Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 107

Tema: klinci i reklame

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

al nas tu i tamo život lupi po nosu da se probudimo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta vi tocno podrazumijevate pod staklenim zvonom? Jel mislite na to da se udaljite od vaseg uobicajenog nacina zivota kako bi zastitili dijete ili sta?
    Meni se cini da na kraju sve ovisi o tome kako i sami zivimo. A dijete se neminovno susrece s dobrim i losim stvarima. Samo sto je razlika u tome kad se susrece s cim, u kojoj kolicini, kako mu objasnimo neke stvari itd.
    Npr. ako ja nikad ne gledam tv, ne vidim zasto bi tv palila samo zato da mi se dijete susretne s reklamama. Ono, ako slucajno tv bude upaljen, nalete reklame, pricamo o tome, to mi je ok.
    Ali da npr. upisujem dijete u skupu skolu zato da bi izbjeglo (po mojoj procjeni) lose utjecaje, to vec i ne bi uradila. Jer mi je kako god okrenem predaleko od mog standarda i nacina zivota. Znaci, svejedno bi pricali o kojecemu, pokusali razvrstati lose i dobre utjecaje, ali za stakleno zvono se tu ne bi mogla odluciti.
    Ja imam "pik" na reklame i na konzumentisticki duh danasnjice pa o reklamama i njihovom utjecaju trubim i bez da ih nesto posebno puno gledamo.
    Mislim da je tesko prosudjivati druge i njihova staklena zvona. Jer sto je nekome normalan nacin zivota (npr. neimanje tevea, neizlaganje djece dimu cigareta itd.) drugome je stakleno zvono. Vazno da smo svi dosljedni u onome sto mislimo da je ispravno. I opet na kraju nemamo garanciju. Al barem znamo da smo pokusali.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje dijete ne gleda reklame... zato što je kod nas TV uključen jedino kad on gleda neki svoj crtić. Ne želim ga baš izolirati, ali ako uključim telku, on je u stanju cijeli dan sjediti i gledati, crtiće mu jedva doziram jer bio on samo gledao i gledao...s jedne strane je super tolika koncentracija jer bez problema možemo otići u kazalište, na koncert i sl. jer je njemu tak napeto da jedva trepne.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj truba prvotno napisa
    sležem se sa tatekom. nisam za staklena zvona.
    iako mislim da živim u nekoj vrsti zvona. preselektivna sam i prekritična. družim se samo sa biranim ljudima, sve shvaćam osobno...
    nemam osjećaj da sam s obje na zemlji. nisam realna.
    Truba, mislim da je to sasvim normalno. Zasto bi se druzila sa ljudima koji ti ne odgovaraju, radila ono sto ne zelis, gledala TV ako te ne zanima, javljala se na forume koji su ti bezveze

Ja bas takvu selekciju svoje zivotne okoline vidim kao vrhunac zivotnog postignuca - radim uglavnom to sto zelim (naravno, u nekim stvarima moramo raditi i kompromise), druzim se uglavnom sa ljudima koji su mi OK i to je to. Kratko i jednostavno, a opet mnogima tesko za izvesti ... jer moras puno puta reci "ne" nekim naucenim ritualima, navikama, drugim ljudima.

Ne bih se htio tu puno prese*avati sa nekakvim svojim zivotnim primjerima tog tipa, ali imam ih jako puno ... ispocetka nije bas lako plivati uz struju, no s vremenom se covjek nauci i cak to postane zanimljivo. Dorbronamjerni ljudi se nauce da si takav i vise te ne pilaju i ne cude se, a oni bezvezni komentiraju i cude se i nek rade to kad ih veseli, ne treba se obazirati.

Recimo, ja ne pijem kavu. Nemam nekakav poseban razlog za to - jednostavno mi ne pase. I ako svi piju kavu oko mene, ja necu. Ako me netko zove da mu dodjem i meni se ne ide, nema sanse da odem - kazem, sorry, imam druge stvari na programu.
    itd itd itd

Za sve te stvari mi je trebalo dosta godina zivotnog "mucenja" i nadam se da ce uz moju i MZ-inu pomoc nasi klinci to nauciti brze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se to isto cini presudno. Da djeca nauce postovati vlastite potrebe i stavove.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja pod zvonom mislim to da nisi u kontaktu sa ljudima koji ti ne odgovaraju, nisi svjestan da nemaju svi tak divan život kao ti... zvono je i ako se ne susrećem sa bolesnima, starima, sa smrću.

ne može se baš sve birati. naravno, biram što ću jesti, piti (ako sam u mogućnosti), koju školu ću upisati, čime ću se baviti u životu, da li ću piti kavu ili pušiti cigarete, PUNO stvari se bira. biramo ljude koji će nam biti prijatelji, muževi/žene. ali ne biram susjeda, ne biram šefa na poslu.
    na kraju krajeva, ne biramo si djecu. vrlo često stvari nisu kak si ih mi zamislimo. polako prihvaćam činjenicu da moj život u puno stvari ne ovisi o meni. ja mogu samo birati svoj stav. mogu davati smisao. ili odabrati opciju da ništa nema smisla.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

po meni je najveći problem kod reklama to da ti nameću neku fikciju kao nešto "realno". i iako se trudimo ne padati na njihove fore, ipak nam se te slike upečate u glavu i netko tko nema baš čiste namjere (želi samo naše novce) nam određuje što je "normalno" i što se od nas "očekuje", kako bismo trebali izgledati, kako razmišljati, govoriti, oblačiti se...
    koliko žena kupuje one časopise se hrpetinom polublesavih ili blesavih savjeta?! PUUUNO njih. kaj mislite o tome?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja pod zvonom mislim to da nisi u kontaktu sa ljudima koji ti ne odgovaraju, nisi svjestan da nemaju svi tak divan život kao ti... zvono je i ako se ne susrećem sa bolesnima, starima, sa smrću.

ne može se baš sve birati. naravno, biram što ću jesti, piti (ako sam u mogućnosti), koju školu ću upisati, čime ću se baviti u životu, da li ću piti kavu ili pušiti cigarete, PUNO stvari se bira. biramo ljude koji će nam biti prijatelji, muževi/žene. ali ne biram susjeda, ne biram šefa na poslu.
    na kraju krajeva, ne biramo si djecu. vrlo često stvari nisu kak si ih mi zamislimo. polako prihvaćam činjenicu da moj život u puno stvari ne ovisi o meni. ja mogu samo birati svoj stav. mogu davati smisao. ili odabrati opciju da ništa nema smisla.
    Ti biras jako puno stvari.
    Bolest, starost, smrt ... ti biras hoces li se susretati s time samo onoliko koliko je to prisutno u tvojoj najblizoj okolini (roditelji, prijatelji, rodbina itd) i hoces li to prihvacati kao normalnu zivotnu cinjenicu ... ili ces se brinuti o tome, razmisljati, listati osmrtnice (to je obicavao moj stari) itd.

Recimo, biranjem svoje okoline utjeces i na djecu koju odgajas pa time posredno i njih usmjeravas.

Ja imam osjecaj da utjecem na jako puno stvari u mom zivotu. Utjecem i na odluke svoje sefice (u prijateljskim smo odnosima) sto mi je omoguceno time sto sam uvijek bio fer u nasim poslovnim odnosima. Utjecem cesto i na ponasanje prodavaca u ducanu ili sluzbenika na salteru, jer se oni nakon ljubaznog pozdrava i nekakvog "small-talka" od 3-4 recenice cesto od cudovista preokrenu u ljubazna bica koja ce nekad napraviti i ono sto ne moraju ...
    Jos se sjecam jednog ispita na zadnjoj godini faksa - prof je inace bio relativno dobrocudan tip sa dosadnim predavanjima, ali davez na ispitu. Ja sam ipak isao na sva predavanja, tu i tamo pitao ponesto, ucio 2 dana za taj ispit i na ispitu sam imao dojam da sam ga mogao navesti da me pita bilo sto po mom izboru. Ispit je izgledao k'o ugodno cavrljanje, do sita se napricasmo i petica zasvijetlila u indexu ...

Mislim da nisam u krivu ako kazem da mi svojim ponasanjem utjecemo na puno stvari u zivotu iako to mozda cak i nismo svjesni. E, a kad to malo osvjestimo tad to izgleda malo drugacije ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

po meni je najveći problem kod reklama to da ti nameću neku fikciju kao nešto "realno". i iako se trudimo ne padati na njihove fore, ipak nam se te slike upečate u glavu i netko tko nema baš čiste namjere (želi samo naše novce) nam određuje što je "normalno" i što se od nas "očekuje", kako bismo trebali izgledati, kako razmišljati, govoriti, oblačiti se...
    koliko žena kupuje one časopise se hrpetinom polublesavih ili blesavih savjeta?! PUUUNO njih. kaj mislite o tome?
    Ja ih ponekad prolistam kad mi padnu pod ruku (frizeraj, zenina stara itd), pogledam manekenke , pogledam kak su obucene, zapamtim ako ima neka zgodna krpica (tamo su to obicno dizajnerske i slicne, teske u tisucama kuna) i onda ponekad kupim MZ nesto slicno na placu za 50 ili 100 kn.
    (to ti je moj nacin "selektivne" upotrebe zenskih casopisa, vjerojatno ih ima jos puno i to jos kreativnijih)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

llijepo je kad ti se događaju lijepe stvari. ali ako ne uspiješ u nečemu, onda su uglavnom drugi krivi
    ja sam dugo sebe optuživala kao sama sam si kriva ak mi ne ide.
    ali ne držim JA sve konce u rukama. i nisam za puno stvari odgovorna iako se događaju BAŠ MENI.

Početno

Pranje mozga. Stvaranje zamoraca za nove proizvode. To je bit. Ne'š ostarit ako se mažeš kremom..neš q..
    Još malo ćemo nekomformiste i nepotrošače gledati ko Marsovce.

U Mjenjačnici u kojoj je gostovao Mavrović, rekao je nešto što me činilo razmišljati i shvatiti da je u pravu:
    Što sam više drugima čudan, to mi je bolje....

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    U Mjenjačnici u kojoj je gostovao Mavrović, rekao je nešto što me činilo razmišljati i shvatiti da je u pravu:
    Što sam više drugima čudan, to mi je bolje....
    To je i moja deviza vec neko vrijeme ...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i zbog čega mislite da ste čudni?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

truba, ne navlači...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    truba, ne navlači...
    :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

šta se čudiš
    ako ja sad napišem da misle kako sam čudna jer ne pijem kavu, ni hladnu vodu, i mrzim šećer u prahu i ne spuštam poklopac na WC-u... pa onda ti napišeš kako briješ glavu i uvijek nosiš samo zelene čarape (a ne zoveš se Irma), pa tatek napiše da se diže ujutro u 4 i radi 1000 sklekova... tko bi zaustavio lavinu koja bi nas skrooooz otkotrljala od naslova teme: klinci i reklame, zar ne?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

je, skroz smo skrenuli. iako sam htjela pokazati koliko smo pod utjecajem reklama - htjeli, ne htjeli. a mislimo da nismo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Otkad je MM snimio reklamu non stop ih gleda u nadi da će vidjeti svoju :shock:

bubimirko

Početno

ajde, ajde ....previše smo svi kritični prema tv......ko da smo mi svi odrastali bez toga.......pa ne živimo u kamenom dobu pa da ne čitamo novine ili ne gledamo tv......i jedan i drugi medij su prepuni reklama ovog ili onog sadržaja, u krajnjem slučaju i oglasne ploče ili neke druge površine po vrtićima i školama su obljepljene istima.....klinci gledaju, upijaju, a mi smo tu da ih usmjeravamo i objašnjavamo im....mene osobno više zabrine kad mi klinac dođe doma i pjevuši "štiklu" jer ju je čuo u školi neg kad mi priča neku reklamu na pamet(po mogućnosti o ulošcima-jer je takva svaka druga)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono šte mene muči je koliko klinci mogu razumijeti našu potrebu da budemo "drugačiji od drugih", tj. da ne idemo za strujom?

Ja sam tu uvijek u dilemi, jer mislim da ne mogu puno. Kod klinaca, što su veći, to je izraženija potreba da se poistovijete sa grupom svojih vršnjaka, važno im je da budu prihvaćeni u grupi i sl. Činjenica da ne gledaju TV, nisu upoznati sa najnovijim filmovima ili muzikom koja se sluša, da imaju igračke koje su popularne njima "ruši" samopouzdanje i stvara osjećaj da su "drugačiji" koji u svim razvojnim fazama nije jednako poželjan.

Baš me zanima kako su reagirale cure iz ranijih postova, kada su odrasle, a kojima su roditelji okretali program na reklame. Da li ih je to sačuvalo od stvarnih utjecaja reklama u životu?

Moja je deviza da dozvoljavam djetetu sve što nije stvarno opasno, ali umjereno. Tako je sa gledanjem TV-a, reklama, crtića, ali i slatkiša i sl. stvari....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

slažem se s tobom, ali od trenutka kada dijete počne razlikovati "stvarno" od "kao da je stvarno".
    dakle, kada shvati da životinje neće progovoriti popiju li Šveps ili da tete ne lete ako stave Olvejz.
    i da neće biti/ostati mršava ako pojede gomilu Milke :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali to su bajke, kao što je i trnoružica - to se sve da tako izracionalizirati...

bubimirko

Početno

ne sviđa mi se osobno sve ovo.....previše selektivne ste....kako ste vi svi odrastali????uz toma i jerryija-pa svejedno ne palite jedna drugoj petarde pod guzom....već sam negdje prije napisao da na određeni način i ulica treba oblikovat tj. odgojiti dijete, to isto vrijedi i za tv, novine, knjige, stripove........a mi ih trebamo samo usmjeravati i savjetovati

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jojjjj Bubimirkooooo.... ohojjjj Imal sta da ti se svidja

bubimirko

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    jojjjj Bubimirkooooo.... ohojjjj Imal sta da ti se svidja

ima, sarma, grah i kobase, krimi serije tipa Midsummer, CSI.....dobra muzika iz 80-tih, moja draga, ja se sam sebi isto sviđam.....ma ima još puno....internet, špageti, ...........

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moram li reći STOP, dok je još vrijeme?
    tema je Klinci i reklame.
    curik!

Početno

Ja se slažem s bubimirkom.
    Do određene mjere treba djecu i nas same prepustiti toku. Ja sama sam se zatekla u situaciji da me toliko očigledno krivih stvari smeta, da sam počela provoditi dane pune frustracija, kao neki križar ili don Kihot. Protiv nekih trendova i nepravdi ne možemo ništa kao npr trenda razvoja nemilosrdnog, krvožednog, potrošačkog kapitalizma..osim možda skakati po tankerima ili gađati jajima Vlatku Pokos..ali čemu? Htjeli -ne htjeli ako ne u kući djeca će biti izloženi ogoljeloj agresiji tiskovina, medija i druge djece. Sve što se u današnje vrijeme čini kontra struje je a) guranje brda b)materijalni trošak veći od dobivenog c)način izolacije od ljudi koji su da ne kažem ovca, ali "većinisti"...

E kako sad biti pametan..to je pitanje.

Možda treba s djecom promatrati sve što je značajno..pa i reklame...ali uz permanentnu komunikaciju, a pričanje s djecom je upravo ono što roditelji najrjeđe čine jer su prezaposleni, nažalost. Djeca od najranije dobi znaju slušati. Dobra, dosljedna riječ i anticipacija problema mislim da može sagraditi najčvršći temelj, bolje od bilo koje zabrane ili skrivanja problema...Ja ću nastojati tako..nadam se da neću dobiti petardu ispod riti

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imam dobru prijateljicu koja je mama dvoje djece, 10 i 7 godina. Oni doma ne smiju gledati televiziju - TV se pali kad oni zaspu i gledaju ga mama i tata. Kad idu prijateljima smiju kod njih gledati TV. Trebam li dodati da više vole biti kod prijatelja nego doma?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, to se nama događa sa play st. - od kada je upotžrno inzistirao da on ide kod psijatelja jer će se tamo igrati na toj spravi - od tada i mi malo češće dozvoljavamo da se igra, ali još uvijek sa više kontrole nego kod tog prijatelja...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je slično s oružjem - "igračkama". Doduše, još uvijek voli biti doma, a nema ni frendove sa cijelom artiljerijom. Doma je u stanju "napraviti" pušku od tračnice željezničke pruge :shock:. Ali zbog svega toga razmišljam da kad bude ljeto kupim pištolje na vodu pa da se dijete iživi na moru. Ne znam.

Što se reklama tiče, one služe da bi povećale prodaju nekog proizvoda. Mi smo to tako nekako objasnili - oni su napravili to i to i onda su napravili ovu reklamu jer žele da što više ljudi to i to kupi. A mi ćemo kupiti ono što mi želimo i ono što se nama sviđa. I ponavljali kad god je bilo prigodno. I V. uglavnom traži da se promijeni program kad je reklama ili stalno pita kad će završiti reklama i kad će početi crtić/film.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Borna je radio pištolj od kemijske olovke ili korice kruha, možeš misliti koja strava. Tada sam popustila i kupila mu nešto od tog oružja, kratko je trajala faza da je tražio da mu kupimo, a s ovime što ima doma ponekad se sjeti poigrati.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. se s oružjem igra kao dijelom neke uloge i uvijek želi biti good guy. Nije još imao ni tri godine kad je pomno snimao policajce na ulici i htio je biti kao oni, a za to je, naravno, trebao i pištolj. Poslije je želio biti vitez, pa su mu trebali i mačevi. Ima i neke puškice, s njima se rijetko igra. Nisam primijetila da ta igra povećava agresivnost - kad mu dođe neko dijete oni se natjeravaju s tim mačevima i ostalim po kući, ali se nikad ne udaraju s tim. To im dođe neka vrsta neagresivnog natjecanja.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našem vrtiću klinci povremeno nose igračke od doma i tete su oko toga vrlo jasne - nikakve igračke koje vuku na agresivnost. Kad smo u gostima pa se natjeravaju npr. sa svjetlosnim mačevima, svako malo netko nekog lupi. Nisam sama sigurna što da mislim o svemu tome, na tekstu na portalu kaže, a i logično mi je, da kad nešto skroz dugo traje, da se radi o nekoj potrebi.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zapravo, ignorirajte me, ovo stvarno nema veze s topicom.

bubimirko

Početno

ma dajte......kakve veze ima to kaj se sad igra s oružjem ili kaj s autićima radi sudare ili sl. ...............stvari će se s vremenom iskristalizirati(pa ne bu sigurno postal kauboj ak se toga igra)....sigurno i vi imate primjer iz svog života kad su "najveće kvartovske budale" ili lokalni hahari od kojih su svi bježali, postali ugledni i cijenjeni ljudi, koje kad sretnete uopće ne možete povezati s onim zločestim i huliganski nastrojenim klincima

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    ...sigurno i vi imate primjer iz svog života kad su "najveće kvartovske budale" ili lokalni hahari od kojih su svi bježali, postali ugledni i cijenjeni ljudi, koje kad sretnete uopće ne možete povezati s onim zločestim i huliganski nastrojenim klincima
    tako je

bubimirko

Početno

da fakat smo zastranili s teme.................sad smo već završili šta im braniti a šta ne.......samo sam u jedno siguran.....nek gleda, nek upija......a ja ću ga usmjeravati....kao što sam jednom prije rekao....ne muči mene to kaj on zna sve reklame napamet, već to kad mi dođe iz škole i pjevuši nekakav polunarodnjački šund, tak da mislim da tv i reklame i nemaju neki prevelik utjecaj na njega

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma dajte......kakve veze ima to kaj se sad igra s oružjem ili kaj s autićima radi sudare ili sl. ...............stvari će se s vremenom iskristalizirati(pa ne bu sigurno postal kauboj ak se toga igra)....sigurno i vi imate primjer iz svog života kad su "najveće kvartovske budale" ili lokalni hahari od kojih su svi bježali, postali ugledni i cijenjeni ljudi, koje kad sretnete uopće ne možete povezati s onim zločestim i huliganski nastrojenim klincima
    Ma znam, ali hoću postići da kad ga nešto smeta, da kaže umjesto da puca u mene ili da zakopava u sebi. Isto tako i s drugim ljudima. Plus što mi oružje u bilo kojoj formi fakat nije za igranje.

bubimirko

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Ma znam, ali hoću postići da kad ga nešto smeta, da kaže umjesto da puca u mene ili da zakopava u sebi. Isto tako i s drugim ljudima. Plus što mi oružje u bilo kojoj formi fakat nije za igranje.
    a kad izađe van pa se mačeva s granama......pa to je stoputa opasnije od bezazlenog...ra-ta-ta-ta-ta

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ne znam hoće li mi dijete "zaostajati" u odnosu na druge, ali ona još nikada (stvarno mislim - nikada) nije gledala TV, pa tako ni reklame.
    sve što dolazi preko ekrana su crtići sa VHS-a i to oni koje smo provjerili.
    znači, sve informacije o proizvodima dobiva od nas.

ponekad mi je bude žao što ne zna što je Monte, ili Kinder pingui, ili Čokolino...
    ma, naučit će!
    ovako je bilo i kod nas dok nije napunio 3g i počeo ići u vrtič
    pa sam malo popustila,kinder pingvin ponekad pojede kao i kinderjaje
    a čokolino i monte još nije a ni neće(sad ima 4,6g)
    od reklama je zapamtio onu za pivo ugasi me pa je piva po kući
    inače kad vidi reklame za koju igračku onda je ovo ćemo mi kupiti
    ali tako je i kad vidi nešto u novinama isto sve kupujemo
    interesantno mu je ali brzo zaboravi

bubimirko

Početno

[quote="Arwen"][quote="apricot"]

ovako je bilo i kod nas dok nije napunio 3g i počeo ići u vrtič
    pa sam malo popustila,kinder pingvin ponekad pojede kao i kinderjaje
    a čokolino i monte još nije a ni neće(sad ima 4,6g)

a šta fali tim proizvodima koje ste navele......

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svi ti proizvodi su nutricionisticko smece.
    nazalost okruzeni smo njima i oni su realnost.
    mozemo ih ignorirati doma, ali u vrticu je druga prica.

sjecam se kad je jan trebao ici u jaslice. mi smo tek poceli sa spinatom i sl. Do tada iskljucivo dojenje. A tamo nam predstavili menu: cokolino, cedevita, ...

mislim da sam tada shvatio da ne mogu puno uciniti oko toga.
    radije cu im narezati jabuku nego dati puding, ali zasto da im branim i puding poslije jabuke.
    glavno da redovito i temeljito peru zube.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    Mislim da je problem s reklamama upravo u ovome:
    roditelji su ti koji trebaju reci ne reklamama i na njemu razumljiv jezik objasniti djetetu, a ne popustati - kako ce onda dijete nauciti da odolijeva reklamama, ako mu se sve kupuje sto vidi :?

bubimirko

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    roditelji su ti koji trebaju reci ne reklamama i na njemu razumljiv jezik objasniti djetetu, a ne popustati - kako ce onda dijete nauciti da odolijeva reklamama, ako mu se sve kupuje sto vidi :?
    ja njen post nisam tako shvatio, već kao ono klinac sve žica i viče kupit ćemo, ali na kraju sve brzo zaboravi i volja ga brzo prođe, pa se nikada ništa niti ne ostvari

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ontopic..
    mrzim reklame jer sve vise i cesce "pucaju" na najmladje u svim TV terminima (od jutra do sutra).
    Ne gasim i ne mijenjam program kad natrcimo na reklamu, ali svaki put, kao pokvarena ploca, ponavljam joj zasto reklame postoje i sta proizvodjaci reklamama zele postici.

MRZIM reklamu za Nesquik cokoladne kuglice - svaki tjedan u sopingu imamo scenu u kojoj me Ema optuzuje da zbog mene nece narasti (jer joj ne zelim kupiti proklete kuglice) i stane ispred njih i zavija "ali ja ne bojkotiiiiiiraaaaaam Neeeeeestleeeeeeeeeee".

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Od frendice klinac 11 god. ne želi prati zube jer misli da je žvakaća guma isto što i pranje zuba.To su nažalost poruke koje šalju reklame. Ona s njim stalno vodi rat oko toga ali on je prihvatio to zato što mu je naravno lakše uzeti žvakaću gumu nego par minuta odvojiti za pranje zuba.Sad ga mora strogo kontrolirati šta radi u kupatilu.Ili kako je neka majoneza najbolja za vaše najmilije pa dijete jede sendvić radije nego bananu.(kršitelj koda) da ne spominjem.Nećete djeco moći voziti bicikl niti igrati košarku ako ne papate naše fine kuglice.Igračke iz TL se reklamiraju na načina da dijete misli da će dobiti živog ponija ili Barbi koja sma pleše,jede,vozi auto......primjera je nažalost mnogo.Riješenje je kao što su neki već rekli kontrolirati šta dijete gleda na tv-u.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja njen post nisam tako shvatio, već kao ono klinac sve žica i viče kupit ćemo, ali na kraju sve brzo zaboravi i volja ga brzo prođe, pa se nikada ništa niti ne ostvari

Dobro, mozda sam nju konkretno krivo shvatila, sorry u tom slucaju, ali generalno mislim da bi roditelji trebali nekako objasniti djetetu bit reklame i biti primjer pa ne podleci uvijek trikovima i djece i reklama

bubimirko

Početno

Dobro, mozda sam nju konkretno krivo shvatila, sorry u tom slucaju, ali generalno mislim da bi roditelji trebali nekako objasniti djetetu bit reklame i biti primjer pa ne podleci uvijek trikovima i djece i reklama
    pa da......ali ne im braniti to i gledati

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pa da......ali ne im braniti to i gledati

To nisam ni rekla.

Gledanje TV-a ne branim Leonu (osim ako vidim da nesto fakat nije za njega), ali ga ni ne poticem. Poticem ga da zanemari da je TV upaljen i radi nesto drugo. Zasad nam dobro ide. Ne znam kako je kod vece djece, pa se necu petljat u takvu diskusiju.
    Ja imam srece da Leon i nije previse zainteresiran za TV generalno (tu mislim i crtice), osim ako cuje neku lijepu muziku (valjda je na tatu )

bubimirko

Početno

nisi ti ali su drugi.....isto tako glupo mi je ne kupovati mu tj. braniti mu monte, nesquick kuglice, pudinge i slične stvari-normalno da mu se na tome ne bazira prehrana ali zakaj ne bi malo uživao i zasladio si život, netko je tu spominjao jabuku i puding-ma jabuka je fina ali nije ko puding, stavite se malo u njihovu kožu.....pa razmislite koliko stvari sebi dozvolite a koliko njima(pričam o hrani)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •