Boj bebač ima 6 dana, a starija curka 2,5 g. Jučer sam proplakala cijeli dan, valjda me krpa babyblues. Užasan je taj osječaj da je sve van tvoje kontrole. Cura je super prihvatila bracu, opčinjena je i njime i stalno bi ga dirala, mazila.. ali on je tako još sitan, pa me strah da ga nehotice ne ozljedi, pa se uhvatim kako samo govorim pazi, nemoj, pazi glavicu.. pa mi bude žao jer vidim da je to vrijeđa. Htjela bih joj posvetiti svu pažnju, ali naravno to je nemoguće, pa me hvata grižnja savjesti. Stalno mi govori da je ne ostavim i da ne idem više u bolnicu, mada je onako naizgled to bila prihvatila bez nekih problema, zapravo vidim da je to sve jako potreslo.Divno je prihvatila to što braco papa maminu ciku, mada je i sama dojila do prije 5 mj. Samo pita povremeno može li ona, pa stavi bradavicu usta i to je to, Potpuno je izgubila taj refleks sisanja.
Najgore mi je odlazak na spavanje, jer je navikla na uspavljivanje sa mnom, a to traaaje i uopće ne znam kako ću to sve kad mm počne sljedeći tjedan raditi. Treba uhvatiti trenutak kad maleni zaspe, da bi mogla nju uspavati, a njeno uspavljivanje traje po sat vremena i sad ako se on probudi u međuvremenu, onda ništa od cijele priče... A gdje je ručak i sve ostalo??
U sobi smo svi skupa, dva krevetića su sa svake strane. To zajedničko spavanje sa curom mi je bilo nešto najnormalnije i nisam ni pomislila na drugu opciju, ali sad cijelo vrijeme samo pazim nebi li preduhitrila malenog prije nego počne plakati, da ne probudi i nju, tako da i ono malo što bi mogla spavati, sam budna. Navikle smo i grliti se noću, a sad ako maleni cica ne možemo, pa bi se ona onda stisnula uz njega , a ja u mraku ne vidim hoće li mu slučajno na glavicu stati, a sa svjetlom ona ne može spavati.A o dnevno je spavanje nemoguća misija. Ajme cijela sam
Baš sam odužila, zapravo sam se htjela malo izjadati i pitati kako preživjeti te prve dane sama sa dvoje malenih...