Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Navlaka za autosjedalicu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Navlaka za autosjedalicu

Imamo dvije AS Maxi Cosi Tobi, djeca se u njima rado voze. Primjetila sam da se prilikom vožnje dosta znoje na glavici - kosa im bude mokra nakon 45 minuta vožnje.
    Bojim se da je zbog materijala od kojeg je napravljen tekstilni dio sjedalice. Vidim rješenje u kupnju navlake za AS - ali se moj novčanik ne slaže samnom.
    U ponudi su originalne navlake za moj model AS - i koštaju 270 kuna svaka http://www.magicbaby.hr/autosjedalic...a-za-tobi.html

Znate li neku šilicu koja šije navlake za AS? I da su te navlake zaista dobre, odnosno da lijepo obuhvate sjedalicu i ne žuljaju dijete nigdje?

Kako ste vi rješile pitanje znojenja u AS, očuvanje AS za eventualnu prodaju nakon prerastanja?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mislim da će ti stručnjakinje odgovoriti da se ne smiju koristiti šivane navlake, nego samo one odobrene od proizvođača, radi sigurnosti.
    Moj se u Tobiju ne znoji nešto posebno.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 24.04.2013. at 10:32

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Na AS se ne bi trebalo stavljati ništa što nije originalni deo, preporučen od proizvođača.

A što se znojenja tiče, iskreno, mislim da je više do deteta. Moja se u našoj AS grupe I nije znojila skoro uopšte, a navozali smo se jako puno. Od brata mala se u istoj, od nas nasleđenoj znoji puno. Ali moja se ni inače ne znoji, možda posle par sati skakanja u igraonici bude malo znojava. A od brata malu presvlače i noću jer se preznoji par puta. Takva su deca, MM se skoro uopšte ne znoji, mala je izgleda na njega.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uf, niste me usrećile
    Zar ću stvarno morat platit 540 kuna za dvije frotirne navlake ? Naravno, želim da mi djeca budu sigurna u vožnji.

Vissnja - znaš li možda koliko te navlake koštaju u Srbiji? Svako malo mi je rodbina u Bg-u, pa bi možda mogli dovuć od tamo, ako su jeftinije.
    P.S. Pogledala bih i sama, ali nisam nikad sigurna da li sam izračunala dobru cijenu dinar-euro

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da će ti stručnjakinje odgovoriti da se ne smiju koristiti šivane navlake, nego samo one odobrene od proizvođača, radi sigurnosti.
    Moj se u Tobiju ne znoji nešto posebno.
    A zasto ne? Znam da se na drugoj temi spominjala vatrostatnost ili tako nesto. Ali zar nije i odjeca u kojoj je dijete lako zapaljiva, pa sto smeta, ako je i navlaka na sjedalici takva? Osim toga, zar ne moze sivalica sasit od istog materijala od kojeg je i ta originalna navlaka?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne znam ja puno, samo sam ovo pročitala

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To sam i ja procitala... al moze se valjda sasiti i vatrosigurna navlaka?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Uf, niste me usrećile
    Zar ću stvarno morat platit 540 kuna za dvije frotirne navlake ? Naravno, želim da mi djeca budu sigurna u vožnji.

Vissnja - znaš li možda koliko te navlake koštaju u Srbiji? Svako malo mi je rodbina u Bg-u, pa bi možda mogli dovuć od tamo, ako su jeftinije.
    P.S. Pogledala bih i sama, ali nisam nikad sigurna da li sam izračunala dobru cijenu dinar-euro
    a da pogledas imas li kupiti polovnu original navlaku? Sto se tice znojenja, nije bas sada da ti se djeca u sjedalicama s navlakom uopce nece znojiti, ali znojit ce se malo manje. Sto se tice ocuvanja sjedalice i cistoce . puno je lakse. Mi smo jednu navlaku kupili i drugu dobili za rodendan, sto je ispalo super, jer uvijek imamo navlaku, a sjedalica je ispod cista i kao nova.
    Jel malcima uskoro rodendan? Mozda bi to mogao biti lijep i koristan poklon od nekoga, a tebe ne bi financijski opeteretilo. Uostalom, ni ove od sivalica nisu nesto prejeftine da bi sada ustedial puno love. Savjetnici svakako preporucuju pratiti upute proizvodjaca, u kojima stoji da se koriste samo original djelovi.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo ti njemački ebay, ali uglavnom piše da šalju samo u njemačku. uvijek možeš poslat poruku pitati bi li ipak slali drugdje. nekad hoće.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat...rbezug&_sop=15
    na talijanskom sam našla samo neke drugog proizvođača

evo ti ovdje nove po 20 eura, (piše da šalje Wodlwide pa onda isključi sve živo, ali šalje u italiju ako imaš nekog)
    http://www.ebay.de/itm/Maxi-Cosi-Tob...#ht_500wt_1180

imaš ih nešto rabljenih i na britanskom e-bayu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam ljetnu navlaku držala cijelu godinu jer mi je tako bilo lakše održavanje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

S2000 - nije nam ni blizu ročkas (29.12. je jaaaako daleko)
    kad razmatram sigurnost djece u autu, cijena od 540 kuna nije toliko velika. Najveći prioritet je njihova sigurnost, bez mogućnosti pregovora.
    Nisam bila pročitala Aprin post o šivanim navlakama, pa nisam ni znala da šivane navlake mogu biti opasne.
    makar i Jadrankina opaska o dječjoj odjeći stoji.
    Inače, otvorila sam topic u kojem tražim originalne covere i nitko nije ponudio. Pretpostavljam da kad ljudi prodaju sjedalicu, uključe i navlaku u ponudu.

Inače, na tobici je ful jednostavno skinuti tekstilni dio, oprati ga i vratit, posao od 10 minuta po sjedalici (montaža i demontaža, bez pranja) Pa se nadam da bi isto bilo s ljetnom navlakom (originalnom)
    Ima li itko Maxi Cosi ljetne navlake? Kakve su? Kvalitetne, jednostavne za namijestiti, kako se peru?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rossa - ljubim te! Kako ponekad ne znam sama razmišljati!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Rossa - ljubim te! Kako ponekad ne znam sama razmišljati!
    imamo svi takvih dana

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja ju skinem svako malo i operem, i stavim drugu. Za skinuti je s BeSafe Comfort mi treba 1 minuta, a za staviti ju treba mi 2 minute

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To je do iskusne ruke

Ja sam skinula navlaku s montirane sjedalice, ali bome skinula sjedalicu da bih navlaku vratila na mjesto.
    I oduševila se kako je jednostavno skinuti i montirati Tobicu. Napravljena je tako da onemogući nepravilno postavljanje - opet sam se zaljubila u tu AS.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja isto imam Tobicu i mala se jaaako znojila u njoj, glavica joj je znala biti skroz mokra.
    Eto, nisam znala da sivane navlake mogu biti opasne, pa sam joj uzela frotirastu od jedne tete sivalice. Lijepo je pasala na as, nigdje nije zuljala ili bila naborana i u njoj se puuuno manje znojila. U to vrijeme ( prije 5 godina) dosta tesko su se nalazile original navlake i zene su masavno davale sivati.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I oduševila se kako je jednostavno skinuti i montirati Tobicu. Napravljena je tako da onemogući nepravilno postavljanje - opet sam se zaljubila u tu AS.
    dobar primjer kako nam osobna iskustva kreiraju mišljenje

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-19579.html

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

daddy - čitam da je 2007 često pucala ona plastika. Pretpostavljam da su od 2007. do 2013. malo poradili na tim nedostacima.
    ALI da sam divljački vukla te gornje ručkice i moje bi pukle.
    Sigurna sam da si preko nekoliko puta montirao Tobice - da li je tebi osobno koja ručkica pukla?
    I da, nama su dali 2 godine garancije na sjedalice.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

svašta je meni pucalo na pregledima dok nisam stekao iskustvo i potencijalno opasne poslove prepustio roditeljima što je ionako preporučena praksa za preglede
    ne sjećam se da li mi je na kojoj Tobici što puklo ali se sjećam da sam nekoliko puta imao situaciju sa blokiranim pojasevima gdje sam izgubio i po sat vremena dok ih nisam doveo u red
    da se razumijemo, osobno mislim da je Tobica među najkvalitetnijim modelima (super princip montaže), ali da ima svojih nedostataka, ima

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    da se razumijemo, osobno mislim da je Tobica među najkvalitetnijim modelima (super princip montaže), ali da ima svojih nedostataka, ima
    Ima nedostataka, prvenstveno dok se ne uđe u štos s njom.
    MM i ja smo birali AS u baby centru u kojem je bilo preko 20 modela AS te kategorije. Nije nam cijena bila presudna. Odlučili smo se za Tobicu jer u njoj dečki najljepše sjede, udobna je i ima potporu tamo gdje mislim da je potrebna. Online postoji cijela lista video clippova s uputama za montažu, rješavanje problema i sl. Priložene upute su detaljne i iscrpne. Za druge mi taj post-buy support nije bio tako detaljan.
    Po meni je stvar da se tom AS (kao i većinom stvari u životu) treba rukovati strpljivo i pažljivo, nikako na brzinu i na silu (kažem, i ja sam mogla lako slomiti one zatezače na vrhu jer kad se pogrešno umetne pojas u utore, ta kopča radi polugu koja može za čas slomiti te zatezače ako se forsa) Fascinira me to što je sjedalica napravljena tako da ako se pojas postavi pravilno, sjedalica primjereno stisne o sjedalo montaža ide kao od šale. Ako je igdje pogrešno postavljen pojas, zatezači ne rade.

Jedino - daddy, sigurno znaš - kad malce sjednem u sjedalicu (bez jakne, ofkors) i stegnem pojaseve dok se ne pojavi zeleno na kopči, meni se čini da su malci prezategnuti, ali ipak ostavim jer se oni ne bune. Da li je taj opkazivač relevantan pokazatelj da dijete pravilno sjedi i da je pravilno vezano, ili?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo imali te navlake (originalne), ali baš ništa nisu pomogle u vezi sa znojenjem.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jedino - daddy, sigurno znaš - kad malce sjednem u sjedalicu (bez jakne, ofkors) i stegnem pojaseve dok se ne pojavi zeleno na kopči, meni se čini da su malci prezategnuti, ali ipak ostavim jer se oni ne bune. Da li je taj opkazivač relevantan pokazatelj da dijete pravilno sjedi i da je pravilno vezano, ili?
    moje iskustvo sa pokazivačima bilo kakve vrste (kod svih proizvođača) je da su prilično nepouzdani i da im ne treba puno vjerovati.
    također, iz mojeg iskustva još nisam susreo roditelja koji prejako stegne pojas pa vjerujem da to nije niti kod tebe slučaj, pogotovo ako se klinci ne bune.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •