evo mog iskustva:

moja N je imala u posljednjih 2 godine jako oštećenje jetre, nakon 2 godine traženja i izvađenih xy epruvetica krvi, kojekavih testiranja dr. je u 3.mj ove godine posumnjao na intoleranciju fruktoze. da ne duljim: bilo joj je zabranjeno jesti SVE u čemu se nalazi čak i trag fruktoze, saharoze. Smjela je jesti samo čisto tijesto, rižu, krumpir, meso i zelenu salatu bez začina poput vegete, bez rajčice, bez voća, bez slatkog u bilo kojem obliku. nazvali smo vrtić i molili za razgovor s ravnateljicom i višom med. sestrom. ravnateljica nas je uputila na razgovor s VMS i sa psihologinjom. Uglavnom, nakon 2 sata iscrpnog razgovora, i sestra i psihologinja su sve zapisale, razgovarale odmah s kuharicom, dogovorile da se za N radi zaseban tjedni jelovnik koji sam četvrtkom (za slijedeći tjedan) dobivala na mail da ga odobrim... VMS je zvala Klaru (tvornicu kruha i krušnih proizvoda) kako bi saznala koju vrstu šećera stavljaju u koji kruh kako bi se za N naručivao poseban kruh!
Ja sam bila toliko preplašena tog razgovora, no i VSM i psihologinja su dvije divne tople osobe za koje nemam ništa do samih pohvala i zahvala!

može li se više tražiti od jednog običnog gradskog vrtića!?

na svu sreću ispalo je da je N jetra uredu i da je tako reagirala na hranu jer je nedonošće, koje je sad zdravo ko dren.

eto ti prosudi! 8)