do 20 puta tijekom podoja.
    Sisa svakih 1,5h do 2h na dan, a podoji traju od 15min do pola sata, nekad manje nekad više. Jedino kad joj dajem željezo moram joj napraviti što veći razmak između dojenja. Al i to ne bude više od 2,5 sata nikad, većinom je razmak 2 sata. neznam jel to dovoljno često?
    nema glupih pitanja
    dijete držiš u položaju kolijevke, polu-ležeći (dijete je u polu-ležećem položaju), tako da mu usta dođu malo iznad razine bradavice

ovi razmaci između podoja su u redu. dojiš li na djetetov zahtjev?
    za željezo ne znam, ali u slučajevima kada je tok mlijeka prejak, dobro je ne ostavljati dijete da jako ogladni jer tada vuče jače.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

aha, skužila sam. Da, dojim na zahtjev. Mlijeko smanjuje absorpciju željeza pa bi trebalo proći 4 sata između dva podoja, al sam odmah rekla pedijatrici da to kod nas ne može, jer ona često sisa, i ne bi izdržala 4 sata, pa je rekla da pokušam što veći razmak napravit. Uvijek nekak gledam da se što bolje najede, pa onda dat željezo da može više izdržat.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I ja imam isti problem, takoder dojim na zahtjev! Mjenjam polozaje, podriguje, nekako izguramo
    No nije mi jasan ovaj polozaj potrbuske, pa zar se nece zagrcnuti? Ja nemogu zamisliti da jedem lezeci na trbuhu!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mogu bebe bez problema tako jesti
    naravno, pod uvjetom da mogu držati glavicu

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Eh, onda nam je jos rano za to
    Nije stabilan jos uvijek sto se tice glavice! A dotle ce valjda I prestati to sikljanje mlijeka, covjece ko da fontanu imam

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ja sam nekako mislila da će se to s vremenom smanjit, al eto nije. moj je problem što ona ima problema s tim podrigivanjem i dok ne podrigne ne može dalje jesti i onda mi se čini da pregladni, a evo sad je i pospana i gladna bila, a kad ju stavim na sisu vrišti, dok ne podrigne, ma sve joj se skupilo. I onda me potjeralo na wc, velika nužda, pa sam tako bila na wc-u i nju držala na rukama. došlo mi da plačem od muke. pa ko još vodi dijete sa sobom na wc? al ne mogu ju ostavit da plače.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Slazem se! Ako si nagnuta prema natrag, beba se mora boriti sa gravitacijom da dode do mlijeka. Isto bih zeljela spomenuti da caj od mente smanjuje proizvodnju mlijeka. Persin isto, ali mislim da je on prejak. Bolje ne, da ne bi ostala bez mlijeka...

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    probaj dojiti tako da dijete držiš u naručju malo iznad razine bradavice
    ili da sjediš zavaljena natrag
    ili la ležiš na leđima, a dijete potrbuške na tebi

jesi li već isprobala koji od ovih položaja?

i stavljaj dijete da podrigne više puta u toku podoja

bilo bi dobro imati češće podoje, tada bi tok mlijeka trebao biti nešto slabiji

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

4 sata? Cini mi se predugo. Koliko je beba stara?

aha, skužila sam. Da, dojim na zahtjev. Mlijeko smanjuje absorpciju željeza pa bi trebalo proći 4 sata između dva podoja, al sam odmah rekla pedijatrici da to kod nas ne može, jer ona često sisa, i ne bi izdržala 4 sata, pa je

rekla da pokušam što veći razmak napravit. Uvijek nekak gledam da se što bolje najede, pa onda dat željezo da može više izdržat.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mnoge vode bebu na wc NIje to nista cudno...lol

ja sam nekako mislila da će se to s vremenom smanjit, al eto nije. moj je problem što ona ima problema s tim podrigivanjem i dok ne podrigne ne može dalje jesti i onda mi se čini da pregladni, a evo sad je i pospana i gladna bila, a kad ju stavim na sisu vrišti, dok ne podrigne, ma sve joj se skupilo. I onda me potjeralo na wc, velika nužda, pa sam tako bila na wc-u i nju držala na rukama. došlo mi da plačem od muke. pa ko još vodi dijete sa sobom na wc? al ne mogu ju ostavit da plače.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

volim čaj od mente i pijem ga, al nisam primijetila da smanjuje količinu mlijeka, a peršin ne volim ni u juhi.
    4 mjeseca, ma ne može ona izdržat 4 sata, maksimum joj je 2,5h između podoja.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

a ja mislila ja izrod. sva sreća pa je mala, pa ne kuži šta mama radi.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nemoj onda niti pokusavat. Pedca neka prica sto hoce. Ja sam svoju kcer jos sa 7 mjeseci hranila stalno. 4 sata je mozda bilo po noci. Rezultat je bio taj da ju nisam morala podrigivati vise u dobi od 3 mjeseca. Ako jedu cesto, ne nagutaju se zraka. Samo neka ciki

volim čaj od mente i pijem ga, al nisam primijetila da smanjuje količinu mlijeka, a peršin ne volim ni u juhi.
    4 mjeseca, ma ne može ona izdržat 4 sata, maksimum joj je 2,5h između podoja.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Moja ima 16 mjeseci. MIslila sam, bit ce bolje kad prohoda. Mozes si misliti! Prati me ko pas u stopu. Ja u wc, ona u wc!
    Onda ja njoj kazem, mama pisa-tako ces i ti u skoljku

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Moja isto neće ni sekunde bez mene kad sam sama s njom. Pa ja nju u kolica ili u maramu i sve radim. Obožava me gledat kako perem suđe, kuham, a tek kad jedem, to joj je posebno zanimljivo, gleda i smije se. Valjda ju privlači blistavi escajg. Al ovo za wc mi je katastrofa. Al tako mi i treba- prije nego što sam rodila, jedna prijateljica je pričala kako joj je mali vrištao do godinu dana cijeli dan i da je išao s njom na wc. A ja si mislim- ova nije normalna, vodi dijete na wc. I sad ja isto tako- pravo mi budi.
    Jedino kad joj dođe tata kući onda me ne treba. Pa to iskorištavam.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mene moja ne stedi ni kad tata dode dome. Jedino ako tata ide na wc, onda hoce za njim. Voli mala zahode. Bit ce klozet frau!

Moja isto neće ni sekunde bez mene kad sam sama s njom. Pa ja nju u kolica ili u maramu i sve radim. Obožava me gledat kako perem suđe, kuham, a tek kad jedem, to joj je posebno zanimljivo, gleda i smije se. Valjda ju privlači blistavi escajg. Al ovo za wc mi je katastrofa. Al tako mi i treba- prije nego što sam rodila, jedna prijateljica je pričala kako joj je mali vrištao do godinu dana cijeli dan i da je išao s njom na wc. A ja si mislim- ova nije normalna, vodi dijete na wc. I sad ja isto tako- pravo mi budi.
    Jedino kad joj dođe tata kući onda me ne treba. Pa to iskorištavam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma, kakav izrod. To je normalno. Ili ćeš čekati da zaspi, pa ići na WC, ili uzeti dijete sa sobom. To je tako. Privikneš se.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ima 16 mjeseci. MIslila sam, bit ce bolje kad prohoda. Mozes si misliti! Prati me ko pas u stopu. Ja u wc, ona u wc!
    Onda ja njoj kazem, mama pisa-tako ces i ti u skoljku
    Moja ima skoro 3 (godine) . I sad je češće sa mnom na WC-u nego kad je bila beba. Ne brini, proći će s vremenom i to.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

MIslim da to ne prolazi...posebice kod nas zena. Mislim, poznate smo po tome da idemo na wc u coporu

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ima skoro 3 (godine) . I sad je češće sa mnom na WC-u nego kad je bila beba. Ne brini, proći će s vremenom i to.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

komentar koji nema veze s naslovnom temom -- ja svog isto vodim na wc, većinom pokušam da ga stavim u kolica, ali bilo je i situacija kad mi je bio na rukama shvatila sam da mi je to bolje nego da čekam da zaspi jer se uvijek sjetio probuditi baš upola moje velike nužde :D

deni123 mogu ti reći samo da će prestati s vremenom, nije utjeha ali je činjenica
    radi što i dalje, malo se izdoji prije i mijenjaj poze i sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •