Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
Cvijeto, ne slažem se s tobom, zašto ne bismo mogli razgovarati i o stvarima o kojima su pametniji ljudi već razgovarali i štošta zaključili?
Možda neće biti vrh svjetske misli, ali neki početak jest. Pa se onda otvore jedna vrata, pa druga, pa treća....i nisi se ni snašao, a već si naučio nešto novo
a i to što kažeš.

optimist, nisi niti morala objašnjavati ovo, meni je to savršeno jasno. ali, ako ja kažem kc ima nazadne stavove, to je nazadna institucija, onda vi koji se provlačite kažete - nije, KC smo svi mi, KC čine vjernici, a ne papa i biskupi i vrh institucije.
ili, islam.
u ime alaha se čine strašni zločini.
imam li pravo reći da je islam izvorište tih zločina? u principu, mi ne znamo što bi bilo da nema islama. znamo kako trenutno stvari stoje.
KC je bio izvor zakona o MPO koji je bio kakav je bio i koji je u vrijeme kad je bio na snazi, unesrećio mnoge ljude.
šta ja sad imam s tim da ti misliš da bog nije zadovoljan sa trenutnim stavom KC o MPO?
ko će to znati. možda papa ima pravo možda isus ne voli to zamrzavanje i gotovo.
i jedan i drugi stav imaju uporišta u uporištu svih stavova i religijskih dogmi, a to je biblija.
pa će ti roza groza reći, e, pa nije isus bio baš tako jako dobroćudan, il kako već. jasno je rekao što je ok, a što nije ok. piše. a to što se danas drugačije tumači - e i to je grijeh.
kužiš?