Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Ono što bi željela da se promijeni u svijesti naših "državnih" zdravstvenih djelatnika je da shvate da njihove usluge za korisnike nisu besplatne, nego masno plaćene iz naših plaća. I da svaki od nas radi za njihove usluge i plaće. I još ih plaća unaprijed, bez obzira koristio ih ili ne.
I da su obrazovanje također stekli na račun građana, a negdje vani masno bi platili Medicinski/Stomatološki faks.
.
to što ti masno odvajaš za zdravstvo najmanje ide u plaće zdravstvenih radnika
koje su sramotno niske za posao koji rade
i kada netko ode kod privatnika i plati 400 kuna pregled i pomisli "vidi, samo toliko, zašto ja odvajam od plaće toliki novac za zdravstvo"
želim mu da nikada ne sazna koji su troškovi dijagnostike, terapije, liječenja teških bolesti
ja Boga molim da onaj novac koji se meni s moje masne plaće skida za zdravstvo nikada ne iskoristim na sebe i nikog moga
stariji kroničari, s šećernom bolesti, hipertenzijom, povišenim masnoćama, pa nek tu "uleti" koji srčani, moždani udar popiju
toliko lijekova koliko sigurno nisu uložili novca za vrijeme svog radnog vijeka
da ne spominjem maligne bolesti
a gdje su tu stalni pregledi, pa fizikalne, pa svako malo "ja bih izvadio krv, malo sam više jeo pa da vidim kolike su mi masnoće"
neopravdana bolovanja, posebno trudnička, neću ni spominjati
a što se tiče školovanja, mislim da su i društveni fakulteti na račun građana, a ne samo zdravstvene struke

naravno da ne podržavam neljubaznost
to si ne bi smio dopustiti nitko ni privatnik ni "socijalni"
ni zdravstvene, ni bilo koje druge struke