Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: veličina ploda ne odgovara tjednima amenoreje

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno veličina ploda ne odgovara tjednima amenoreje

Imam redovite cikluse 28-29 dana. Na prvom pregledu kod dr, po ZM mi je bilo 5+6 a Uzv-om se vidjela GV od 4mm što je jedva odgovaralo 4 tjedna.
    Nakon sedam dana GV 9,7 mm što odgovara 5+6tt i vidila se jedna ŽV od 3 mm.
    Nakon još sedam dana ŽV 5 mm, CRL 3,1mm i otkucaji Veličina CRL odgovara 5+6 A po amenoreji mi je 7+6. To su cijela dva tjedna!!!
    Sad mene buni to kako je gestacijska bila prošli tjedan velika za 5+6, a sad je plod velik za 5+6. Dr. kaže da mjere nisu tako precizne, valjda je mislio na gestacijsku prošli tjedan. Pokraj ploda se vidi još neka bjelkasta flekica kao ostaci još jedne ŽV. Kaže da sumnja na početne gemine i da vjerojatno ta žumančana propada. Zašto se ta druga žumančana nije vidila prošli tjedan i može li to biti nešto drugo? MOže li ovulacija toliko kasniti (2 tjedna mi se čini puno) ? Ima li itko ovakvih iskustava?!
    Posljednje uređivanje od maja33 : 24.04.2013. at 17:46

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam imala neredovite cikluse i u prvoj trudnoći mi je isto bilo 2tjedna razlike..računajući po zadnjoj menstruaciji termin poroda mi je trebao biti 28.07, a po uzv 11.08..rodila sam 11.08..dakle, kasne ovulacije su svakako moguće pogotovo u neredovitim ciklusima...kažeš da su tebi redoviti, ali eto možda ti je tog mjeseca ovulacija kasnila..daljnje kontrole i mjerenja će ti pokazati dali se zaista radi o razlici..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Postoji li ikakav razlog da u desetinu milimetra mora beba odgovarati danima (!) amenoreje? I to u tako ranim danima. Kad se ode na prvi pregled sa 8 tjedana, puno manje treba razmišljati.

Naravno, ako postoje medicinski razlozi da tako pomno pratiš dane i mm, tada zanemari ovo što pišem.

Ako ne postoje, nemoj se opterećivati crnim mislima. Može se zanijeti gotovo bilo koji dan u ciklusu. Najčešće je to 14. dan, ali tijelo nije stroj i ovulacija može nastupiti i izvan toga dana. Pitaš za primjer, ja sam takav primjer, zanijela sam najranije 24. dana ciklusa, jer ranije nije bilo teoretske šanse. I rodila, naravno, 13 dana nakon izračunatog termina. I ni malo se nisam opterećivala. Što je 2 tjedna u životu Ali, tako ja postupam.

Samo neka bebica lijepo raste svojim tempom. Želim ti sve najbolje i sretne misli.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala vam puno na podrški. Ma ne znam zašto me naručuje svaki tjedan na kontrolu. Kriva sam ja što sam tako rano otišla na prvi pregled. Zapravo sam se išla naručiti,a doktor me primio odmah i eto! Sad kad sam vidila malo srce, počinjem u glavi stvarati sliku da ja zapravo JESAM trudna. Trudit ću se iz petnih žila promjeniti svoju narav i misliti pozitivno. Ne mogu vjerovati kako sam u prve dvije trudnoće bila opuštena i što mi se sad to događa. dobro si rekla Beti3 Što je 2 tjedna u životu!!

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Slazem se u potpunosti! Meni su btw, stalno mijenjali tjedne. Pa sam sad 12 tjedana trudna, pa mi u 21. kazu da sam 18 tjedana trudna-gluposti! Najsmijesnije je sto sam imala jako redovit ciklus i tocno sam znala koliko sam trudna. Toliko o njihovim mjerenjima. Na kraju sam rodila potpuno zdravu bebu. Apgar test-desetka!

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li ikakav razlog da u desetinu milimetra mora beba odgovarati danima (!) amenoreje? I to u tako ranim danima. Kad se ode na prvi pregled sa 8 tjedana, puno manje treba razmišljati.

Naravno, ako postoje medicinski razlozi da tako pomno pratiš dane i mm, tada zanemari ovo što pišem.

Ako ne postoje, nemoj se opterećivati crnim mislima. Može se zanijeti gotovo bilo koji dan u ciklusu. Najčešće je to 14. dan, ali tijelo nije stroj i ovulacija može nastupiti i izvan toga dana. Pitaš za primjer, ja sam takav primjer, zanijela sam najranije 24. dana ciklusa, jer ranije nije bilo teoretske šanse. I rodila, naravno, 13 dana nakon izračunatog termina. I ni malo se nisam opterećivala. Što je 2 tjedna u životu Ali, tako ja postupam.

Samo neka bebica lijepo raste svojim tempom. Želim ti sve najbolje i sretne misli.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Danas sam bila na kontroli. 9tt po amenoreji, 6+1 po Uzv. Srce je prestalo kucati. Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Dr kaže da čekam tjedan dana da krene spontano krvarenje, a ako ne krene onda na kiretažu. Užasno se bojim kiretaže. Možete li mi dati kakav savjet da potaknem spontano čišćenje. Kako to grozno zvuči. Još prije par dana je maleno srce kucalo u meni.

broculla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Draga maja33, jako mi je žao. Ja sam imala missed u siječnju i mogu misliti kako se osjećaš.
    Meni je kiretaža bila skroz u redu, niti sam krvarila jako nakon toga, niti me je išta boljelo.
    Napravljena je u općoj u Vinogradskoj.
    Drž' se...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj maja,jako mi je žao što to moraš prolaziti i što se mala mrvica nije izborila
    Nažalost,nemaš drugog izbora nego čekati...znam kolko je to teško i ja ti držim fige da nečeš morati na kiretažu i nek samo krene.Ako i budeš morala,traži anesteziju..znam da te sad nikakve riječi ne mogu utješiti,ali eto...drži se,najteže je prvih dana,budi jaka

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

žao mi je maja33

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala vam. Jooooj držite fige da krene samo. Dr je spomenuo opću anesteziju ako bude došlo do kiretaže.
    Sad mi je najteže to što imam jake mučnine i bolne i natečene dojke i umjesto da se veselim jer je to razlog napredovanja trudnoće, ja sam grozno jer me to podsjeća da od moje male srećice nema. :"(

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

znam da ti je teško nemoj se bojati kiretaže,meni je rađena pod anestezijom

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Anđeo, ti si ostala bez bebice u 22 tt ?
    Koliko ti je trajao oporavak nakon kiretaže. Mislim onaj fizički. Nemam pojma što me čeka.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Žo mi je,ja sam prošla isto sve kao i ti,išla sam na kiretažu pod lokalnom anestezijom,i zaista nije ništa bolilo,osim srca i duše,proći će majo,tako mora biti.Sad je najvažnije da odmaraš,i da kiretaža prođe,a onda polako.
    Fizički je meni bilo malo teže nekih 4-5 dana toliko sam i krvarila,i onda sam bila na bolovanju dva tjedna.
    Posljednje uređivanje od Nitenaja : 02.05.2013. at 13:44

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

da u 22tt,al mene taj fizički dio brzo išao na bolje,nije me ništa boljelo i nisam jako krvarila...obavezno si uzmi 2tj bolovanja ako radiš,par dana buš odmarala radi sebe

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Navodno su u ranoj trudnoci odstupanja ploda minimlna i tada se po milimetrima ploda moze precizno utvrditi trajanje trudnoce i napraviti korekciju termina poroda. Meni je je tako korigirao za 8 dana i ispalo da je dobro ucinio. U kasnijoj trudnoci je jako tesko po tome procjenjivati trudnocu jer kasnije bebe pocnu varirati, neke budu malo sitnije, neke malo krupnije, ali u ranoj trudnoci se lakse odredi.

No uvijek postoje iznimke.

maja uz tebe smo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maja stvarno mi je žao....drži se....

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

maja33 čaj od peršina ili čaj marulje (marrubium vulgare) potiče pobačaj. Ali ne bih da sam na tvom mjestu. Nije kiretaža ništa strašno. Meni su sa 16 tt (u ožujku) izazvali pobačaj jer je beba umrla u većem stupnju trudnoće, a poslije kiretaža, tražila sam lokalnu, bilo me je strah opće. Kasnije duša plače kad sve prođe. Pridruži nam se na pdf-u Roditelji anđela. Sad je bitno tvoje zdravlje! Drži se

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pozdrav svima!
    Nova sam ovdje, i nadam se da sam pogodila temu.

Trudna sam 7 +4/7 te mi je zadnja beta (rađena 24.05.) bila 11.138.
    Jučer sam imala pregled i za srčeko kažu "pozitivno, jasno vidljiv".
    Sve je to super, ali ima nešto što me dosta zabrinjava, pa bi jako voljela čuti da li je netko prošao također kroz to i kakva su vaša mišljenja.

Sami plod (CRL) je velik 12,5 mm dok je gestacijski mjehur svega nešto malo veći, 15,6 mm. Zaključak koji je doktorica stavila je "Nalaz malog gestacijskog mjehura uz uredan razvoj EO, CRL za A s pozitivnim KČS".
    Slijedeći pregled mi je zakazan idući petak, 31.05., pa ćemo vidjeti kako će se dalje sve razvijati.
    Prije pet dana sam malo prokrvarila, primijetila nakon mokrenja, pa sam dobila Duphaston tablete 3x1, a pijem i Folacin 1x1.
    Ginekologica mi je otvoreno rekla da je pozitivno to što se plod vidi i što srce kuca, ali je sumnjičava oko svega toga zbog malog mjehura.
    Da li je koja od vas imala takav slučaj i koje su šanse da mjehur napravi prostora plodu da se razvija?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Napisala post i greskom izbrisala - pozdrav svima, zao mi je zbog onih koje su imale losa iskustva, nadam se da ce vam se uskoro ostvariti zelje. Ne znam ima li neko sa slicnim iskustvom. Uglavnom:
    - zadnja m 13. jula
    - test radila 32 dan izostanka bio negativan, devet dana kasnije pozitivan - ciklusi su mi produzeni 42- 45 dana
    - prosle sedmice odem na uzv - rano, ali zbog porodicnih obaveza koje iziskuju prilican fizicki napor morala sam znati - dr. kaze zadebljan endometrij i vidljivo zuto tijelo - gravida susp. s obzirom na broj sedmica
    - ponovim danas, sedam dana kasnije - gestacijski obruc 10 mm, zumancana vrecica 1,9 mm, bez odjeka ploda - premalo za sedmice cak racunajuci i zakasnjelu ovulaciju.
    Narucena sam za 15 dana i razmisljam pozitivno, ali me zanima sta vi mislite - za sedam dana pojavio se obruc i zumancana - to i nije tako lose, zar ne?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I da, zaboravila sam napomenuti. Panika me hvata, iako se odupirem, jer sam vec imala dva spontana u posljednje tri godine

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Cure drage.Molim Vas pomagajte. Naime bila sam jučer na pregledu i po zadnjoj menstruaciji i njihovim izračunima trebala bi biti trudna 9 tjedana, no međutim doktorica kaže da nije zadovoljna sa onim što vidi, jer da se po ovome plod ne razvija,te da ne čuje otkucaje srca.Plod je po njenom izračunu 1,3mm. E sad, ja znam da nisam trudna od te zadnje menstruacije koja je bila 22.7. ,ciklusi su mi svakih 29-30dana. Vadila sam betu koja mi je 17138 što ispada da bi po tome trebala biti u 6 tjednu. Test za trudnoću sam radila 26.8 i pokazivao je plusić.E da stvar bude gora, danas sam malo i prokrvarila, ne puno,ali na wc papiru je bilo obrisa krvi. Naručena sam opet na UZV u ponedjeljak,al imam osjeaj da ću do tad poluditi. Jel netko još imao ovakvo iskustvo ? Jel moguće da nisam trudna toliko koliko oni kažu ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •